4000TL BÜTÇE

Eren AKŞEN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba geçen günlerde foruma yazmıştım psum yandı diye yeni sistem alıcam demiştim...Pc ye gelirsek gpu ssd hdd koymayacağım(eğer ki yanmadılarsa) 4000tl gibi bütçe ayırmayı düşünüyorum (aşmayacak şekilde) aşağıya parçaları bırakacağım özellikle sorum şu kasa argb olduğu için anakartta uyumsuzluk gibi bir sorun yaratır mı?
--Amd Ryzen 5 2600
--GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA HDMI mATX Anakart ((VEYA)) MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
--XPG 16GB Spectrix D41 RGB Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
--COOLER MASTER MasterBox TD500 Mesh ARGB USB 3.2 Mid Tower Kasa
--COOLER MASTER MWE WHITE 550W 80+ 120mm Fanlı PSU

KS

Eren AKŞEN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi itopyadan toplattırıp almayı düşünüyorum.bu anakartı da beğenmiştim.Peki bir sorum olacak kasa ARGB bağlantı olarak bir sorun yaşar mıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa bence gereksiz pahalı bir seçim olmuş kasayı olabildiğince düşürün. Anakart olarak GIGABYTE B450M H modeli yada Enes 'in dediği modeli alabilirsiniz. PSU modeli 500W 80+ veya üzeri olur marka bazlı çin menşei modellere kaymadan F/P dengesi yüksek ürünler seçin yeterli. RAM olarak 1 adet 16 GB seçmişsiniz AMD işlemcilerde çift kanal bellek çok performans artışı sağlıyor yani bence 2x8 alın. Ayrıca işlemciyi 1600 AF / 2700X / 3500X / 3600 modellerinden hangisini alabiliyorsanız öyle alın. Bu işlemcileri oyun performansına göre listeledim yani 1600 AF en düşük 3600 en yüksek FPS değerini verecek budurumda.

KS

Eren AKŞEN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemcileri değerlendireceğim.anakartı s2h alacağım.Ramleri çift bellek yapacağım.Kasayı bu kadar yüksek seçme sebebim marka takıntım olması ve aydınlatma olarak zevkimin biraz fazla olması.1 kere alacağım bir daha pişman olmamak adına böyle bir seçim yaptım.Cooler master çok beğendiğim ve güvendiğim bir marka.Psu yu da ikisinin uyumlu olması açısından böyle birşey yaptım.Parçaları ayrı ayrı sitelerden alıp kendim toplamak isterdim fakat bununla uğraşmak istemiyorum.sistemi baştan toplayıp en halini tekrar yazarım.Yardımınız için teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Son halini yazarsınız o halde anladım sizi ama ben olsam kasayı XPG Invader 2x120mm Fanlı Midi Tower ARGB Kasa Beyaz - INVADER-WHCWW - 559,00 TL hazır indirimdeyken bu model alırım. Bu kasa o Cooler Master modelden çok daha kaliteli çelik yapısı var. Cooler Master TD500 modeli 6.95 Kg ki bunun 1 Kg kadarı cam yani kasa 6 Kg diyebiliriz çelik olarak. XPG Invader modeli ise 9 Kg bir ağırlığa sahip camı çıkart 8 Kg kadar bir ağırlığı var. Ben olsam kesinlikle XPG Invader alırdım marka bazlıda sorun kalmaz aklınızda fiyat olarakta daha uygun bir model alırsınız kaliteyi arttırıp.

PSU olarak Cooler Master o ürünü alacağınıza Sharkoon SHP650 V2 650W 80 Plus 120mm Fan Siyah Power Supply - 405,26 TL aynı fiyata bu ürünü alın derim. Alman malı kaliteli bir F/P oranı yüksek PSU almış olursuunz. Cooler Master o MWE serisinde fan sesi sorunu çok ki üründe o kadar iyi değil zaten.

KS

Eren AKŞEN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasaya baktım hoşuma gitti.Dediğim gibi direk kurup kullanmak istiyorum.Şuan da da bazı parçalar itopyada yok.İtopya olmassa incehesap vatan da olabilir.Sistemi almam haziran başı da olabilir ağustos başı da.yaklaşık 1 senedir planlarım vardı kafam çok karışık.Planlarım çok maalesef ilerleme kaydemedim.Ben önceden fikir almak + ve - leri değerlendirmek istedim.Yardımınız için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri