49İnç tv monitör olarak kullanılabilir mi?

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Evde 49 inç bir tvmiz var bozuldu tamir ettirefeğiz 1500-1700 tl gibi bir fiyata ama diyorumki acaba bu TV monitör olarak kullanılabiliyormu tvlerin hzleri çok mu düşük?

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam çok fps oyunlarına odaklı değilim oynarsam valorant ama oda o kadar ciddi değil hz az olunca ne oluyorki farkı ne yani çok bilmiyorum
Ekranın tepki süresi hocam, siz 300 fps alsanız da maximum 60 olarak yansıtacak ekran size. Hikayeli oyunlarda problem değil de biraz hareketli oyunlarda iyi oluyor yüksek hertz

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Biz de 50 inç toshiba var 4k geçen bir bağladım hikayeli oyun 60 fps full ayarlar mükemmeldi god of war da :) tv ye bir şey olursa uğraşamam diye takmıyorum evdekiler monitör var diyor :) hikayeli oyunlarda full ayarda rdr2 gibi birr oyunu görün bakın ne güzel ama online fps te kötü olur 60 hz tazeleme hızı

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ekranın çözünürlüğü falan nedir bilmiyorum ama büyük ekranda özellikle valorant oynamak çok sıkıntı. 27" Monitör de bile bana zor gelmişti bu kadar büyük monitörde sağa bakmak için sadece fareyi değil kafanızı da çevirmeniz gerekir yada uzaktan oynayacaksınız ki TV size küçük gözükecek.

KS

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Ekranın tepki süresi hocam, siz 300 fps alsanız da maximum 60 olarak yansıtacak ekran size. Hikayeli oyunlarda problem değil de biraz hareketli oyunlarda iyi oluyor yüksek hertz
Hocam zaten yüksek ihtimal apu sistem toplayacağım 60 fps maks alırım bende zaten de neyse en iyisi ben monitör alayım

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam zaten yüksek ihtimal apu sistem toplayacağım 60 fps maks alırım bende zaten de neyse en iyisi ben monitör alayım
Bütçenize bağlı hocam zora sokacaksa sizi idare edilebilir ama, şöyle söyleyeyim şuan monitörü 60 hertze çeksem farenin hareketi bile eskisine göre yavaşlıyor oradan kurabilirsiniz mantığı

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bütçenize bağlı hocam zora sokacaksa sizi idare edilebilir ama, şöyle söyleyeyim şuan monitörü 60 hertze çeksem farenin hareketi bile eskisine göre yavaşlıyor oradan kurabilirsiniz mantığı
Sürekli 144 yada üstü tazeleme değerinde bir monitör kullanılmadıysa 60Hz normal geliyor.

KS

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Daha önce hiç bir hzi deneyimlemedim ilk pcm olacak zaten daha bir süre sonra alacağım alacağım monitör 2k felan zaten 300tlye az hz değmez

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Sürekli 144 yada üstü tazeleme değerinde bir monitör kullanılmadıysa 60Hz normal geliyor.
Katılıyorum göz ve el neye alışıksa onda sıkıntı olmuyor 240 hz güçlü bir sistemde uzun zaman oyun oynayıp sonradan 60 hz geçerse hisseder ama zamanla yine alışır insan alışıyor :)

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Daha önce hiç bir hzi deneyimlemedim ilk pcm olacak zaten daha bir süre sonra alacağım alacağım monitör 2k felan zaten 300tlye az hz değmez
Nasıl isterseniz hocam dediğim gibi idare edilebilir ben valorant gibi hızlı oyunlardan örnek verdiğiniz için üzerine düştüm. Normal şartlarda misal 144-165 arası anlaşılmaz bile. Bütçeye göre yol alabilirsiniz.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
ilk se o fiyata 75hz bir monitör bakın tv tamir olduktan sonra da dikiş tutmayabilir panel arızası ise vahim sonuçlar olabilir Uğur hocam monitör önerebilir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri