3060Ti Isınma Sorunu

Beytullahbkc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.. geçenlerde forza horizon 5 yükledim oyun açılırken kendisi optimizasyon yaptı o ayarlarda oynuyordum 15dk sonra ekran kartı ısınması gibi bir hata verdi oyun.. bende resimdeki gibi gördüm ve bu duruma çok şaşırdım ekran kartını soğutmak için neler yapabilirim ? oyun esnasında donma takılma gibi sorunlar yaşamıyorum.. bu hatadan sonra ayarları otomatikten ultra ayara çektim ortalama 67 derecelerde hata vermeden oynadım..

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-03-21 180414.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-21 180414.png
    42.4 KB · Görüntüleme: 105

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.. geçenlerde forza horizon 5 yükledim oyun açılırken kendisi optimizasyon yaptı o ayarlarda oynuyordum 15dk sonra ekran kartı ısınması gibi bir hata verdi oyun.. bende resimdeki gibi gördüm ve bu duruma çok şaşırdım ekran kartını soğutmak için neler yapabilirim ? oyun esnasında donma takılma gibi sorunlar yaşamıyorum.. bu hatadan sonra ayarları otomatikten ultra ayara çektim ortalama 67 derecelerde hata vermeden oynadım..
Ultra ayarlada 3060 için 65-70 derece stabil bir değer zaten 60 dereceye kadar fanlar çalışmıyor. Bu bahsettim mobil parçalar için geçerli olmayabilir. Kasanızın hava sirkülasyonu ne durumda acaba hocam ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
MSI afterburner ile oyun değerlerini bizle paylaşır mısın ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bu sıcaklık çok değil ki sıcaklık hatası vermesi biraz değişik. Başka bir hata olabilir mi ?

KS

Beytullahbkc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ultra ayarlada 3060 için 65-70 derece stabil bir değer zaten 60 dereceye kadar fanlar çalışmıyor. Bu bahsettim mobil parçalar için geçerli olmayabilir. Kasanızın hava sirkülasyonu ne durumda acaba hocam ?
ultrada sorun yok ben oyunu ilk kurduğumda özel ultra extrem karışımıydı o zaman ısınma hatası verdi normal ultra ayara çekince ısınma hatası almadım..

Ekli dosyalar

• kasa.jpg
    kasa.jpg
    86.5 KB · Görüntüleme: 39

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Hocam kartınızı stress testine sokarak değerlerini incelemenizi öneriyorum o halde.
ultrada sorun yok ben oyunu ilk kurduğumda özel ultra extrem karışımıydı o zaman ısınma hatası verdi normal ultra ayara çekince ısınma hatası almadım..

Bir defa olduğu için garip geldi bana. Belki oyun içerisinde bir hatadan dolayı olabilme ihtimalide var. Dediğim gibi stress testine sokabilirsiniz en azından içiniz rahat olur aklınız güzelim ekran kartında kalmaz :)

KS

Beytullahbkc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
evet oyunda test yaptım otomatik ayarlarda tekrar oynadım ekran kartının derecesi 70-71lerde hata vermeden oynadım. . yalnız şöyle bir durum var ilk hatayı verdiğinde kasa güç ışığım yanıp sönüyor yeniden başlatmadığım için hala yanıp sönüyor acaba o yüzden mi hata vermedi ?

Ekli dosyalar

• resim_2023-03-21_195348922.png
    resim_2023-03-21_195348922.png
    560.1 KB · Görüntüleme: 47

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri