Evde 49 inç bir tvmiz var bozuldu tamir ettirefeğiz 1500-1700 tl gibi bir fiyata ama diyorumki acaba bu TV monitör olarak kullanılabiliyormu tvlerin hzleri çok mu düşük?
Hocam çok fps oyunlarına odaklı değilim oynarsam valorant ama oda o kadar ciddi değil hz az olunca ne oluyorki farkı ne yani çok bilmiyorumTV ürünleri genelde 50/60Hz olurlar. HDMI soketi varsa monitör olarak kullanabilirsiniz Hz sizin için sorun değilse.
Ekranın tepki süresi hocam, siz 300 fps alsanız da maximum 60 olarak yansıtacak ekran size. Hikayeli oyunlarda problem değil de biraz hareketli oyunlarda iyi oluyor yüksek hertzHocam çok fps oyunlarına odaklı değilim oynarsam valorant ama oda o kadar ciddi değil hz az olunca ne oluyorki farkı ne yani çok bilmiyorum
Hocam zaten yüksek ihtimal apu sistem toplayacağım 60 fps maks alırım bende zaten de neyse en iyisi ben monitör alayımEkranın tepki süresi hocam, siz 300 fps alsanız da maximum 60 olarak yansıtacak ekran size. Hikayeli oyunlarda problem değil de biraz hareketli oyunlarda iyi oluyor yüksek hertz
Athlon 3000g ise bilememde en düşük 2200G bile alsanız 8x2 Ram ile 720p de falan 100FPS civarı veriyor diye biliyorum.Hocam zaten yüksek ihtimal apu sistem toplayacağım 60 fps maks alırım bende zaten de neyse en iyisi ben monitör alayım
Bütçenize bağlı hocam zora sokacaksa sizi idare edilebilir ama, şöyle söyleyeyim şuan monitörü 60 hertze çeksem farenin hareketi bile eskisine göre yavaşlıyor oradan kurabilirsiniz mantığıHocam zaten yüksek ihtimal apu sistem toplayacağım 60 fps maks alırım bende zaten de neyse en iyisi ben monitör alayım
Sürekli 144 yada üstü tazeleme değerinde bir monitör kullanılmadıysa 60Hz normal geliyor.Bütçenize bağlı hocam zora sokacaksa sizi idare edilebilir ama, şöyle söyleyeyim şuan monitörü 60 hertze çeksem farenin hareketi bile eskisine göre yavaşlıyor oradan kurabilirsiniz mantığı
Katılıyorum göz ve el neye alışıksa onda sıkıntı olmuyor 240 hz güçlü bir sistemde uzun zaman oyun oynayıp sonradan 60 hz geçerse hisseder ama zamanla yine alışır insan alışıyorSürekli 144 yada üstü tazeleme değerinde bir monitör kullanılmadıysa 60Hz normal geliyor.
Nasıl isterseniz hocam dediğim gibi idare edilebilir ben valorant gibi hızlı oyunlardan örnek verdiğiniz için üzerine düştüm. Normal şartlarda misal 144-165 arası anlaşılmaz bile. Bütçeye göre yol alabilirsiniz.Daha önce hiç bir hzi deneyimlemedim ilk pcm olacak zaten daha bir süre sonra alacağım alacağım monitör 2k felan zaten 300tlye az hz değmez
ilk se o fiyata 75hz bir monitör bakın tv tamir olduktan sonra da dikiş tutmayabilir panel arızası ise vahim sonuçlar olabilir Uğur hocam monitör önerebilirDaha önce hiç bir hzi deneyimlemedim ilk pcm olacak zaten daha bir süre sonra alacağım alacağım monitör 2k felan zaten 300tlye az hz değmez