4000 TL altında telefon önerisi

DiscoLata

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Fiyatı 4000 TL altında; ekranı, kamerası, oyun performansı ve tasarımı diğer rakiplerinden üstün olan bir telefon önerecek olsaydınız bu hangi telefon olurdu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
POCO X3 PRO performans ve ekran karmasında alabileceğiniz en iyi cihaz. Snapdragon 860 barındıran 4000 TL altında başka cihaz gibi bir şey zaten. 256 GB versiyonu + 8 GB RAM + 5160 mAh bataryası + 120Hz IPS ekranı + 48 MP kamerası ile bu özellikleri 3700-3800 TL arasına sunuyor. Kamerası çok çok üst düzey değil ama ortalama bir kameraya sahip. Tasarım ise göreceli bir şey burada şu iyi bu kötü diyemem tasarım olarak.

Eğer işlemcisi daha da iyi olsun derseniz 4000 TL sınırında Xiaomi Mi 9T Pro 128GB satılıyor. 120GB hafıza + 6GB RAM + 4000 mAh batarya + 60Hz AMOLED ekran + 48 MP kamera özelliklerine sahip. İşlemcisi ve ekranı POCO X3 PRO ürününden daha iyi ama diğer özellikleri düşüyor.

Eğer kamerası ön planda bir ürün istiyorsanız Redmi Note 10 Pro 8 GB RAM + 128GB ROM + Snapdragon 732G İşlemci + 120Hz AMOLED ekran + 5020 mAh bataryalı + 108 MP kameraya sahip ürünü alabilirsiniz. Yada Samsung Galaxy A52 ürününü 8 GB RAM + 128GB ROM + Snapdragon 720G İşlemci + 90Hz AMOLED ekran + 4500 mAh bataryalı + 64 MP kameraya sahip ürünü alabilirsiniz.

Bu 4 cihazın bazı önemli farkları ise aşağıdaki gibi.
  • Suya ve Toza dayanıklılık : POCO X3 PRO , Samsung A52 + Redmi NOTE 10 PRO var, diğer cihazda yok
  • Ekrandan parmak izi okuma : Samsung A52 ve Mi 9T PRO cihazda var, diğer cihazlarda yok. (Diğer cihazlarda ekranda değil gövdede)
  • Kızılötesi sensör : POCO X3 PRO ve Redmi NOTE 10 PRO cihazda var, diğer cihazlarda yok
  • Hafıza Kartı Desteği : Sadece Mi 9T PRO cihazda yok, diğerlerinde var.
  • Gövde malzemeler : POCO X3 PRO ve Samsung A52 cihazları tamamen Plastik gövde ve çerçeveye sahip. Redmi NOTE 10 PRO ürününde gövde Cam ve çerçeve Metal. Mi 9T PRO ürününde Gövde Cam ve çerçeve Plastik.
Karar sizin. Bu 4 cihazdan iyi cihaz yok diyebilirim 4K bütçeye kadar.

Ben olsam benim için ekran en önemli şey sonra performans sonra gövde sonra cihazın güncelliği ve en son kamera ön planda olduğundan, Redmi NOTE 10 PRO cihaz bana en yakın cihaz. POCO X3 PRO cihazı IPS ekran diye eledim, Mi 9T ürünü 2019 çıkışlı bir cihaz güncel değil ama hala güncelleme alıyor ki en son Android 11 güncellemesini de aldı ama eski işte onda eledim. Samsung A52 cihazı ise komple plastik gövdesi var diye eledim ki Redmi NOTE 10 PRO arasında kalsam A52 cihazı zaten seçmezdim. Genel olarak bana en yakın cihaz Redmi NOTE 10 PRO cihazı. Böyle düşünerek kendinize ait cihazı seçebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri