Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sizin önerdiğiniz fan kitini aldım bişey daha sorucaktım benim anakartda şimdi 1 tane daha fan takmak için port varmış ben yeni öğrendim ama benim egzoz fanı anakartın arkasından geçip psu ya bağlanmış ben bu kabloyu nasıl çıkartabilirim anakartın arkasından
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo - 46,02 ₺ bu ürün ile 1 porta 5 fan bağlayabilirsiniz. Eğer kit fan seti aldıysanız 1 fan kablosu ile anakarta bağlanır o set. Yani CPU fan işlemci için bir adet SYSFAN vardır anakartınızda ona da bu kontrolcüden gelen PWM yada normal 3 Pin DC fan bağlantısını yapabilirsiniz.
20 30tl olan varmı birde benim anakartda 2 tane sysfan portu varmış arka fan o yüzdende sesli çalışıyor olabilir benim fan anakarta bağlı değil psu ya bağlı
Eğer PSU 'ya bağlıysa anakart için bağlantı kablosu yoktur. Fan Çoklayıcı Y PWM Splitter Kablosu 5025a 4 pin Switch 3 pin 2 P - 6,50 TL 1 soketi 2 uca ayırmak için. Ama buna gerek yok aldığınız fan setinden 1 adet kablo geliyor. Siz 1 adet attığım Dark fanı alıp kontrolcüye bağlayacaksınız anakartta ekstra bir soket vs. gerekli değil yani.
bir yerde okudum fan psu ya bağlıysa hızı kontrol edilemezmiş ama anakarta bağlanırsa kontrol edilirmiş bende egzoz fanını anakarta bağlamak istiyorum sesini azaltmak için
o fan kiti gelincede kabloyu anakarta bağlamama gerek yok dimi
Bir yede okumuştum derken size birkaç yorum önce yazdım fan PSU da tam devir döner diye. Bu arada fan kitinden anakart SYSFAN portuna 1 adet kablo bağlayacaksınız kutusundan geliyor zaten hız ayarı için.
Fan devrini arttırıp sıcaklığı düşürebilirsiniz ama fana yazık ömründen yersiniz. Voltaj ve frekans düşürseniz sıcaklık düşer ama oda kartın FPS olarak performansından kısar. Yapacak bir şeyiniz yok.