3070 Ve 5600 X Ekran Kartı Tamamını Kullanmıyor

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Arkadadaşlar Selam öncelikle pubg ve csgo oynuyorum csgo da sorunum yok ama pubg de ekran kartımın yüzde 40-60 arasını kullanıyor ve çok değişken setup ilk kurduğum zaman fps değerlerim çok iyiydi ve akıcı bir şekilde oynayabiliyordum fakat monitörüm 240 hz Pubg oynarken 75-95 arasına çok düşüyor ve ekran kartı kullanıma baktğında çok düşük oluyor ara ara ekran kartı kullanımı yükseldiğinde bu direk fpsime farkediyor bunu nasıl sabitleyebilirim ya da ne yapabilirim ?

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Arkadadaşlar Selam öncelikle pubg ve csgo oynuyorum csgo da sorunum yok ama pubg de ekran kartımın yüzde 40-60 arasını kullanıyor ve çok değişken setup ilk kurduğum zaman fps değerlerim çok iyiydi ve akıcı bir şekilde oynayabiliyordum fakat monitörüm 240 hz Pubg oynarken 75-95 arasına çok düşüyor ve ekran kartı kullanıma baktğında çok düşük oluyor ara ara ekran kartı kullanımı yükseldiğinde bu direk fpsime farkediyor bunu nasıl sabitleyebilirim ya da ne yapabilirim ?
Termal macun en son ne zaman değiştirdiniz, soğutucunuz nedir?

KS

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Sıcaklıklar ve ayarlar ne durumda ?
Hocam az önce furmak tamamladım 7 dakika kadar 71-72 derece arasında geziyor

Hmm tam bilemiyorum, syqex hocam bir bakar. Sıcaklık değerlerini paylaşırsanız belki daha rahat yardımcı olurlar.
Hocam az önce furmak testini tamamladım 71 72 derece fanları da 48 de çalışıyordu 7 dakika kadar çalıştırdım bıraktım

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam az önce furmak tamamladım 7 dakika kadar 71-72 derece arasında geziyor

Hocam az önce furmak testini tamamladım 71 72 derece fanları da 48 de çalışıyordu 7 dakika kadar çalıştırdım bıraktım
Sadece bir oyunda yaşanıyorsa oyun kaynaklı da olabilir. Oyun içi ayarları da paylaşabilir misiniz ?

KS

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Sadece bir oyunda yaşanıyorsa oyun kaynaklı da olabilir. Oyun içi ayarları da paylaşabilir misiniz ?
Hocam oyun içi ayarlarım experince ve burda bu şekilde

Hocam birde mesala csgo grafik ayarlarını düşürdüğümüz zamanda fps artışı olurdu bunda da tam tersi oluyor görüntü ayarlarını düşüğe çektiğimde fpsim daha da düşüyor bunun ben tam ortasını ayarlayamadım

Ekli dosyalar

• Pub1.png
    Pub1.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 20
  • 20230501094623_1.jpg
    20230501094623_1.jpg
    130.4 KB · Görüntüleme: 21
  • 20230501094601_1.jpg
    20230501094601_1.jpg
    135.1 KB · Görüntüleme: 21
KS

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Hocam tam olarak bahsettiğim şey bu

Hocam tam olarak bahsettiğim şey bu
Ekran kartı kullanımı sadace pubg diğer oyunlarda fps bakımından rdr olsun forza horizan 5 de sorun yaşamadım ekran kartından mavi ekran vs yaşamadım ama bu pubg de abi ben birtürlü ayarlayamadım

Ekli dosyalar

• AAAWSDS.png
    AAAWSDS.png
    3.1 MB · Görüntüleme: 15

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Grafikleri düşürdükçe FPS azalmasının sebebi 3070'in 1080p için fazla güçlü olması ve ekran kartından yük azaldıkça darboğaza kalması olabilir.

Youtube üzerinde bir videoda 1080p Ultra ayarlarda ekran kartı ve işlemci sizdeki ile benzer kullanıma sahip. Sizde ayarların hepsini Ultra yapmayı denediğinizde sonuç ne oluyor ?

KS

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Grafikleri düşürdükçe FPS azalmasının sebebi 3070'in 1080p için fazla güçlü olması ve ekran kartından yük azaldıkça darboğaza kalması olabilir.

Youtube üzerinde bir videoda 1080p Ultra ayarlarda ekran kartı ve işlemci sizdeki ile benzer kullanıma sahip. Sizde ayarların hepsini Ultra yapmayı denediğinizde sonuç ne oluyor ?

Ultra ayarlarda oynadığım zaman fps dalgalanması çok olmuyor ama hani bu mesala bundan 15 gün önce böyle değildi bilmiyorum oyuna güncelleme geldikten sonra daha da kötüye gitti acaba donanm olarak mı sorun var diye düşündüm

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Ultra ayarlarda oynadığım zaman fps dalgalanması çok olmuyor ama hani bu mesala bundan 15 gün önce böyle değildi bilmiyorum oyuna güncelleme geldikten sonra daha da kötüye gitti acaba donanm olarak mı sorun var diye düşündüm
Eğer ki ultra ayarlarda 240 üstü veriyorsa öyle oynayın veya 165 hz çekip oynayın.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Güncellemeler ile FPS düşüşleri her oyunda olabiliyor. Ben donanım olarak sorun olduğunu düşünmüyorum.

JAV-Escuella

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
53
Hocam oyun içi ayarlarım experince ve burda bu şekilde

Hocam birde mesala csgo grafik ayarlarını düşürdüğümüz zamanda fps artışı olurdu bunda da tam tersi oluyor görüntü ayarlarını düşüğe çektiğimde fpsim daha da düşüyor bunun ben tam ortasını ayarlayamadım
Dostum DDU ile kaldırıp temiz bir kurulum yapmayı dene. Geforce experinceden ayar yapmadan oyuna gir tekrar bir bak değerlere.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri