30-35k arası pc

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Herkese merhaba bütçem her şey dahil yaklaşık 30-35k arası mimari program ve oyun için toplayacağım. Kendim biraz araştırıp sistem buldum sizce nasıldır?
Sistem:

işlemciyi 12600 ile ekran kartını rog serisi ile değiştirdim. Ssd kingstone 1tb yaptım

klavye:

mouse:

Geriye yaklaşık 6k para kalıyor monitöre. 31.5" fazla mı büyük daha önce kullanmadığım ve çok anlamadığım için bilmiyorum. Ya 31.5" va panel yada 27" inç ips panel monitör tavsiyeniz var mı? Fiyatta çok az esneme olabilir monitör önemli olduğu için gerekirse başka bileşenlerden kısabilirim

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
35k bütçeniz 27-28k sı kasaya ayrılabilir diye düşünüyorum. Toplama isterseniz daha iyisi toplanabilir diye bence. Sadece hazır sistem isterseniz bakarım.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
35k bütçeniz 27-28k sı kasaya ayrılabilir diye düşünüyorum. Toplama isterseniz daha iyisi toplanabilir diye bence. Sadece hazır sistem isterseniz bakarım.
Hocam fark etmez ama kendim çok da anlamam pc işlerinden. Bu yüzden bilindik markalar ve bilindik yerler tercihim. Hazır sistemi biraz da o yüzden tercih etttim varsa daha iyisi önerilerini beklerim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hazır olarak bulamadım, attığınız sistemdeki işlemci 12700f yapılarak alınabilir. Diğerlerininde önerilerinide alın.

Bu bütçeye toplama daha iyi olur bence. 13600k + 3070ti toplanabilir belki.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hazır olarak bulamadım, attığınız sistemdeki işlemci 12700f yapılarak alınabilir. Diğerlerininde önerilerinide alın.

Bu bütçeye toplama daha iyi olur bence. 13600k + 3070ti toplanabilir belki.
Toplama tavsiyen var mı? Birde son cümleni anlamadım hocam

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Toplama önerisi yaparım. Diğer üyelerinde önerisini bekleyin demek istedim. Belki daha iyi sistemler bulurlar.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
32.5k tutuyo

anca bu kadar oldu geri kalan 2.5k ile parça yükseltmeleri yapılabilir yada ekipman alınılabilir
Psu nerede, ssd nerede? Ayrıca o monitör olmamış.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam yordum seni de ama hazır sistem almak bana daha yatkın geldi. İşmlemciyi 12600k olarak alsam beni idare etmez mi? Senin attığın 13600k arasında çok abartı fark varmıdır?
13600k, 12. nesilin en iyisi 12900k ya denk. Hatta 13600k geçiyor dersek yanlış olmaz bence. Hazır isterseniz sizin attığınız sistemdeki işlemci 12700f de yapılabilir siz bilirsiniz, ben yapardım.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
13600k, 12. nesilin en iyisi 12900k ya denk. Hatta 13600k geçiyor dersek yanlış olmaz bence. Hazır isterseniz sizin attığınız sistemdeki işlemci 12700f de yapılabilir siz bilirsiniz, ben yapardım.
Hocam doğrudur anlamıyorum. Ama mimarlık okuyorum ve açıkcası çok da para vermek istemiyorum bölüm aşırı masraflı. Çok da oyun oynamam. Haftasonu evde olursam anca oynarım. İşini görmez diyorsanız öyle alayım 12700f i

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Hocam bence gidip belli bir ücret karşılığında toplama PC toplat yazık etme Parana çünkü mimarlık bölümü bitirdikten sonra da bu pcyi kullanacaksın. Onun için ileriye dönük bir şey al

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam doğrudur anlamıyorum. Ama mimarlık okuyorum ve açıkcası çok da para vermek istemiyorum bölüm aşırı masraflı. Çok da oyun oynamam. Haftasonu evde olursam anca oynarım. İşini görmez diyorsanız öyle alayım 12700f i
12600k işini görebilir. 12700f yapmak zorunda değilsiniz.

KS

Berk..

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hocam bence gidip belli bir ücret karşılığında toplama PC toplat yazık etme Parana çünkü mimarlık bölümü bitirdikten sonra da bu pcyi kullanacaksın. Onun için ileriye dönük bir şey al
Hocam toplama önemli değil gerekirse anlayan arkadaşlarla kurulum yaparım. Bilindik site bilindik marka tercih sebebim mesela işlemcide sıkıntı olsa anlamam en azından iade değişim vb daha iyi olur diye birde aman aman bir fark var mı ki? Kesin bir şekikde toplamaya mı yönelmeliyim?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam toplama önemli değil gerekirse anlayan arkadaşlarla kurulum yaparım. Bilindik site bilindik marka tercih sebebim mesela işlemcide sıkıntı olsa anlamam en azından iade değişim vb daha iyi olur diye birde aman aman bir fark var mı ki? Kesin bir şekikde toplamaya mı yönelmeliyim?
Toplama en mantıklısı. Güvenilir olmasa o siteden öneri yapmam zaten.

benbaaris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Doğrudur hocam. Size bir şey demedim de bu işin içinde olmadığım için hangi site iyi kötü bilmiyorum o yüzden dedim
hocam bence akakçeden toplayacağın parçalara bak ayrıcan cimriden falan da bak. umarım hiçbir sorun yaşamazsın bu pcyi alırken ya da toplarken

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri