Çözüldü 3070 Tİ GAMİNG X TRİO İÇİN İŞLEMCİ VE ANAKART

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

Graxthe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
83
Hocam parçalar gelip kurulumu yaptıktan sonra ölçüleri alıp böyle bir ürün almanızı tavsiye ederim ekran kartlarının sarkma yapmasını önlüyor.

hocam ekran kartının yanında destek tutacağı geldi ekstradan zaten

neee neeeee nerden duydun bu bilgiyi acaba yapma nolur
hocam aydınlatın beni lütfen neden böyle bir tepki verdiniz

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
hocam ekran kartının yanında destek tutacağı geldi ekstradan zaten

hocam aydınlatın beni lütfen neden böyle bir tepki verdiniz
Hocam sıvı soğutucu olarak ne aldınız.

Artic 280mm aldıysanız iptal edin. Artic dark maxima v20 kasaya bi tık büyük geliyor teknobiyotike sordum normal 280mm olur dediler.

Bu üçünden biri daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:
KS

Graxthe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
83
Hocam sıvı soğutucu olarak ne aldınız.

Artic 280mm aldıysanız iptal edin. Artic dark maxima v20 kasaya bi tık büyük geliyor teknobiyotike sordum normal 280mm olur dediler.

Bu üçünden biri daha iyi olacaktır.
daha sıvı soğutma istemedim hocam attıklarınızı kontrol ediyorum

KS

Graxthe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
83
RGB modeli daha iyi duruyor Cougarın kasaya da tam uyumlu.
hocam şu anda kabaca elimdeki parçaların listesini atayım mı size

RGB modeli daha iyi duruyor Cougarın kasaya da tam uyumlu.

tabi hepsini indirimli aldım göründüğü hâliyle değil

2x https://www.hepsiburada.com/kingsto...-kf432c16bb1-16-p-HBCV00000MWA2G?magaza=İzoly

KS

Graxthe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
83
Uyumlu. Birde anakartın bir üst modeli daha var buna da bakın soğutması bi tık daha iyi

hocam kasada m2 kısmında soğutucu mefvcut değil herhangi bir tavsiyeniz var mı veya benim seçtiğim m2 sizce çok ısınır mı ona göre siparişini vereceğim bu anakartın

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
hocam kasada m2 kısmında soğutucu mefvcut değil herhangi bir tavsiyeniz var mı veya benim seçtiğim m2 sizce çok ısınır mı ona göre siparişini vereceğim bu anakartın
Bunlardan birini alın daha iyi olur ama MSI da wifi yok bilginize. Asus indirime girmiş.

Son düzenleme:

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
hocam diyelim ki 12k bütçem var total olarak yani tavsiyeniz hangi üçlü olurdu ram anakart işlemci olarak ryzenlar daha ucuz geliyor ancak millet çok fazla dolduruyor intel al ryzen alınmaz diye
Hocam ryzen şu yönden f/p ürünleri var güzel ama ddr5 gelmesiyle birlikte ryzen soket değiştirdi anakartlar am4 sokete göre pahalı,inteller ise aynı soketle duruyor o yüzden daha fazla tercih ediliyor ddr5 tarafında bence daha farklı performans sebepleri de vardır illaki.İntel,ryzena göre daha stabil çalışıyormuş hocam bir de

KS

Graxthe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
83
Hocam mevcut değil. Bunlardan birini alın daha iyi olur ama MSI da wifi yok bilginize. Asus indirime girmiş.

wifi önemli değil hocam performans bakımından hangisini önerirsiniz

Hocam ryzen şu yönden f/p ürünleri var güzel ama ddr5 gelmesiyle birlikte ryzen soket değiştirdi anakartlar am4 sokete göre pahalı,inteller ise aynı soketle duruyor o yüzden daha fazla tercih ediliyor ddr5 tarafında bence daha farklı performans sebepleri de vardır illaki.İntel,ryzena göre daha stabil çalışıyormuş hocam bir de
hocam haklısınız da işleri ddr5 e dönüştürünce birden ram ve işlemvi fiyatı uçuyor

Hocam mevcut değil. Bunlardan birini alın daha iyi olur ama MSI da wifi yok bilginize. Asus indirime girmiş.

misal asus 2.5gb desteklerken msı 1gb ancak msı olanın artıları nelerdir

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483

hocam haklısınız da işleri ddr5 e dönüştürünce birden ram ve işlemvi fiyatı uçuyor

Msi da bi vrm faz sayısı 2 fazla başka artısı yok

Eğer msi kullanmak istiyorum derseniz MSİ da tercih edebilirsiniz. @Graxthe

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
M2 soğutucu mevcut hocam En alt kısımda ekran kartı girişlerinin arasında metal bir kapak var orası ama gen 3 ler için sizin ssd gen 4

Son düzenleme:

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
3070 Tİ GAMİNG X TRİO ekran kartım mevcut ancak yanına işlemci ve anakartım yok 10bin tl bütçe ile verebileceğiniz anakart+işlemci tavsiyeleri nelerdir ?
anakart ve işlemci konusunda tavsiye vermeyi unuttum. amd mi olacak intel mi ve ddr4 ram mi var ddr5 mi ona göre önericem

o zaman amd önerinizden devam ediyorum hocam
eğer ddr5 raminşz yoksa ve bir ddr5 sistem yapmayı düşünüyorsanız bence bütçeyi bir 15k ya çıkarın çünkü ddr5 ram fiyatları baya abartı ama eğer ddr5 ramleriniz hazırsa size şunları önerebilirim:

anakart:

işlemci:

eğer elinizde iyi bir am4 uyumlu soğutma varsa am5 içinde aynen kullanabilirsiniz yoksa kasa modelinizi atın ben size soğutma konusunda yardımcı olayım.

ddr4 sistem yapacaksanız:

anakart:

işlemci:

bu işlemci soğutucusunu da kasa modelin neyse ona göre seçelim

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
anakart ve işlemci konusunda tavsiye vermeyi unuttum. amd mi olacak intel mi ve ddr4 ram mi var ddr5 mi ona göre önericem

eğer ddr5 raminşz yoksa ve bir ddr5 sistem yapmayı düşünüyorsanız bence bütçeyi bir 15k ya çıkarın çünkü ddr5 ram fiyatları baya abartı ama eğer ddr5 ramleriniz hazırsa size şunları önerebilirim:

anakart:

işlemci:

eğer elinizde iyi bir am4 uyumlu soğutma varsa am5 içinde aynen kullanabilirsiniz yoksa kasa modelinizi atın ben size soğutma konusunda yardımcı olayım.

ddr4 sistem yapacaksanız:

anakart:

işlemci:

bu işlemci soğutucusunu da kasa modelin neyse ona göre seçelim
arkadaşım zaten işlemci ram kasa psu bunları seçtik @Graxthe hocamla ve satın aldı anakartta 2 model mevcuttu alıp almadığını sordum

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
ne seçtiniz söyleyebilirmisiniz?
5700X işlemci anakartta bu iki modelden biri olacak

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
5700X işlemci anakartta bu iki modelden biri olacak

msi alsın kesinlikle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri