5-6 k sistem tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

5-6 bin tl arası sistem önerirmisiniz ? Warzone oynuyorum ona göre bi pc istiyorum. Düşük-orta ayarlarda 100 fps civarı verse iyi olur.

R5 3500x en az olursa süper olur. İlerde upgrade edilen birşey olmasını istiyorum. Ve kesinlikle 1 M2 500gb SSD olması gerekiyor. 

Bot: Monitor hariç

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu Cyber olanı beğendim hocam. Peki oyunları rahat açar mı ? Mesela Warzone, Cyberpunk gibi ?

Yok derseniz PS5 yönelicem

ugur.gozaydin' Alıntı:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
1660 Super ile oynayamayacağınız 1080p de oyun yok diyebilirim. Sorun yok.

Konsol ile PC kıyaslanamaz. Birisi sadece oyun ve medya tüketimi için olan bir makine ve oyun fiyatları vs. aşırı pahalı bir dünya diğeri her iş için olan geliştirilebilir bir sistem.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Alıyorum bunu Uğur hocam öyleyse. Peki son sorum, dolar mağlum düşüyor, bu sistem bu fiyata şuan değer mi ? Yoksa fiyatı biraz yüksek mi ?

Birde benim evimde şuan Phillips 60 hz VA panel 23.8 inç monitor var. Biraz onunla idare etsem nasıl olur ? Yani 120 fps alıyorsam misal veriyorum sadece 60 fps mi göreceğim monitordan ötürü ? 

ugur.gozaydin' Alıntı:
1660 Super ile oynayamayacağınız 1080p de oyun yok diyebilirim. Sorun yok.

Konsol ile PC kıyaslanamaz. Birisi sadece oyun ve medya tüketimi için olan bir makine ve oyun fiyatları vs. aşırı pahalı bir dünya diğeri her iş için olan geliştirilebilir bir sistem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
F/P açısından sistem gayet iyi alınabilir. Ben bu ülkede dolar tahmini yapmam ve dolara göre bir şeyi alıp almama kararımı değiştirmem. Size kalmış bir şey bu durum.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki çok anlamadığım için soruyorum, bunu alınca Biosdan ram hz bakın falan diyolar, veya overclock yapın diyolar. Pek anlamıyorum o işlerden, direk böyle alıp kullanabilirmiyim yoksa ayar gerekiyor mu ?

ugur.gozaydin' Alıntı:
F/P açısından sistem gayet iyi alınabilir. Ben bu ülkede dolar tahmini yapmam ve dolara göre bir şeyi alıp almama kararımı değiştirmem. Size kalmış bir şey bu durum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OC işine gerek yok her lafa inanmayın. BIOS üzerinden sadece RAM hızını arttırmanız gerekiyor ama bu sistem hazır olduğundan o ayarları yapılmış gelecektir size.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birde monitor ile alakalı bi soru sormuştum. Ona ne diyorsunuz ?

ugur.gozaydin' Alıntı:
OC işine gerek yok her lafa inanmayın. BIOS üzerinden sadece RAM hızını arttırmanız gerekiyor ama bu sistem hazır olduğundan o ayarları yapılmış gelecektir size.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evimde 60hz 23.8 Phillips monitor var VA panel. Geçici olarak onunla oynasam 60 hz olduğu için sadece 60 fps mi oynuyorum gibi olur ? Eğer öyle ise 1300₺ oln 144 hz Rampage almayı düşünüyorum. Bütçem 1300-1500₺ arası.

Birde bu ramler dual channel mi oluyor ?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçe verirseniz ve özel bir isteğiniz varsa söylerseniz özellik olarak öneri yaparım size.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bahsettiğiniz üründe Freesync varsa ve displayport desteği varsa büyük ihtimalle G-Sync açabilirsiniz displayport kablosu ile bağladığınızda. Buda 60Hz sınırı olmadan oyun oynayabilirsiniz demek oluyor.

Eğer yoksa Freesync desteği ki olsa bile 100% çalışmayabilir ucuz bir ürün olduğundan veya displayport bağlantısı yoksa o zaman size monitör önerisi yapayım. Bu detayları yazın duruma göre bakarız.

Önerdiğim sistemlerde 2 adet 8 RAM modülü var evet DUAL Channel özelliği 2 RAM olduğunda kendisi otomatik aktif oluyor bunu soruyorsanız.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam özür dilerim 21 inçmiş monitor baktım, linkini aşağıda paylaşıyorum bi bakarmısınız ?

https://ssl.www8.hp.com/tr/tr/products/monitors/product-detail.html?oid=26575348

Dual channel evet, youtube'da videolarınızda Taner arkadaş şey demişti "her zaman dual channel öneriyoruz, önermeyede devam edeceğiz". Ondan dolayı sordum, bu ürün ondan mı diye. 

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bahsettiğiniz üründe Freesync varsa ve displayport desteği varsa büyük ihtimalle G-Sync açabilirsiniz displayport kablosu ile bağladığınızda. Buda 60Hz sınırı olmadan oyun oynayabilirsiniz demek oluyor.

Eğer yoksa Freesync desteği ki olsa bile 100% çalışmayabilir ucuz bir ürün olduğundan veya displayport bağlantısı yoksa o zaman size monitör önerisi yapayım. Bu detayları yazın duruma göre bakarız.

Önerdiğim sistemlerde 2 adet 8 RAM modülü var evet DUAL Channel özelliği 2 RAM olduğunda kendisi otomatik aktif oluyor bunu soruyorsanız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size monitör önerisi yapayım. Bu üründe HDMI ve VGA çıkışı var G-Sync kullanamazsınız.

HP X24c 23.6″ 144Hz 4ms VA Kavisli Panel - 1.469 TL - 4ms ama GTG süresi 4ms yani yeterince hızlı hikayeli oyunlar için. Ayrıca ürün tasarımsal ve malzeme olarak bayağı iyi bir üründür.

PHILIPS 23.8" 242E1GAJ-01 144Hz 1ms VA Panel - 1.399 TL - HP ürün kadar iyi değil ama bu ürünüde önerebilirim.

Öyle Rampage, GameBooster, JamesDonkey vs. ürünleri önermem açıkçası.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam peki bu size gösterdiğim monitorde oynasam ne olur ? Yani aşırı bi fark mı olur yoksa oynanır mı yinede ?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Size monitör önerisi yapayım. Bu üründe HDMI ve VGA çıkışı var G-Sync kullanamazsınız.

HP X24c 23.6″ 144Hz 4ms VA Kavisli Panel - 1.469 TL - 4ms ama GTG süresi 4ms yani yeterince hızlı hikayeli oyunlar için. Ayrıca ürün tasarımsal ve malzeme olarak bayağı iyi bir üründür.

PHILIPS 23.8" 242E1GAJ-01 144Hz 1ms VA Panel - 1.399 TL - HP ürün kadar iyi değil ama bu ürünüde önerebilirim.

Öyle Rampage, GameBooster, JamesDonkey vs. ürünleri önermem açıkçası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
G-Sync açamadığınız için yırtılma yaşarsınız görüntüde. Hadi onu oyunda V-Sync açıp çözersiniz ama o zamanda FSP 60 'a sabitlenir. Yani kullanabilirsiniz ama bu sorunlar ile karşılaşacaksınız.

Ben 60 FPS sınır ile oynarım sorun değil derseniz kullanın.

KS

Feveran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım teşekkürler

ugur.gozaydin' Alıntı:
G-Sync açamadığınız için yırtılma yaşarsınız görüntüde. Hadi onu oyunda V-Sync açıp çözersiniz ama o zamanda FSP 60 'a sabitlenir. Yani kullanabilirsiniz ama bu sorunlar ile karşılaşacaksınız.

Ben 60 FPS sınır ile oynarım sorun değil derseniz kullanın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri