3050Ti Laptop Önerisi? (Nisan 2022)

Technohero

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Bütçem maksimum 14 - 15 bin. 16'yı görmek istemiyorum. 16 GB RAM ile kullanacağım, cihazda yoksa onu da satın alacağımı unutmazsanız sevinirim.
Bu bütçede alabileceğim en iyi kart sanırım 3050 Ti ondan yola çıkarak birkaç cihaz belirledim.

Hangisini önerirsiniz gerekçeleriyle açıklar mısınız?

Kağıt üstünde teknik özelliklere göre az çok karşılaştırabiliyorum ama modele markaya has ısınma, batarya, fan sesi vb. sorunları hiç bilmiyorum. Cihazlar hakkında bilgisi, deneyimi, haberi olanlar yorum yapabilir mi?

Kısa sürede fiyatlar çok değişebiliyor bu hafta almak istiyorum. Zamanı olanlar yardımcı olursa bu süreçte memnun olurum. Çünkü ilk defa laptop kullanacağım ve yıllardır piyasayı takip etmiyorum.
! Bu ikisinin işlemcisi hakkında hiçbir fikrim yok. i5 11400h ve Ryzen 5600h a göre nasıl bunlar ?

Önceliğim ilk üç sıradaki modeller.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Cvp: 3050 Tİ Laptop Öneriniz

En son attığınız HP modellerini baştan eleyin derim, bu yeni Victus modelini yeni gördüm, araştıracağım.

DDR5 RAM'e sahip olduğu için RAM yükseltmekte sıkıntı yaşayabilirsiniz baştan belirteyim.

Kullanım amacınızı da yazar mısınız? Önceliğiniz nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: 3050 Tİ Laptop Öneriniz

ASUS  TUF 11400H işlemcili makine ve Lenovo 5600H makine güzel cihazlar. Önerim bu 2 cihazdan yana olur.

HP Victus için kullanıcıya katılıyorum. RAM yükseltmesi sıkıntı olacaktır ki piyasada 4800MHz DDR5 8GB Notebook RAM bulmanız şuan için mümkün değil ki mümkün bile olsa 1000 TL üzeri fiyatlar vereceksiniz bilginiz olsun. Ha ben 8GB ile en az 1 sene idare ederim derseniz ki anca fiyatlar ve stoklar toparlar 1 seneye o zaman HP makine seçenekleriniz arasında başta olabilir sıkıntı yok cihaz donanım olarak başarılı.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: 3050Ti Laptop Önerisi? (Nisan 2022)

Merhaba,

Aramıza hoş geldiniz.

Attığınız modelleri kıyasladığım zaman aralarından özellik olarak en iyisi HP Victus modeli. Sebebi 12.nesil i5-12500H işlemci ve DDR5 RAM barındırıyor olması. Ancak bir dezavantajı 8GB RAM ile geliyor. Günümüzde minimum 16GB RAM "oyun amaçlı" özellikle ihtiyaç haline geldi. Dual Channel (Çift kanallı ram) olması lazım.

16GB olmuyorsa bile, 4+4 8GB çift kanal RAM olması lazım. Laptoplarda genellikle 8GB tek modül kullanıyorlar. O yüzden ayrıca bir ram satın alıp içine takmayacaksanız "Ki bu garanti dışı bırakır cihazı" piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak 16GB RAM'li laptop tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bu ürünlere istinaden 8GB RAM olan modelleri elediğimizde;

1-) Asus Tuf Gaming F15 FX506HE-HN012 öne çıkıyor. RTX 3050 Ti / Intel i5-11400H / 16GB RAM 3200MHz / 512GB SSD / 144Hz / IPS Panel ihtiyaçları karşılıyor diyebilirim.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Details 2022 HP Victus 12700H + 3050ti - YouTube
Birebir aynı cihaz olmasa da bu video üzerinden konuşursam ekran kartı fazla ısınıyor. Sanırım kullanılan ekran kartı 95W fakat ekran kartı 70W'ta iken 86 derecelerde çalıştığı için anlamı yok.

Önerim Itopyadaki Lenovo olur. TUF yerine Lenovoyu önerme sebebim ekran kartı TDP farkı, panel farkı ve ASUS teknik servisinin iyi olmamasından dolayı. Lenovo'yu alıp RAM'i kendiniz takabilirsiniz, garanti RAM'i takarken cihaza zarar vermediğiniz sürece buna izin veriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

HP Victus serisinin termal problemi başından beri var bunda da devam ediyor olması kötüymüş.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Lenovo ile alakalı şimdi aklıma gelen bir şey var, 5800H-3050Ti modelinde laptop içeriğindeki güç adaptörünün 135W olması sebebiyle tam yük altında laptop şarjdayken pilde yavaş yavaş azalma oluyor. Bu modelde de olması muhtemel, bilginiz olsun.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: 3050Ti Laptop Önerisi? (Nisan 2022)

Technohero' Alıntı:
6980HX' Alıntı:
Bütçeniz yeterse bu laptopu kaçırmayın, 1TB SSD'li 16GB RAM'li 3060'lı Ideapad.
Lenovo IP 82K200T4TX R5-5600H 16G 1T 15.6' Dos - MoleculePC

Size bütçemin buna yeteceği fikri mantıklı geliyor mu ?
Eklediğim modellere baktığınızda.

Belki 3060 için bir miktar arttırabilirsiniz diye attım, attığımın Victus ile TUF laptoplar ile arasında ahım şahım bir fiyat farkı yok.
RTX 3060'ın yanında 1 TB SSD farkı var üstüne. Victus'a sadece RAM eklemek isteseniz toplam fiyatı attığım modelden daha fazla tutacak.

KS

Technohero

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

@"6980HX" Özür dilerim. Ben sizin mesajınızın altında Lenovo Legion 5i Pro yazıyor ondan bahsediyorsunuz sandım linki görmemişim. Bahsettiğiniz site güvenilir mi ver hafta sonu böyle indirim yapıyor mu ? Fiyat iyi ama 12 13 lerden biraz daha biraz daha diye 15 geldim taksitle filan bu da 17'e gidecek o yüzden alamam bunu aslında çok mantıklıymış.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Technohero' Alıntı:
@"6980HX" Özür dilerim. Ben sizin mesajınızın altında Lenovo Legion 5i Pro yazıyor ondan bahsediyorsunuz sandım linki görmemişim. Bahsettiğiniz site güvenilir mi ver hafta sonu böyle indirim yapıyor mu ? Fiyat iyi ama 12 13 lerden biraz daha biraz daha diye 15 geldim taksitle filan bu da 17'e gidecek o yüzden alamam bunu aslında çok mantıklıymış.

Site güvenilir, hafta sonu indirimlerine yeni başladı birkaç haftadır var. Kendim de bu firmadan alışveriş yaptım daha önce.
Normalde diğer düşündüğünüz laptoplara kıyasla vereceğiniz fiyat farkına değecek bir laptop, taksit ile alacaksanız bilmiyorum. Tercih sizin.

Bu arada adaptör sorunu bu cihaz için geçerli değil, 170w'lık adaptör kullanıyor.

KS

Technohero

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

6980HX' Alıntı:
Technohero' Alıntı:

Site güvenilir, hafta sonu indirimlerine yeni başladı birkaç haftadır var. Kendim de bu firmadan alışveriş yaptım daha önce.
Normalde diğer düşündüğünüz laptoplara kıyasla vereceğiniz fiyat farkına değecek bir laptop, taksit ile alacaksanız bilmiyorum. Tercih sizin.

Bu arada adaptör sorunu bu cihaz için geçerli değil, 170w'lık adaptör kullanıyor.

Adaptör sorunu neydi şarjdayken dahi pil azalması mı ?

Peşin fiyatına taksit yok değil mi ?

Her hafta sonu böyle indirime giren laptop oluyor mu bir ailevi sorun oldu bu hafta sonu kaçırabilirim bunu.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Technohero' Alıntı:
Adaptör sorunu neydi şarjdayken dahi pil azalması mı ?

Evet.
Technohero' Alıntı:
Peşin fiyatına taksit yok değil mi ?

Yok sanırım.
Technohero' Alıntı:
Her hafta sonu böyle indirime giren laptop oluyor mu bir ailevi sorun oldu bu hafta sonu kaçırabilirim bunu.

Her zaman böyle indirimler olmuyor, bir daha ne zaman olacağı belirsiz.

Bu indirimden yaklaşık 3 hafta önce daha büyük indirime girmişti Itopya'nın 5. yıl dönümüne özel. O indirimden başka yakın tarihte bu fiyata düşmemişti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri