35000 TL Bütçeli Sistem Tavsiyesi ve Önerileriniz

Sistem Mantıklı ve Uyumlu mu ?

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .
KS

pars_21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4000-5000 arası ama esnek olarak maksimum 5600-5900 bandına çıkabilirim önemli olan ekran kartı ve sistemle uyumlu olması benim için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
  1. Samsung 27" Odyssey G5 1ms 144Hz 2K VA Panel - 3.199 TL / Samsung 32" Odyssey G5 1ms 144Hz 2K VA Panel - 3.999 TL - 4ms Input Lag
  2. Gigabyte 27" G27QC 1ms 165Hz 2K VA Panel - 3.269 TL / Gigabyte 32" G32QC 1ms 165Hz 2K VA Panel - 3.469 TL - 4ms Input Lag
  3. Asus 27" TUF Gaming VG27AQ 1ms 165Hz 2K IPS Panel - 4.299 TL - 5ms Input Lag
  4. Gigabyte 34" G34WQC RGB 1ms 144hz 4K VA Panel - 4.316 TL - Aslında 4K olarak geçiyor ama 3440x1440p WQHD yani 3K bir ürün. - 4ms Input Lag
  5. AOC 27" Agon AG273QCX 1ms 144Hz 2K VA Panel - 4.909 TL - 6ms Input Lag
  6. AOC 34" CU34G2 1ms 100Hz 4K VA Panel - 4.992 TL - Aslında 4K olarak geçiyor ama 3440x1440p WQHD yani 3K bir ürün. - 4ms Input Lag
  7. Asus 27" ROG Strix XG27WQ 1ms 144Hz 2K VA Panel - 5.309 TL - 4ms Input Lag
  8. Viewsonic 27" XG270QC 1ms 165Hz 2K VA Panel - 5.315 TL - 3ms Input Lag
  9. Samsung 27" Odyssey G7 1ms 240Hz 2K VA Panel - 5.999 TL - 2ms Input Lag
  10. Gigabyte 27" FI27Q-P 1ms 165Hz 2K IPS Panel - 6.463 TL - 4ms Input Lag
Bu monitörler 3.000 TL ile 6.500 TL arasındaki en iyi 2K ve 3K monitörler.

• Input Lag değerine göre en hızlıdan başlayarak listelenirlerse 9 > 8 > 1/2/4/6/7/10 > 3 > 5 diye sıralanır monitörler.  9 ve sonra 8 numara en hızlı, 3 ve 5 en yavaş ve diğer ürünlerin hepsi eşit ürünler.
  • Renk gösterim kabiliyeti olarak ürünleri en iyiden başlayarak listelersek 10 > 9 > 5 > 3 > 8 > 7 > 6 > 2 > 4 > 1 diye sıralanırlar.
  • Diğer özellikleri ile (Hız/Renk/Panel/Genel Ürün Kalitesi) gibi detaylar ile bir liste yapsak şu şekilde bir liste oluşur. 10 > 9 > 8 > 7 > 4 > 6 > 5 > 3 > 2 > 1 diye bir liste oluşur.
Genel NOT : 10 Numaralı ürün IPS ve 10 Bit Renk Gamutu ile 165Hz hız verebiliyor Display Port 1.4 sayesinde. (Normalde 165Hz bir ürün DisplayPoer 1.2 destekliyse ve gerçek 8 Bit veya üzeri bir panele sahipse tüm renklerini 165Hz ile verebilmesi için DisplayPort 1.3 veya üzeri bir çıkışa sahip olması gerekiyor.) bu yüzden buradaki en iyi monitör 10 numaralı ürün. 9 numara Samsung üründe bunu sağlayabilir ama VA panel olduğu için IPS 'in görsel olarak gerisinde bu yüzden 2. sırada. Böyle bu şekilde ürünleri özelliklerine göre sıralayabiliriz. NOT : 3 numaralı ürün IPS olmasına rağmen renk gösterim kabiliyetleri 5 numaralı VA Panel ürünün gerisinde. Bu yüzden listelemede 5 numaradan sonra geliyor. Her panel aynı kaliteyi sunmaz özellikleri değişir ki ASUS o TUF üründe biraz F/P dengesine oynadığı için VA Panele sahip 5 numaradan bir tık geride.

Hepsi G-Sync uyumlu ürünlerdir.

Kararı bütçenize ve ürün tercihinize göre siz verin.

KS

pars_21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gerçekten teşekkür ederim resmen döktürmüşsünüz :D F/P ürünü olarak tabir edersek hangisi daha mantıklı sizce bir de Input lag gibi değerlere bakıp monitör almak işin mantıklı kısmı sanırım. Ama hz bakımından yüksek değerlere sahip olan bir monitör olmak ileriye yatırım olmaz mı yanlış mı düşünüyorum ? Fiyat olarak biraz yüksek söylemişim sonradan fark ettim bilmediğim için de soruyorum Asus VG278QR 27" 165Hz 0.5ms  böyle bir monitörün 9 numarandan ne farkı var acaba ? Ama Samsung 27" Odyssey G7 gerçekten efsane duruyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Asus VG278QR bu monitör için sorduklarınızı yanıtlamam gerekirse şunları söylemeliyim size. Birincisi TN panel yani görsel olarak size hiçbir şey vermez. TN paneller panel sınıflarının en alt segmentidir. IPS bu görsel deneyimde bu işin nirvanası ve VA panel IPS 'e yanık görsel deneyim sunarken TN kadar hızlı olabilir yani ara bir panel türüdür. TN paneller görsel olarak bir şey sunmazlar. Yani renk olarak monitör size vay be renklere bak dedirtmez ve görüş açıları sadece karşıdan bakınca net bir görüntü sağlayacak yapıdadır. Kafanızı sağa sola biraz açarsanız panel görüntüleri soluklaştırmaya başlar. Bu yüzden size TN bir monitör sunmadım.

2. şey ise bulduğunuz monitör 1080p yani Full HD bir ürün ki RTX 2070 Super veya üzeri hiçbir kart ile 1080p bir monitör kullanılmaz. Kart ne kadar güçlü olursa ve çözünürlük ne kadar düşük olursa ekran kartını o kadar öldürürsünüz ve aldığınız kart tam kullanılmaz oyunlarda ve buda darboğaz dediğimiz şeyi doğurur.

Input Lag değerinin açılımı şudur. Ekran kartından gelen görüntü sinyallerinin monitör tarafından ekrana aktarılma gecikmesidir. Yani piksel tepki süresinden hariç bir değerdir. 10ms aşağısı aksiyon ve hikaye tabanlı oyunlar için gayet idealdir. 7ms altı CSGO gibi hızlı oyunlarda kullanılabilir. İşin özü hızlı ve tepkisel bir monitör için bu değer ne kadar az olursa o kadar iyidir. Panel piksel tepki süreleri ise farklıdır. Örnek olarak sizin TN panel olarak bulduğunuz ürün 0.5ms piksel süresine sahip yani Input Lag görüntüyü oluşturduktan sonra piksellerin bunu size gösterdiği süre 0.5m gecikmeye sahip demek oluyor bu.

Hertz olayına gelelim. 144Hz ile 165Hz arasını çok ciddi bir göz refleksiniz yoksa anlamazsınız. 240Hz ile 144Hz veya 165Hz arasını evet anlarsınız ama oyunlardaki aksiyon hızında bu farkı anlayabilecek bir göz var mı bilemem. Ben anlıyorum diyenlere filan açıkçası inanmıyor ya kendilerini kandırıyorlar yada diğerlerini bence. Ama yüksek olması tabi ki daha iyidir. Sadece oyun olarak bakmamak gerek. Masaüstündeki pencere hareketleri mouse hareketleri veya bir web sitesinde scoll hareketleri vs. 240Hz bir üründe daha akıcı gözükür. Karar sizin ben 165Hz veya 240Hz diye ayırmam açıkçası. 

Bu yazdıklarıma göre size piyasada 6500 TL ye kadar bulduğum en iyi görsel ve hızlı ürünleri listeledim. Ekran kartınıza uygun olarak. Kararı bu ürünler arasında verin. Hiçbirisi hız ve diğer özellikler olarak pişman etmeyecek ürünlerdir. Pişman olmanız için diyelim ki 9 numarayı aldınız ama 10 numarayı bir yerde kullandınız aaa bak bunun renkleri daha iyi veya benimki hızlı 240Hz ama bu ürün 165Hz ile renk vs. odağında daha iyiymiş veya size göre daha kötüymüş gibi birebirde deneyimlerseniz kıyaslama veya pişman olma olasılığınız olur. Yoksa listedeki ürünler dediğim gibi bu fiyat aralığındaki en iyi ürünleri listelemeye çalıştım size.

KS

pars_21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle sayenizde aydınlandım resmen bilgi kusmuşsunuz :D :D  çok teşekkür ederim ilgi alakanıza gerçekten çok sabırlısınız ve yazmaktan çekinmiyorsunuz çok ama çok teşekkür ederim gerçekten bende bugün inceleme videolarına baktım 9 ile 10 arasında kaldırarak acayip kararsızım bir tık gigabyte yakın gibi duruyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer faydası oluyorsa yazdıklarımın ne ala. Benim için önemli olan ihtiyaca göre doğru ürünü almanız.

Bende Gigabyte modele daha çok yakınım 2 sebebi var birincisi IPS bir monitöre alıştım 1000 TL lik IPS bir monitör bu kadar kaliteli görüntü veriyorsa ki VA ve TN panel pahalı ürünler denemiş birisi olarak o Gigabyte modeli çok ağır basıyor benim deneyimlerime göre. Diğer bir şey ise ben kavisli monitör sevmiyorum ondan dolayı benim net tercihim Gigabyte modeli olur gibi. Tabi önce o monitörün parasını kazanmam gerek. Şuan kullandığım sistem monitör dahil o paraya denk. :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri