3070 Ekran kartlı Toplama Yardım eder misiniz?

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Uğur şimdiden selam ve çok sordum kusura bakmayın, şu black friday indirimlerini bekliyorum o zamana kadar araştırma yaptım da şuan trednyolda palitler indirime girdi 6500 civarına düştü öncelikle tecrübelerinize dayanıp beklemeli miyim? daha düşer mi cuma günü filan yoksa stok biter diyip almak mı  gerek? 
JrZMp9
  Okuyup anladığım kadarıyla bir bunları bulabildim. Anakart ssd vb şeyleri ucuza bulmak istiyorum ama anlamadıgım şeyler. SSD nin okuma yazma hızı yüksek olsa 500 gb yeter sanırım 1 tb da harici alınabilir ya da öneriniz ne olur?  Anakart tavsiyenize açığım, işlemci olarak 3600xt ile 3600x arası bir fark var mı çok 20 tl gibi bir fark vardı ondan xt seçtim. Güç kaynağı aklıma bir şey gelmiyor onu da tavsiye ederseniz sevinirim.
1500 tl civarında bir ıps monitör de bulabilirsek bana bu donanımlarla güzel gidebilecek o da çok yardımcı olur fiyatlarda esneme payı olabilir genel bir bütçe yok ama çok kaliteli olsun uçayım değil de fiyat performansa yönelik olursa iyi olur

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Size zaten Uğur Bey tarafından öneri yapılmış önerilerin dışına çıkmadan sistemi parça parça olarak toplayabilirsiniz ki Uğur Bey mükemmel bir sistem toplamış.Ekran kartı 3070 olarak daha fazla düşeceğini zannetmem düşse bile stok sorunu yaşanır.Bence alın şimdiden.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Enes Yavuz' Alıntı:
Size zaten Uğur Bey tarafından öneri yapılmış önerilerin dışına çıkmadan sistemi parça parça olarak toplayabilirsiniz ki Uğur Bey mükemmel bir sistem toplamış.Ekran kartı 3070 olarak daha fazla düşeceğini zannetmem düşse bile stok sorunu yaşanır.Bence alın şimdiden.

Ama orada hazır sistem üzerinden gitmiştik o şekilde parçalara bakıyorum ama seçmem gereken kasa, hard disk ya da hangi ssd kaliteli bunlar hakkında fikrim yok.  Şuan fiyatı ucuz olana bakıyorum direk ama sorun cıkmasını da istemem açıkcası bir kere toplayıp alacağım bir şey. 1 tb sandisk buldum 1000 tl ye mesela mantıklı mıdır başka bir şey alnıabilir mi gibi önerilere de ihtiyacım var şu indirimle beraber bunun yerine bu anakartı alabilirsin belki der diye bekliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim sistemlerde bir eksik veya kötü bir marka bileşen yok. Ben prensip gereği asla kötü marka ürün önerisi yapmam yani ne seçmeniz gerektiğiniz detaylıca size anlattım tekrar tekrar uğraştırmayın lütfen. Eğer hazır değilde parça parça alacaksanız önerinizi yapabilirim ama dediğim gibi durum hazır sistem üzerindeyse size birkaç öneri yapmıştım.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Size önerdiğim sistemlerde bir eksik veya kötü bir marka bileşen yok. Ben prensip gereği asla kötü marka ürün önerisi yapmam yani ne seçmeniz gerektiğiniz detaylıca size anlattım tekrar tekrar uğraştırmayın lütfen. Eğer hazır değilde parça parça alacaksanız önerinizi yapabilirim ama dediğim gibi durum hazır sistem üzerindeyse size birkaç öneri yapmıştım.

Şuanda en son ayrı ayrı trendyoldan toplama yaptım o sırada sizin önerdiğiniz 3070 lik palit olan gamegarajdakinden pahalıya geliyor. Toplama olursa daha ucuza yapabilirsem toplama yapacağım ama bir şeyi merak ediyorum. Monitör sorduğum yerde 5600x olsun demişsiniz ama gamgarajda önerdiğin hazır sistemi 3070 e cıkarınca 3600x te kalıyor o. Onu tam anlamadım 3070 alacaksam eger 5600 mü almalıyım yoksa monitörü mü 1080 almamalıyım ? bu konuda kafam karıştı baya yardımcı olabilirsen sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben size 3070 kartı için 2K monitör önerisi yaptım o hazır sistemde o yüzden 3600X seçtim. Çözünürlük yükselince işlemcinin önemi azalır o yüzden 2K bir monitör ile 3070 kartını 3600X işlemcisi ile kullanabilirsiniz. Ama siz 1080p monitör önerisi sormuşsunuz o tarz bir ekran kartıyla 3070 kartından bahsediyorum 1080p de tam bir performans almak istiyorsanız 5600X en ideal seçiminiz olacak. Daha aşağısı size o ekran kartı ile 1080p de sorun yaratır.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben size 3070 kartı için 2K monitör önerisi yaptım o hazır sistemde o yüzden 3600X seçtim. Çözünürlük yükselince işlemcinin önemi azalır o yüzden 2K bir monitör ile 3070 kartını 3600X işlemcisi ile kullanabilirsiniz. Ama siz 1080p monitör önerisi sormuşsunuz o tarz bir ekran kartıyla 3070 kartından bahsediyorum 1080p de tam bir performans almak istiyorsanız 5600X en ideal seçiminiz olacak. Daha aşağısı size o ekran kartı ile 1080p de sorun yaratır.

Ya kusura bakma başını ağrıtıyorum ama cidden hiç anlamıyorum bu taraflarını şimdi ben senin seçtiğin kasayı almak istiyorum ama onda 5600x seçeneği yok onu arttıramıyorum mlnitörüde suan en ucuz 2900 e bulaibiliyorum bu da maliyeti arttırmış oluyor baya ki işlemci yükseltsemde artacak o ayrı bir olay. Arttırdım diyelim ona okeyim ama ne yapmalıyım işlemci mi arttırılmalı ekran mı ? 5600x olunca 1080 de neden daha iyi performans alırım biirde onu anlamadım tam

Ek olarak bir de bu monitörü buldum gamepower iyi midir bu markayı duymadım hiç kaliteli midir? aoc dan daha ucuz bir monitör Trendyoldan böyle bir ekran dizdim bir bakabilir misin hani eğer monitörü arttır mantıklı olur dersen bu nasıldır? Ekran kartı olarak Sapphire rx 5700xt nitro alsam mesela 3070 le eşdeğer midir bu daha mı kkötüdür? bütçe düşürmek için yapılabilir mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O kadar anlattım nasıl anlamadınız bende onu anlamadım. Olay şu 1080p çözünürlükte işlemci yükü artar ve işlemci tek çekirdek performansı olarak ne kadar güçlüyse o kadar ekran kartınızın performansını yükseltirsiniz. Ryzen 3000 serisinin tek çekirdek performansı iyi ama Ryzen 5000 serisinin 5600X mesela tek çekirdek performansı Ryzen 9 3950X işlemcisinden yüksek yani 1080p bir monitörde oyun oynayacaksanız 5600X almanız mantıklı olur RTX 3070 gibi bir kart kullanacaksanız anca 5600X işlemcisi 1080p çözünürlükte sizi tatmin eder. Yoksa 3600 veya 3600X alıp RTX 2070 Super alın geçin 3070 kartını boşa almış olursunuz.

Sisteminizi inceledim kasaya gereksiz para harcamışsınız. 500 TL üzerine sistemin geneline hiçbir performans faydası olmayan bir bileşene bütçe sorunu olan bir sistemde para harcamayın.

Anakartı 200 TL kadar düşürüp B450M-S2H V2 ürünü seçin.

Yine bütçe sınırı olan bir sistemde 1 TB M.2 gereksiz bir bileşen o diskin aynısının 500 GB modelini seçin.

PSU modelinizi değiştirin. FSP Hydro K 700 örnek olarak bu ürünü alabilirsiniz.

İşlemcinizi yükseltin bu bileşenlerin değişimden sonra oluşan ekstra rakam ile.

Monitör seçiminizi MSI 27" OPTIX G27CQ4 165Hz 1ms 2K VA Panel - 2.499 TL bu ürün veya MSI 27" OPTIX MAG271CQP 144Hz 1ms 2K VA Panel - 2.569 TL bu üründen yana kullanın.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
O kadar anlattım nasıl anlamadınız bende onu anlamadım. Olay şu 1080p çözünürlükte işlemci yükü artar ve işlemci tek çekirdek performansı olarak ne kadar güçlüyse o kadar ekran kartınızın performansını yükseltirsiniz. Ryzen 3000 serisinin tek çekirdek performansı iyi ama Ryzen 5000 serisinin 5600X mesela tek çekirdek performansı Ryzen 9 3950X işlemcisinden yüksek yani 1080p bir monitörde oyun oynayacaksanız 5600X almanız mantıklı olur RTX 3070 gibi bir kart kullanacaksanız anca 5600X işlemcisi 1080p çözünürlükte sizi tatmin eder. Yoksa 3600 veya 3600X alıp RTX 2070 Super alın geçin 3070 kartını boşa almış olursunuz.

Sisteminizi inceledim kasaya gereksiz para harcamışsınız. 500 TL üzerine sistemin geneline hiçbir performans faydası olmayan bir bileşene bütçe sorunu olan bir sistemde para harcamayın.

Anakartı 200 TL kadar düşürüp B450M-S2H V2 ürünü seçin.

Yine bütçe sınırı olan bir sistemde 1 TB M.2 gereksiz bir bileşen o diskin aynısının 500 GB modelini seçin.

PSU modelinizi değiştirin. FSP Hydro K 700 örnek olarak bu ürünü alabilirsiniz.

İşlemcinizi yükseltin bu bileşenlerin değişimden sonra oluşan ekstra rakam ile.

Monitör seçiminizi MSI 27" OPTIX G27CQ4 165Hz 1ms 2K VA Panel - 2.499 TL bu ürün veya MSI 27" OPTIX MAG271CQP 144Hz 1ms 2K VA Panel - 2.569 TL bu üründen yana kullanın.

Çekirdek mantığını hiç anlamıyordum ama şuanda çok güzel oturdu teşekkür ederim. Dediğin gibi yaptım trendyolda bu hale geldi sistem ama kasa bulamadım. 400 tl likler filan var onu ne soğutur bilmiyorum o konuda da yardımcı olursan her şey bitmiş olucak umuyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önü mesh olsun yada güzel açıklıkları olsun yeter soğutma konusunda takılacak bir şey yok. MSI Mag Forge 100M 2x12cm RGB + 1x12cm Fan - 449 TL veya Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 479 TL yada Aerocool NightHawk Duo 2x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 575 TL bu 3 kasadan birisini alabilirsiniz.

Bu arada ekran kartı için alternatif önerim var. PALIT çok iyi bir marka sorun yok ama bu GIGABYTE RTX3070 EAGLE OC 8GB - 6.569 TL ürün bu fiyata inmişken bence bunu alın.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şuanda sistemi almaya başladım ekran kartı ve monitörü aldım kalanları trendyoldan alacağımdan almadım da iki şey daha sormak istiyorum.

Öncelikle ben bu 3lü ekran kartlarında kasaya sığmamasına dikkat edin dediler bu attıklarında kasaya sığar değil mi? İkinci olarak ben trendyolda herhangi bir ram seçmemişim ram olarak ne önerebilirsin bana ? 

Palit yerine gigabayteı aldım ama gigabaytı palitten öne çıkaran özelliği nedir? Ben hiç oc yapmadım rame ve ya ekran kartına bunlara yapmam mı gerekiyor yanında oc yazıyor diye otomatik yapılı mı geliyor

bu linkteki corsair ram uygun mudur ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim tüm kasalara her ekran kartı sığıyor hiçbir sorun yok. O ekran kartı sığmayan kasalardan piyasada bulmak neredeyse imkansız. Artık her kasa üreticisi piyasada olmayan ekran kartı uzunluklarına kadar destek veriyor rahat olun.

Örnek olarak size önerdiğim MSI MAG FORGE 100 serisi kasaların hepsi M/R fark etmiyor 33cm uzunluğa kadar ekran kartı desteğine sahip ki MSI MAG FORGE 100R - 509 TL 60 TL kadar fark ile R modelini alabilirsiniz sadece fan RGB yapısı farklı kasa aynı.
Aerocool Atomic önerdiğim kasadaki ekran kartı uzunluğu 34.7cm ki o büyük MSI kasadan daha uzun ekran kartlarına desteği var bu kasanın ve sıvı soğutma olarakta bu ufak Aerocool Atomic kasası 120/240/280mm sıvı soğutmaları destekliyor ama MSI MAG FORGE 100 serisi sadece 120/240mm sıvı soğutma desteğine sahip.
Aerocool NightHawk Duo kasası ise 35.8cm uzunluğa kadar ekran kartı desteğine sahip ve 120/240/280/360mm sıvı soğutma desteğine sahip.

Size önerdiğim ekran kartını aldınız sanırım stok bitmiş o yüzden sordum. Kartın uzunluğu 28.2cm ki önerdiğim her kasaya sorunsuz sığar içiniz rahat olsun.

Gigabyte olsun dememin sebebi o PALIT kartın versiyonu GamingPro soğutması ve performansı gayet iyi ama PALIT markası içinde kart en tepe seviye kartlardan değil. Ama Gigabyte EAGLE OC modeli Gigabyte markasında biraz daha tepe segment bir üründür. Genel olarak farkı genel kalitesinde ve azda olsa soğutması daha iyi.

OC ibaresi kartın standart 3070 kartında az daha frekansı yüksek demek oluyor. Fabrikada yapılıyor OC BIOS 'una kaydediliyor sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek yok OC vs. anlamında. Sadece kartın Gigabyte yazılımını kuracaksınız o kadar. 

Seçtiğiniz RAM 3200MHz CL16 Corsair bir kit güzel üründür alabilirsiniz.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ben burada konuştuğumuz gibi her şeyi aldım da anakartı nasıl kurabilirim diye video izlerken şeye denk geldim gigabyte b450m s2h v2 modelini seçmiştik. ryzen 5 5600x destekliyor mu bu anakart? sitesine girip baktım gigabyte ın ama orada 5600x in adı yazmıyor 3. nesil işlemcilerle tam uyumlu filan demiş mesela ryzen 7 ve 9 la uyumlu değil demişte aklıma takıldı. 

Klavyeyi de aldım bu arada teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır B450 serisi sadece şimdilik Ryzen 3000 serisine desteği var. Güncelleme alacak diyorlar ama ne zaman alır anakartlar Ryzen 5000 serisi için orası belli değil. Sizin işlemciniz zaten Ryzen 3000 serisi 3600X seçmişsiniz ve tüm 3000 serisi ile kullanılabilir sorun yok yani o konuda rahat olun ama Ryzen 5000 serisine geçmeyi planlıyorsanız A500, B500 veya X500 serisinden bir anakart almanız gerek.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ben ekran görüntüsünde 5600x atmıştım ama ben 3600 serisi almadım yani 5600 aldım :( yola da cıktı suanda urun iptal edip 500 seri mi alayım diyicem de nasıl iptal edebilirim ki yola çıkanı trendyolda o yok sanırım :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
YUkr1L.png

Ben bu resme göre önerinizi yapmıştım sonraki resimde sadece anakarta ve değiştirin dediğim ürünlere bakmıştım ama siz işlemcinizi 5600X yapmışsınız. O anakartın BIOS 'u şuan için sadece Ryzen 3000 desteğine sahip. Siz trendyoldan hangi mağazadan almıştınız ürünü bilmiyorum ama gelince ürün iade talebi oluşturun. Satıcı mağaza ile de görüşün gerekirse ürünü yine onlardan alacağınızı sadece anakartın yanlış seçim olduğunu söyleyin.

İade Koşulları trendyol için burada belirtiliyor.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
YUkr1L.png

Ben bu resme göre önerinizi yapmıştım sonraki resimde sadece anakarta ve değiştirin dediğim ürünlere bakmıştım ama siz işlemcinizi 5600X yapmışsınız. O anakartın BIOS 'u şuan için sadece Ryzen 3000 desteğine sahip. Siz trendyoldan hangi mağazadan almıştınız ürünü bilmiyorum ama gelince ürün iade talebi oluşturun. Satıcı mağaza ile de görüşün gerekirse ürünü yine onlardan alacağınızı sadece anakartın yanlış seçim olduğunu söyleyin.

İade Koşulları trendyol için burada belirtiliyor.

Senin orada bir fiyatları azaltabilirsin yazın vardı ya bende işlemciyi yükselteyim bari dedim yapmışken 2 k da olsun dedim her bir haltı yükselttim ben :(  

bu aynı satıcı tarafından bu iyi midir ?   Ben iade edip bunu almaya calısabilirim bir de şey eğer iade edemezsen 450 kaldırmaz mı 29 ekimde bir işlemci güncellemesi gelmiş mesela nasıl bir sorunla karşılaşırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir saniye sizin anakartın detaylarına baktımda şimdi B450M S2H V2 bu linkte F60c adlı BIOS sürümü ile Ryzen 5000 serisi işlemcilere desteği var anakartın. Yani BIOS güncellenirse işlemcinizi kullanabilirsiniz. Ancak BIOS 'un güncellenmesi için Ryzen 3000 serisi bir işlemci gerekiyor ya firmanın güncellemsi gerek yada bir PC tamircisi bulmanız gerekiyor. 

Ayrıca B550 anakartıda alabilirsiniz ama bundada F10 BIOS sürümüne güncellemelerini söylemeniz gerek. Bu anakarttada Ryzen 5000 serisinin anakarta eklendiği BIOS F10 serine sahip olması gerek anakartın bunu söyleyin mutlaka satıcıya güncelleyip BIOS 'u öyle göndersinler.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Benim anakartım dün geldi ancak şuanda hiçbir yerde ben bunu update edecek birini bulamadım. Üsküdar ümraniye civarlarındayım ama vatana filan da sordum sonuç alamadım. Ben bunu iade edip yerine  bu msi a520 si ryzen 5 nesili direk kaldırır mı ? Birde display port girişi olan bir ekran aldım ondan display portlu ana kart almam mantıklı geldi gibi bu fiyata bu iyi midir ve beni memnun eder mi?  Ona göre iadesini yapıp bunu alayım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
QP Bilişim 'i deneyin bir ihtilam sonuç alabilirsiniz. Birde Gigabyte Desteği deneyin ASUS markası BIOS update işlemini servis yoluyla yapıyor belki Gigabyte markasıda yapıyordur. Update yaptıktan sonra işlemcinizi anakartınız ile sorunsuz yapabilirsiniz.

Anakart üzerindeki görüntü çıkışları eğer işlemciniz içinde ekran kartı birimi varsa onu kullanmak için vardır. Eğer işlemcinizde ekran kartı birimi yoksa anakart üzerindeki portlar bir işe yaramaz. Ekran kartı ile alakasızdır.

Seçtiğiniz A520 anakartta 7D14v12 BIOS sürümü ile Ryzen 5000 ailesini tanıyor. Anakartın ilk BIOS sürümünde desteğinin olması gerekiyor yani o MSI A520 anakart içinde BIOS güncellemesi gerekiyor.

En son çıkan anakartlarda direkt destek var. Ya anakartın özelliklerinde işlemcisiz BIOS güncelleme olması gerek ya güncelleme yapmanız için Ryzen 3000 serisi almanız gerek yada en son çıkan modellerden almanız gerek ki ucuz bir model bulamadım son çıkanlardan.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri