35.000-45.000 TL 35 Bin TL Bandında Hazır Sistem Önerisi

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
İntel i5 13400F
Ekran Kartı
Nvidia 4060 ti
Selam arkadaşlar, ben yazılımcıyım adobe programları da kullanıyorum arada sırada da oyun oynayabileceğim bir sistem oluşturmak istiyorum.Genelde gönlüm amd tabanlıdan yanaydı ama adobe ve video editleri için kararım intel tabanlı bir sistem, intelin daha güçlü olduğunu söylüyor arkadaşlarım.Gelelim nasıl bir şey istediğime ddr5 olmalı, geliştirilebilir bir anakartı olmalı (B serisi), Nvidia 4060 veya ti gibi bir sistem toplamak istiyorum.Bu linkteki sistem iyi gibi geldi ama anlayamadım tam.Belki daha iyi bir öneriniz olur şimdiden teşekkür ederim.

KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Konuyu yukseltmem gerektiği için yazıyorum

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bütçenizi birazdaha yukarı çekebilirseniz önerilen sistemlerin parçalarını yükseltin hangisi yükselttiginiz bütçenize uyuyorsa onu alın.
Hocam sisteme baktım sistem gayet uygun aslında ama benim bütçemi aşıyor yine şöyle ben geliştirilebilir sistem bakıyorum anakartı dandik kısacası tek ram yükseltilir o kadar aslında bir de kasa yükseltmesini yapmak gerekir ki ileriye dönük olsun diye

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Hocam sisteme baktım sistem gayet uygun aslında ama benim bütçemi aşıyor yine şöyle ben geliştirilebilir sistem bakıyorum anakartı dandik kısacası tek ram yükseltilir o kadar aslında bir de kasa yükseltmesini yapmak gerekir ki ileriye dönük olsun diye
Bütün sistemlerde yükseltmeleri yapın en uygunu hangisi ise onu seçin. Belki diğer sistemlerde yükseltmeler yapıp 39-40 bandında daha iyi bir sistem çıkabilir. Son olarak intelde ki oksitlenme problemleri vardı son durum nedir bilmiyorum.

KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bütün sistemlerde yükseltmeleri yapın en uygunu hangisi ise onu seçin. Belki diğer sistemlerde yükseltmeler yapıp 39-40 bandında daha iyi bir sistem çıkabilir. Son olarak intelde ki oksitlenme problemleri vardı son durum nedir bilmiyorum.
Evet onu duydum ilk çıkan serilerinde var denildi hatta yenilerde çözmüş diyorlar da bilemedim arkadaşlarım da intel taban olsun diyolar.Sizin önerinize göre amdde adobe programları veya video edit yaptınız mı hiç yorumunuzu merak ettim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Pc hocasının paylaştığı şu videodan belki biraz daha fikir edinebilirsin.
Hem amd de hemde intelde birer tane işlemci belirle performanslarını daha detaylı araştır.

KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Screenshot_2024-12-06-01-05-33-705_com.microsoft.emmx.jpg

Bi bakayım hocam sağolun şu sistem nasıl

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-06-01-05-38-876_com.microsoft.emmx.jpg
    Screenshot_2024-12-06-01-05-38-876_com.microsoft.emmx.jpg
    372.6 KB · Görüntüleme: 5

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Ekli dosyayı görüntüle 39788

Bi bakayım hocam sağolun şu sistem nasıl
DDR4 sistem 12400f işlemci rakibi 5600 serisinde 5600x takarsın daha iyi performans alırsın.34k değmez bu sisteme .Bende grafik tasarım için adobe programları alıcam MacBook Air M2 işlemcili modeli var soruşturdum Mac ile uyumlu çalışıyor dediler ama bakacaz.

KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
DDR4 sistem 12400f işlemci rakibi 5600 serisinde 5600x takarsın daha iyi performans alırsın.34k değmez bu sisteme .Bende grafik tasarım için adobe programları alıcam MacBook Air M2 işlemcili modeli var soruşturdum Mac ile uyumlu çalışıyor dediler ama bakacaz.
Benim de aklımın bi köşesinde macbook var ama herhalde sistem yok diye masaüstü alsam daha kafi hem oyun oynanıyor hem de crackli sorunsuz kullanılır masaüstü, ddr5 yazıyor bu arada hocam.(Gerçi pek oyun da oynamam artık)

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Benim de aklımın bi köşesinde macbook var ama herhalde sistem yok diye masaüstü alsam daha kafi hem oyun oynanıyor hem de crackli sorunsuz kullanılır masaüstü, ddr5 yazıyor bu arada hocam.(Gerçi pek oyun da oynamam artık)
evet gördüm ben giriş serisi ddr4 sanmıştım ama 12400f için 34 bin tl değmez.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Bütçe kısıtlıyor ama 7600x işlemcisinin render performansına bir bakın. Youtube da işlemcileri tek tek yazın hem amd den hemde intelden karşılaştımalı olarak render testlerine bir bakın inceleyin 7600x ile 12600k karşılaştırmalı bir şekilde izledim .

KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bütçe kısıtlıyor ama 7600x işlemcisinin render performansına bir bakın. Youtube da işlemcileri tek tek yazın hem amd den hemde intelden karşılaştımalı olarak render testlerine bir bakın inceleyin 7600x ile 12600k karşılaştırmalı bir şekilde izledim .
Tamamdır çok teşekkür ederim, bi bakayım ben mac halen aklımda belki Mac alırım

KS

gestard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Biraz araştırdım ve arkadaşımla konuşurken de yurtdışında olduğu için amd de pahalı olarak düşünmüş o yüzden amd tabana yöneldim sence gözüne batan güzel bir sistem var mi içinden cikamayacagim yoksa

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Şuan pek öyle amd tarafında aman aman fiyat / performans sistem yok .Bir iki site gezdim 1 tane var oda uçuk fiyatta 100k bandında . O yüzden bir detaylı araştır derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri