35.000-45.000 TL 33-34K Bütçeyle Ddr5 Hazır Sistem Tavsiyesi

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
İntel veya AMD
Ekran Kartı
4060-5060
Merhaba,

Grafik tasarım ile uğraşıyorum, genellikle Adobe programları kullanıyorum. Aynı zamanda hikaye odaklı ve fps oyunları oynamayı çok seviyorum. Bu yüzden hem tasarım işlerimi akıcı şekilde yapabileceğim, hem de oyunlarda iyi performans alabileceğim bir sistem toplamak istiyorum.

Bütçem: 35.000 TL

Önceliklerim:​

• DDR5 destekli bir sistem olması önemli.
  • RAM: 32 GB tercih ediyorum ama eğer bütçeyi çok aşıyorsa geçici olarak tek modül 16 GB ile başlayabilirim. İlerde 16 GB daha eklerim.
  • Ekran Kartı: Nvidia 4060 veya 5060 düşünüyorum. AMD ekran kartı istemiyorum.
  • Depolama: Tercihim 1TB SSD, ama bütçemi çok zorlarsa geçici olarak 512GB de olabilir.

Düşündüğüm sistemler:​

🔹 Technopat Gaming V1 – İncehesap - Bu sistemde RAM 32GB (DDR5) olarak güncellendi, SSD ise 1TB yapıldı.

🔹Monza 5060 – Gaming.Gen.TR - Bu sistemde de RAM 32GB yapıldı, SSD ise 1TB olarak yükseltildi.

Eğer bu bütçeye yakın önerileriniz olursa çok sevinirim. Alternatif parça önerilerine de açığım, uzun vadeli bir sistem olsun istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim!

Son düzenleme:
KS

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
amd ekran kartı istememenizin sebebi nedir
Hiçbir zaman amd sevemedim. Alırsam da pişman olacağımı biliyorum.

Çok fazla çoküyor.

Grafik tasarımla uğraşıyorum. Renderlarda nvidia'nın cuda çekirdekleri daha iyi performans veriyor.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
Hiçbir zaman amd sevemedim. Alırsam da pişman olacağımı biliyorum.

Çok fazla çoküyor.

Grafik tasarımla uğraşıyorum. Renderlarda nvidia'nın cuda çekirdekleri daha iyi performans veriyor.
çok fazla çöküyor mevzusunu bir kenara bırakın artık

kullanım seneryonuz için nvdia seçiyorsanız ok
ama çökme mevzularını geçelim yeni serilerde

bütçeyi biraz daha yükseltip am5 7500f işlemcili bir ürün almanız tarafındayım

KS

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
çok fazla çöküyor mevzusunu bir kenara bırakın artık

kullanım seneryonuz için nvdia seçiyorsanız ok
ama çökme mevzularını geçelim yeni serilerde

bütçeyi biraz daha yükseltip am5 7500f işlemcili bir ürün almanız tarafındayım
Hocam zaten atmış olduğum gaming.gen.tr'deki sistemde 7500f var.

Amd ve Nvidia, iphone ve samsung gibi geliyor bana. Ben kullandığım zamanlarda çok çöküyordu. Şuan bilmiyorum.

Kullanım senaryosu ve aslında amd sevmediğim için nvidia almak istiyorum.

Peki intel mi amd mi olmalı işlemci. Benim fikrim amd almak ama tam bilmiyorum.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
Hocam zaten atmış olduğum gaming.gen.tr'deki sistemde 7500f var.

Amd ve Nvidia, iphone ve samsung gibi geliyor bana. Ben kullandığım zamanlarda çok çöküyordu. Şuan bilmiyorum.

Kullanım senaryosu ve aslında amd sevmediğim için nvidia almak istiyorum.

Peki intel mi amd mi olmalı işlemci. Benim fikrim amd almak ama tam bilmiyorum.
anakartı b650m-r yapın

fiyat performans bir soğutucu ekleyin

bu şekilde alın 7500f sistemi (kendi güncellemelerinizde olsun tabi ram ve ssd kanadında )

KS

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
BileşenÜrün AdıFiyat (TL)Satın Alınan Site
Ekran KartıPalit RTX 5060 Ti 16GB (Peşin 9 taksit)22.795 TLTrendyol
İşlemciAMD Ryzen 5 7500F5.500 TLİncehesap
AnakartMSI PRO A620M-E2.864 TLAmazon
SoğutucuDark Freezer X123 Fixed RGB Kule Tipi569 TLAmazon
SSDWD Blue SN5000 1TB NVMe M.2 22802.289 TLAmazon
RAMXPG Lancer Blade 16GB (1×16) DDR5 6000MHz CL362.179 TLİncehesap
Kasa + PSUBitfenix Ceto Premium 600W 80+ White PSU + 4×120mm FRGB Fanlı ATX Kasa3.500 TLİncehesap
Termal MacunThermal Grizzly 1 gram300 TLAmazon

Bu sistemi topladım. Acaba BitFenix 600W PSU yeterli olur mu? Ya da bir problem yaşatır mı? Onu bilmiyorum.

Kendim sistem toplamayı biliyorum. Ancak yaşayabileceğim problemler ve sistemi toplarken yapmam gereken ekstra önlemler var mıdır?

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
241
BileşenÜrün AdıFiyat (TL)Satın Alınan Site
Ekran KartıPalit RTX 5060 Ti 16GB (Peşin 9 taksit)22.795 TLTrendyol
İşlemciAMD Ryzen 5 7500F5.500 TLİncehesap
AnakartMSI PRO A620M-E2.864 TLAmazon
SoğutucuDark Freezer X123 Fixed RGB Kule Tipi569 TLAmazon
SSDWD Blue SN5000 1TB NVMe M.2 22802.289 TLAmazon
RAMXPG Lancer Blade 16GB (1×16) DDR5 6000MHz CL362.179 TLİncehesap
Kasa + PSUBitfenix Ceto Premium 600W 80+ White PSU + 4×120mm FRGB Fanlı ATX Kasa3.500 TLİncehesap
Termal MacunThermal Grizzly 1 gram300 TLAmazon

Bu sistemi topladım. Acaba BitFenix 600W PSU yeterli olur mu? Ya da bir problem yaşatır mı? Onu bilmiyorum.

Kendim sistem toplamayı biliyorum. Ancak yaşayabileceğim problemler ve sistemi toplarken yapmam gereken ekstra önlemler var mıdır?
Kasanın soğutma performasını inceleyip öyle tercih edin. Soğutma performansı yüksek hava akışının yüksek olduğu bir kasayı tercih edin çünkü havalar sıcak ve grafik tasarım yapacağınız için işlemci ısınabilir işlemci soğutucunuzu değiştirin daha iyi bir işlemci soğutucu alın.Thermalright önerebilirim. Sıcak bir bölgede yaşıyorsanız 240 mm sıvı soğutmada takabilirsiniz . Malum oldukça sıcak olmaya başladı havalar.

KS

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kasanın soğutma performasını inceleyip öyle tercih edin. Soğutma performansı yüksek hava akışının yüksek olduğu bir kasayı tercih edin çünkü havalar sıcak ve grafik tasarım yapacağınız için işlemci ısınabilir işlemci soğutucunuzu değiştirin daha iyi bir işlemci soğutucu alın.Thermalright önerebilirim. Sıcak bir bölgede yaşıyorsanız 240 mm sıvı soğutmada takabilirsiniz . Malum oldukça sıcak olmaya başladı havalar.
Şu anda zaten ekran kartı nedeniyle bütçemi biraz aştım. Normalde RAM’i 2x16 GB olarak alacaktım, ancak ekran kartını 16 GB almak için şimdilik tek slot tercih ettim.

Kasa için genel olarak olumlu yorumlar var, bakalım nasıl olacak.

İlerideki önceliğim RAM’i 32 GB’a yükseltmek. Sonrasında ise 360 mm’lik bir sıvı soğutucuya geçmeyi planlıyorum.

7500f çok fazla ısınıyor mu?

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
Şu anda zaten ekran kartı nedeniyle bütçemi biraz aştım. Normalde RAM’i 2x16 GB olarak alacaktım, ancak ekran kartını 16 GB almak için şimdilik tek slot tercih ettim.

Kasa için genel olarak olumlu yorumlar var, bakalım nasıl olacak.

İlerideki önceliğim RAM’i 32 GB’a yükseltmek. Sonrasında ise 360 mm’lik bir sıvı soğutucuya geçmeyi planlıyorum.

7500f çok fazla ısınıyor mu?
anakart seçimi kötü
ram seçimi kötü
işlemci soğutucusunun içinten tek kullanımlı macun geliyor

o soğutucu + 300 macun yerine az daha para verip thermalrigt enermax segotep ürünlerinden biraz daha güzel ürünler seçmek daha mantıklı (içlerinde macun geliyor yine)

KS

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
anakart seçimi kötü
ram seçimi kötü
işlemci soğutucusunun içinten tek kullanımlı macun geliyor

o soğutucu + 300 macun yerine az daha para verip thermalrigt enermax segotep ürünlerinden biraz daha güzel ürünler seçmek daha mantıklı (içlerinde macun geliyor yine)
Biraz açar mısınız hocam.

Anakart yükseltsem ekran kartını 16gb yapamayacaktım ve yani gayet yeterli bir anakart.
Ram seçiminde de normal bir ram yani ne sorun çıkarabilir.
İşlemci soğutucusundan macun çıktığını bilmiyordum. Dediğim gibi en yakın zamanda 360mm sıvı soğutucuya geçeceğim.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
Biraz açar mısınız hocam.

Anakart yükseltsem ekran kartını 16gb yapamayacaktım ve yani gayet yeterli bir anakart.
Ram seçiminde de normal bir ram yani ne sorun çıkarabilir.
İşlemci soğutucusundan macun çıktığını bilmiyordum. Dediğim gibi en yakın zamanda 360mm sıvı soğutucuya geçeceğim.
hocam bir şey diyecem
hiç bir eleştiriye kulak asmıyorsunuz

şu olmaz diyoruz olur diyorsunuz
o gayet yeterli
bu gayet iyi

siz tavsiye almayacaksanız ne diye post açıyorsunuz

bazı boş beleş tavsiyeciler var hani
mesela 3 liralık ürün beğenmişsindir 4 liralık ürün iş görecekken sadece marka tutkusundan 8 liralık ürün önerir

veya 1000 tl - 1500 tl bandında kule tipi ürünler iş görecekken
marka sevdasından sıvı soğutma sevdasından 4-5k lık sıvı soğutma önerir

böyle boş beleş tavsiye de yok

sen ssd yi kaç paraya aldın 2289 tl termal macun da 300 2589 tl

almam bu ikisini

2589-1150 = 1439 tl

1439 tl ye kadar 512 gb m2 ssd alırım
b650m-r anakart alırım

aynı fiyat bandına çözerim işi

normalde 500 gb ssd pek önerdiğim bir şey değildir

ama alırım 2 m2 ssd slotlu mosfet soğutmalı b650m-r yi idare ederim 500 gb ssd ile
bütçem olduğunda alırım 1 tane daha 1 tb takarım 2. m2 slotuna bakarım keyfine

yani şu ortamlarda belli deönemlerde çeşitli çeşitli post sahipleri ürüyor

bu arada hem tavsiye isteyip
hemde hiç bir tavsiyeye uymayan kişiler üremeye başladı

size bütçenizi 5-6k zorlayacak tavsiye vermiyoruz
basbayaaa daha fiyat performans çözümler sunuyoruz
ama kabul etmiyorsunuz

bütçem dar mı
şu anakartı alacağıma
giderim b650m-r alırım
daha düne kadar 3 gün boyunca 4k ya satıldı

kaç para fiyat farkı var senin anakartınla arada
yok değil iyi
buna kötü diyoruz yok değil iş görüyor

ne diye tavsiye istiyorsunuz ozaman

RAM SEÇİMDE NORMAL YANİ NE SORUN ÇIKARABİLİR SORUSUNA GELİRSEK AL SANA DAHA İYİ FREKANS CL ORANI DAHA UYGUN FİYA

1752425828450.png

KS

noby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Soğutucuya dair yapılan yorumlarda genellikle içerisinde termal macun çıkmadığı ya da çıksa bile kalitesinin düşük olduğu belirtilmiş.

SSD konusuna gelirsek, tasarım çalışmaları yaptığım için Adobe programları önbellek açısından oldukça fazla disk kullanıyor. Bu yüzden 500 GB SSD benim için yeterli değil.

Anakartlar arasında yaklaşık 1.200 TL fark var. Eğer yalnızca oyun oynayan biri olsaydım, önerdiğiniz çözüm mantıklı olabilirdi; ancak benim kullanım senaryom biraz daha farklı.

RAM konusunda çok haklısınız hocam, açıkçası o kısmı biraz aceleye getirdim ve kredi kartı ekstresi de kesildi. Sizce iade etmelimiyim?

Ek olarak bu anakart beni 2 3 yıl götürebilecek bir anakart. Benim amacım şuanda en uygun sistemi toplamaktı. Zaten 2 3 yıl sonra üst seviye anakarta geçiş yapacağım.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri