VA Panel bu ürün. IPS almanız daha iyi olacaktır.Hocam neredeyse aynı fiyat sayılır gigabyte almaktansa bu ürünü alsam nasil olur?
Daha önce önermişlerdi ama asusu tercih etmiştim şimdi tekrar bakip buldum.
VA Panel bu ürün. IPS almanız daha iyi olacaktır.Hocam neredeyse aynı fiyat sayılır gigabyte almaktansa bu ürünü alsam nasil olur?
Daha önce önermişlerdi ama asusu tercih etmiştim şimdi tekrar bakip buldum.
Hocam kusura bakma şimdi fark ettim.Hocam önerdiğiniz Va panel Gigabyte IPS panel özelliklerini karşılaştırın isterseniz.
Birde gaming sitesi kafayı yemiş sanırım Ryzen 5 5600X in fiyatını 7200 tl yazmış nerdeyse bu nedir dalgamı geçiyor insanlarla 5600x i 3750 4000 ne almayanı dövüyorlar başka sitelerdeArkadaşlar çok pc işlerinden anlamadığımdan ve yanlış bisey yapmamak adına tekrar tekrar konu açmış oldum kusura bakmayın. Geçen ki konumdan farklı olarak taksit olayından vazgeçtim. Toplam 32K -1k daha zorunlu olursa esner- bütçem var. Mimarlık ve oyun için alacağım. En geç 1 1.5 haftaya sipariş etmiş olurum. Şimdi 2 farklı seçenek var önümde ya 3070li sistem iyi klavye mouse yada 3080 li kötü klavye mouse. 3070 in benim için 4 5 sene daha rahat gider diye tahmin ediyorum. Sizce ?
Kasa;
![]()
ULTIMA-3070 / AMD Ryzen 5 5600 TRAY / ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500 GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
ULTIMA-3070 oyuncu bilgisayarı ASUS RTX 3070 8GB ekran kartı ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
Monitör ;
![]()
ASUS TUF Gaming VG32VQ1BR 31.5 inç Gaming Monitör
Profesyonel oyuncular ve etkileyici bir oyun deneyimi arayanlar için tasarlanan 165Hz yenileme hızına sahip 31.5 inç WQHD (2560×1440) 1500R oyuncu monitörüdür.www.gaming.gen.tr
Klavye ;
![]()
ASUS TUF GAMING RA05 K3 D/RD Red Switch Türkçe RGB Mekanik Gaming Klavye
ASUS TUF Gaming K3, hızlı ve güvenilir performans için dayanıklı anahtarlara sahip bir mekanik RGB klavye.www.gaming.gen.tr
Mouse;
Kulaklık;
![]()
ASUS TUF Gaming H3 Gun Metal 7.1 Surround Oyuncu Kulaklık (90YH028G-B1UA00)
TUF GAMING H3 PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için 7.1 çevresel ses, derin baslar, hafif tasarım ve hızlı soğuyan kulak yastıklarına sahipwww.gaming.gen.tr
Hocam pny yerine asus tercih edicem sanırım zaten fiyatı uygun olmasa 3070 alır geçerdim 3080ti gereksiz kalıcak bana.https://www.itopya.com/kaanflix-ultimate-supreme-gamer_h17067 ben kararsız kalıp alamadım belki sen niyetlenirsin 3080 ti li sistem geliştirmede yapabilirsin bir bak istersen
Doğrudur hocam o kadar detaylı araştırmadım ama genel bakımdan sistem uygun değil mi bu fiyata?Birde gaming sitesi kafayı yemiş sanırım Ryzen 5 5600X in fiyatını 7200 tl yazmış nerdeyse bu nedir dalgamı geçiyor insanlarla 5600x i 3750 4000 ne almayanı dövüyorlar başka sitelerde))
şu an için 3080 lerde baya indirim var ekran kartı olarak tek tek te toplayabilirsin ayrıca sanırım intel seçmen mimarlık olayında daha fazla işine yarar diye düşünüyorum işlemci 12400 f veya 12500 gibi bir işlemciHocam pny yerine asus tercih edicem sanırım zaten fiyatı uygun olmasa 3070 alır geçerdim 3080ti gereksiz kalıcak bana.
https://www.itopya.com/dh-pro_h20187 al sana 10 numara 5 yıldız sistem bundan iyisi şamda kayısıDoğrudur hocam o kadar detaylı araştırmadım ama genel bakımdan sistem uygun değil mi bu fiyata?
Hocam haklısın intel amd ye göre iyi ama amd nin de kötü olduğunu düşünmüyorum işimi görecektir. Intel işlemci olanı 3k Daha fazla sanırım ve bütçe yokşu an için 3080 lerde baya indirim var ekran kartı olarak tek tek te toplayabilirsin ayrıca sanırım intel seçmen mimarlık olayında daha fazla işine yarar diye düşünüyorum işlemci 12400 f veya 12500 gibi bir işlemci
tam bütçenle ilgili birşey söyleyemem ama 12500 işlemci ile 5600 3070 ilede 3070 ti karşılaştırılamaz 2-3 k fazla verip başka birşeyi 1 ay sonra alırım ben olsam ama karar senin para senin bizimkiler öneri türkiye şartlarında alayımda sonra değiştireyim biraz zor olduğu için 2 kere düşünmek gerekiyor malesefHocam haklısın intel amd ye göre iyi ama amd nin de kötü olduğunu düşünmüyorum işimi görecektir. Intel işlemci olanı 3k Daha fazla sanırım ve bütçe yok
Kasa soğutma konusunda kötü ve küçük. Mesh olmadığından ısınacaktır. Yüksek güçlü bir kart içinde bu sorun olur. İşlemciyi de stok soğutucu soğutmaz sıvı soğutma da lazım. Ona da 2K desen zaten sistem maliyeti artıyor bence tercih edilmemeli.https://www.itopya.com/dh-pro_h20187 al sana 10 numara 5 yıldız sistem bundan iyisi şamda kayısı)))
hocam ok de NZXT kasadan bahsediyoruz alttan hava alan vs olan bir kasa ayrıca power supplyde nzxt bu konu iyi markalardan birisi bence ama net birşey söylemem zorKasa soğutma konusunda kötü ve küçük. Mesh olmadığından ısınacaktır. Yüksek güçlü bir kart içinde bu sorun olur. İşlemciyi de stok soğutucu soğutmaz sıvı soğutma da lazım. Ona da 2K desen zaten sistem maliyeti artıyor bence tercih edilmemeli.
alcan 2 fanlı kule tipi bakır borulu 200-300 tl ye birşey parayı toplayana kadar gemiyi yürütücenPSU konusunda laf etmedim zaten NZXT güç kaynaklarını bende iyi diye biliyorum. Sistem bileşenleri zaten güzel ama küçük ve mesh olmayan bir kasada güçlü bir ekran kartı ve işlemci sıcak çalışır. Sıvı soğutma ile işlemci neyse de ekran kartı nasıl soğuyacak ?
Ekran kartını soğutmak daha önemli.alcan 2 fanlı kule tipi bakır borulu 200-300 tl ye birşey parayı toplayana kadar gemiyi yürütücen))
![]()
Dark Freezer X94BL, 2x92mm 4pin PWM Mavi Led Fanlı, 4xIsı Borusu, Direkt Kontak AMD Ryzen AM4 ve Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu (DKCCX94BL) - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Dark'tan Direct Contact İşlemci Soğutucusu! Mavi LED Sessiz Fan'lı Intel ve AMD Soketlerle Uyumlu, Dark Freezer X94BL Kompakt İşlemci Soğutucusu Direct Contact Performans Soğutucunuz! Dark Freezer X94BL Dark, Intel ve AMD işlemciler için kolay montajlı, kompakt boyutlu doğrudan temaslı...www.teknobiyotik.com
https://www.itopya.com/dh-pro_h20187 bu sistem nasıl dostum 12500 işlemcili 3070 ti liŞahsi önerim İşlemci olarak sağlam bir ürün de seç. Sistemi bilmiyorum ama min r5 5600x i5 2600k vb iyi olabilir. Ekran kartı da 3070 yeterli. Monitör ve çevre donanımlarına önem ver. Ha diyorsan ki sürekli bütçem olur çevre donanımlar sonra da gelir. 3080 alabilirsin. Ama ekran kartını iyi alıcam diye de işlemcinden ödün verme. r5 5600 i5 12400f gibi işlemciler yerine en başta yazdığım sistem daha mantıklı geliyor bana.
Hocam sistem ilk mesajımda mevcutŞahsi önerim İşlemci olarak sağlam bir ürün de seç. Sistemi bilmiyorum ama min r5 5600x i5 2600k vb iyi olabilir. Ekran kartı da 3070 yeterli. Monitör ve çevre donanımlarına önem ver. Ha diyorsan ki sürekli bütçem olur çevre donanımlar sonra da gelir. 3080 alabilirsin. Ama ekran kartını iyi alıcam diye de işlemcinden ödün verme. r5 5600 i5 12400f gibi işlemciler yerine en başta yazdığım sistem daha mantıklı geliyor bana.
Hocam iste kafam karışık kararımı verip satın alacağım.3 gün kadar sürem var son ana kadar düşünüp bildirim zaten.Şahsi önerim İşlemci olarak sağlam bir ürün de seç. Sistemi bilmiyorum ama min r5 5600x i5 2600k vb iyi olabilir. Ekran kartı da 3070 yeterli. Monitör ve çevre donanımlarına önem ver. Ha diyorsan ki sürekli bütçem olur çevre donanımlar sonra da gelir. 3080 alabilirsin. Ama ekran kartını iyi alıcam diye de işlemcinden ödün verme. r5 5600 i5 12400f gibi işlemciler yerine en başta yazdığım sistem daha mantıklı geliyor bana.
https://www.itopya.com/dh-pro_h20187 bu sistem nasıl dostum 12500 işlemcili 3070 ti li