Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
32 GBikim Ram var pcmde 8*4 dördüde 3600 mhz ama mhz yükseltemiyorum yardım
Gskil 8+8 trendz neo modeli diğeri ise 8+8 trendz rgb modeli ikiside 3600 mhz ama ben biostan 3600 çektimmi pc 4 kez kapat aç yapıyor sonra normal mhz 2133 mhz geçiyor sizce ramlar uyuşmuyormu sebebi nedir yardımcı olabilcek varmı bana?
Bellekleri XMP ayarı ile 3600MHz hıza alıyorsanız farklı modeller olduğu için aynı XMP ayarları ile çalışmazlar. Manuel olarak 3600MHz hız için 2 RAM 'in CL değerlerini eşitlemeniz gerekiyor. CL değerleri yüksek olan ikiliye diğer modeli eşitlemeniz daha rahat olur. 2 bellek için daha sonra bir voltaj değeri belirtip bu şekilde denemeniz gerek.
XMP(ASUS anakartlarda DOCP) yani hazır OC profili aynı olmadığı için OC işlemi başarılı olmuyor. Birisi CL16 ki alt CL değerleri var birde diğeri CL18 aynı şekilde alt CL değerleri var. 2 RAM birbirinden faklı olduğu için XMP ile frekans yükseltme yapamazsınız. Ancak manuel OC işlemi ile CL18 belleğe CL16 belleği alt CL değerleri ile eşitleyip aynı voltaj değerlerini ve frekansı verirseniz sorunsuz çalışacaktır.
Cvp: 32 GBikim Ram var pcmde 8*4 dördüde 3600 mhz ama mhz yükseltemiyorum yardım
Her şeyi anlattım daha detaylı yardımcı olamam. Basit bir iş ama elektronik sonuçta ufakta olsa bir problem çıkma payı var. Bir hata vs. olur sistemde sonra ben suçlu olurum. RAM OC rehberlerine bakın derim.