45K sistem önerisi (Haziran 2022)

Rakurai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
RTX 3090 ile yapamadığınız ne var ki yükseltme yapacaksınız, açıkçası merak ettim. :)
Arada bi Render ve 3D-DRAW olaylar oluyor. genelde ama oyunlar.
ileri nesil oyunlarda problem yasamak icin, RTX 4090 veya RTX 4090 TI hedef aldim.
Genelde ben her iki senede Ekran kart upgrade ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arada bi Render ve 3D-DRAW olaylar oluyor. genelde ama oyunlar.
ileri nesil oyunlarda problem yasamak icin, RTX 4090 veya RTX 4090 TI hedef aldim.
Genelde ben her iki senede Ekran kart upgrade ederim.
Oooo zenginiz... :D

RTX 4000 ailesi bence RTX 3000 serisi gibi çok büyük atılım yapamayacak yani performans farkını çok ilerletemeyecek ama umarım ben yanılırım.

Rakurai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Oooo zenginiz... :D

RTX 4000 ailesi bence RTX 3000 serisi gibi çok büyük atılım yapamayacak yani performans farkını çok ilerletemeyecek ama umarım ben yanılırım.
banada öyle geliyor, perfonmance konusu. söylentilere göre zaten bi Ampere refresh olucak gibi.
GDDR 7 kesin seneye 2023 yaz aylarda gelir, super ekran kartlarla. eh dual gpu DIE RTX 5090 sunulur. hele bi bakim nasil bi perfonmance sunucak. ona göre kafam estinde eklerim systeme. RYZEN 7000 hedefim var, lakin ilk nesil cpu uzak dururyorum. Misal Alder-Lake öyle.

KS

Lemmy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar ellerinize emeklerinize sağlık umarım her şey istediğiniz gibi gönlünüzce olur çok yardımcı oldunuz
RTX 3090 ile yapamadığınız ne var ki yükseltme yapacaksınız, açıkçası merak ettim. :)
Ozaman olay okeydir. 5900x ve 5950x tavsiye ettiysen.
kendim 5950x kullaniyorum, release sunuldunda ilk günden beri. baya memmnun kaldim bu CPU la.

KS

Lemmy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar bu arada hazır bir sistem tavsiyeniz varsa onu da atabilir misiniz teşekkür ederim şimdiden :)

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Uğurum @ugur.gozaydin bir düzeltme yapayım , Rog incelememde backplatenin plastik olduğunu söylemiştim , daha sonra mail attım durum şöyle plastik ve demir döküm karışımı bir malzeme imiş . Isı iletkenliğini arttırdığını söylüyorlar bu şekilde . Şahsi fikrim katılmıyorum , keza üst seviyelerde tuf sıcaklıkları da rog ile ya benzer ya da 1 derece bile olsa daha iyi sonuçlar veriyor .

KS

Lemmy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Uğurum @ugur.gozaydin bir düzeltme yapayım , Rog incelememde backplatenin plastik olduğunu söylemiştim , daha sonra mail attım durum şöyle plastik ve demir döküm karışımı bir malzeme imiş . Isı iletkenliğini arttırdığını söylüyorlar bu şekilde . Şahsi fikrim katılmıyorum , keza üst seviyelerde tuf sıcaklıkları da rog ile ya benzer ya da 1 derece bile olsa daha iyi sonuçlar veriyor .
Magnezyum malzeme biliyorum Laptop cihazlarının kasalarında da kullanılıyor ısı iletimi daha iyi ama onlarda alüminyum + magnezyum karışımı oluyor ama ROG üründeki malzeme aynı değil. Sırf RGB için o kartın üst bölümünde metal kullanamadık demiyorlar ya neyse.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
sizce sapphire markası güvenilir mi 3070 Ti veya bunu düşünüyorum fiyat olarak aynılar
Size önerdiğim TUF 6900 XT ürünü daha iyi. Shapphire kötü değil ama arada seçim yapacak olursanız ASUS TUF 6900 XT modeli seçin.

Ayrıca 3070 Ti kartı 6900 XT kartının rakibi değil. 6900 XT ile arasında dağlar var çok 6900 XT daha iyi bir kart. Minimum 3080 Ti seçmelisiniz 6900 XT kartına denk bir kart almak istiyorsanız.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Magnezyum malzeme biliyorum Laptop cihazlarının kasalarında da kullanılıyor ısı iletimi daha iyi ama onlarda alüminyum + magnezyum karışımı oluyor ama ROG üründeki malzeme aynı değil. Sırf RGB için o kartın üst bölümünde metal kullanamadık demiyorlar ya neyse.
Kesinlikle katılıyorum , bi elin parmağını da geçmiyor bu durumu bilen sayısı biliyosun dimi :):) herkes metal sanıyor dokusu itibariyle

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri