3070Ti F/P Sistem Toplama

Cansuafang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar,

@ugur.gozaydin hocam geçenlerde sizinle ddr5 Bi sistem toplamıştık hali hazırda parçaları yavaş yavaş sipariş ediyordum şuanda 3070 ti ekran kartı ryzen 5 2600 işlemci, adata 3000 mhz oc 8x2, bm350 anakart 1 tb WD sn850 ssd nxt 850w gold tam modüler psu və samsung uhd 4k monitörüm yolda diğer parçalar içinde gaming gecesini bekleyip sonra sipariş vermek istemiştim.

Ancak beklenmedik Bi durum yaşandı hastahane ameliyat durumu söz konusu validenin safra ameliyatı için bu yüzden büyük bir bütçe kaybı durumundayım kalan parçalarla beni 4 5 yıl idare edecek 2k oyun oynatabilecek F/P Bir sistem dizebilir miyiz?

Kalan bütçem 10k :(
Önemli not :ssd, psu ve monitörü yeni sipariş verdim diğerleri eski pcemden elimde vardı

Son düzenleme:

Alpi37

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Öncelikle çok geçmiş olsun. Önemli olan her zaman için sağlıkdır, canınızı sıkmayın. Ryzen 5 5600X, B550 Anakart, 16GB (8x2) 3600 MHz Ramler ile bence uzun vadede iyi bir sistem toplanabilir. Hali hazırda 1070Ti ekran kartınız da var. Bence yeni seri GPU'ların çıkmasını bekleyin. İleriki zamanda ona göre tekrar bir upgrade yapılabilir.

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Çok geçmiş olsun, 3070ti yi o bütçeyle doyurmak zor ya zamana yayarak bütçe arttiracaksiniz ya da bazı parcalardan feragat edeceksiniz

KS

Cansuafang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ekran kartı 3070 ti ya yanlış yazmışım kusra bakmayın. Düzenledim tekrar içeriği

KS

Cansuafang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Eski ekran kartım rx 590 nitro geçenlerde elimde 3070 ti hediye geldi @ugur.gozaydin hocamla ddr5 canavar gibi sistem topladık ama siparişleri yavaş yavaş verirken. Validenin hastahene durumu oldu o yüzden Bi anda bütçe 10 k ya geriledi ama ssd psu, monitör siparişi verdim zaten. Bunların dışında 10 k bütçem var hali hazırda eski sistemimde kalan parçalarında yukarda belirttim hocam zaten eski sistem 3070 ti sorunsuz çalıstırırsın dedi ama kalan 10k ilə kalan parçaları yada elimdekileri kullanarak Bi sistem toplamak istiyorum özellikle kasa değişmesi lazım

Alpi37

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Eski ekran kartım rx 590 nitro geçenlerde elimde 3070 ti hediye geldi @ugur.gozaydin hocamla ddr5 canavar gibi sistem topladık ama siparişleri yavaş yavaş verirken. Validenin hastahene durumu oldu o yüzden Bi anda bütçe 10 k ya geriledi ama ssd psu, monitör siparişi verdim zaten. Bunların dışında 10 k bütçem var hali hazırda eski sistemimde kalan parçalarında yukarda belirttim hocam zaten eski sistem 3070 ti sorunsuz çalıstırırsın dedi ama kalan 10k ilə kalan parçaları yada elimdekileri kullanarak Bi sistem toplamak istiyorum özellikle kasa değişmesi lazım
Eğer elinizde 3070Ti varsa, illa DDR5 diyorsanız ve aciliyetiniz yoksa AMD Zen 5 bekleyin. Diğer türlü 10K bütçe ile işlemci, ram, anakart ve kasa çok zor olur.

KS

Cansuafang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yok şuan işte bütçe kaybı olunca mecbur ddr5ten vazgeçmek zorunda kaldım. DDR4 öneri istiyorum düşük bütçeli fp ayarında psu ve ssd miz zaten çok iyi sanırsam ssd için anakart değiştirmem lazım ramler idare eder herhalde bilmiyorum kasa ve soğutucu lazım bide

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
Zaten 4k monitör ile kullanacağınıza göre sorun olmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Merhabalar,

@ugur.gozaydin hocam geçenlerde sizinle ddr5 Bi sistem toplamıştık hali hazırda parçaları yavaş yavaş sipariş ediyordum şuanda 3070 ti ekran kartı ryzen 5 2600 işlemci, adata 3000 mhz oc 8x2, bm350 anakart 1 tb WD sn850 ssd nxt 850w gold tam modüler psu və samsung uhd 4k monitörüm yolda diğer parçalar içinde gaming gecesini bekleyip sonra sipariş vermek istemiştim.

Ancak beklenmedik Bi durum yaşandı hastahane ameliyat durumu söz konusu validenin safra ameliyatı için bu yüzden büyük bir bütçe kaybı durumundayım kalan parçalarla beni 4 5 yıl idare edecek 2k oyun oynatabilecek F/P Bir sistem dizebilir miyiz?

Kalan bütçem 10k :(
Önemli not :ssd, psu ve monitörü yeni sipariş verdim diğerleri eski pcemden elimde vardı
Öncelikle ameliyat için geçmiş olsun diyorum.

RTX 3070 Ti kartınız elinizde var ve SSD + PSU ve Monitör bileşenlerini almıştınız zaten. Elinizde sanırım ADATA 3000MHz 2x8GB DDR4 RAM 'de var? Size sadece CPU + DDR4 MB + Kasa ve Soğutucu önerisi yapacağız yani 10K bütçeye doğru mu anladım?

KS

Cansuafang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aynen hocam dün incehesap indirimlerinin şunları sipariş ettim.
Screenshot_20220716_125157.jpg

KS

Cansuafang

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemciyi də i5 12600kf alıcam önümüzdeki ay

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri