3500 - 4000 TL arası sadece oyun için sistem tavsiyesi

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar. Bir kaç haftadır araştırma yapıyorum ama sonuca ulaşamadım.
Araştırmalarım doğrultusunda hazır sistemlerin bazılarında kararsız kaldım ancak istediğim şekilde düzeltme yapamadığım için vazgeçmek zorunda kaldım. Benim önceliğim f/p ancak ileride de yükseltebileceğim bir sistem istiyorum.
Anakart olarak sanırım sistemimde B450 olması ilerisi için benim için avantaj
işlemci olarak amd r5 1600 12nm benim sistemim için yeterli anladığım kadarıyla
ekran kartı olarak bir kesim rx580 bir kesi 1650super yorumu yapıyor bu konuda çok kararsız kaldım 
ram olarak ilk başta 8 gb alıp bir kaç ay sonra bir 8 daha 2x8 yapmayı düşünüyorum. aynı şekilde ssd içinde öyle ilk başta 240 olması bana yeter. 
Benim düşüncelerim böyle. ama daha önce hiç sistem toplamadım ve bilgisizim şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim. max 4000 olursa bu arada tavsiyeleriniz teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Mertknd' Alıntı:
Herkese merhabalar. Bir kaç haftadır araştırma yapıyorum ama sonuca ulaşamadım.
Araştırmalarım doğrultusunda hazır sistemlerin bazılarında kararsız kaldım ancak istediğim şekilde düzeltme yapamadığım için vazgeçmek zorunda kaldım. Benim önceliğim f/p ancak ileride de yükseltebileceğim bir sistem istiyorum.
Anakart olarak sanırım sistemimde B450 olması ilerisi için benim için avantaj
işlemci olarak amd r5 1600 12nm benim sistemim için yeterli anladığım kadarıyla
ekran kartı olarak bir kesim rx580 bir kesi 1650super yorumu yapıyor bu konuda çok kararsız kaldım 
ram olarak ilk başta 8 gb alıp bir kaç ay sonra bir 8 daha 2x8 yapmayı düşünüyorum. aynı şekilde ssd içinde öyle ilk başta 240 olması bana yeter. 
Benim düşüncelerim böyle. ama daha önce hiç sistem toplamadım ve bilgisizim şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim. max 4000 olursa bu arada tavsiyeleriniz teşekkür ederim

DK-PC-RX5500XT - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyin.

Anakart Yükselt : Gigabyte B450M-S2H
Ekran Kartı Değiştir : Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 8GB
Kasa Yükselt : Aerocool Quartz REVO ARGB
Güç Kaynağı Yükselt : High Power 600W 80+ Bronze ECO

Toplam : 3.975,42 TL yapıyor. Az daha çıkarsanız Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz XPG GAMMIX D30 Black RAM seçip 4.290 TL 'ye alabilirsiniz.

RX 5500 XT 8 GB kartı RX 590 kartından bir tık daha iyi bir karttır 1080p Ultra 60 FPS+ kartıdır. RX 590 kartından 100W daha az güç tüketir.

Ryzen 1600 AF 12nm işlemci zaten sizinde öğrendiğiniz gibi F/P darboğaz yapmayacak güçlü bir ileriye dönük işlemci modelidir.

B450 anakart ileriye dönük bir anakarttır.

Seçtiğim PSU modeli kaliteli bir üründür varsayılan ürünü kesinlikle almayın 500W ideal bu sisteme ama garanti olsun ileriye dönük olsun 600W her sisteme yeter.

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu sistem için  600 TL bandında bir monitör tavsiyeniz var mı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
600 TL iyi bir monitör için çok az bir rakam bu dolar kurunda.

1K bütçede 144 Hz önermek için baktım biraz piyasaya ama çok iyi bir ürün bulamadım. Ya çin menşei ürünler çıkıyor karşıma yada iyi olmayan modeller.

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
600 TL iyi bir monitör için çok az bir rakam bu dolar kurunda.

1K bütçede 144 Hz önermek için baktım biraz piyasaya ama çok iyi bir ürün bulamadım. Ya çin menşei ürünler çıkıyor karşıma yada iyi olmayan modeller.
Bütçeyi 1k ya çıkarmaya çalışıp 144 almaya çalışacağım o zaman. Teşekkür ederim ilginiz için

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri