500 TL'ye psu'suz kasa önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, hava akışı güzel olan, rgb'si falan umrumda olmayan bir kasa arıyorum, araştırmalarım sonucunda mesh kasaların daha iyi olduğunu öğrendim cooler master mb511 modelini almak istemekteyim. Önerilerinze açığım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
MB511 modeli hem Mesh hem Cam olarak 2 opsiyon ile beraber satılan bir kasa alabilirsiniz ancak bu kasa 500 TL 'nin üzerinde 550-600 TL civarında baktığım kadarıyla.

Ayrıca ön tarafı Cam ama hava alma boşlukları yeterli tutulmuş kaliteli güzel kasalarda mevcut.

Dark Vision Pro ARGB - 4 adet Adreslenebilir RGB Fan - 458,26 TL - Ön tarafı Cam ama Cam ile fanlar arasına 0.5 mm yani yarım santim boşluk bırakılmış buda tüm fanların ön tarafın tamamından yeteri kadar hava alabildiği anlamına geliyor.

Aerocool Quartz REVO ARGB - 4 adet Adreslenebilir RGB Fan - 479,00 TL - Yine ön tarafı Cam ama etrafında tam ölçüyü bulamadım ama 1 cm 'e yakın görünüyor göz ile tahmin yürütmem gerekirse ki bu kasayı bir kaç kişiye aldırdım hava akışı konusunda şikayet eden olmadı yani tahminim doğru olabilir 1 cm 'e takın boşluk var diyebiliriz etrafında ki buda bayağı bir hava akımı demek oluyor.

Dark Prestige ARGB - 2 adet önde 20cm ve 1 adet arkada 12cm Adreslenebilir RGB Fan - 479,08 TL - Bu kasada bayağı hava akımı sağlayabiliyor. Diğerlerinden farkı öndeki dev 20cm fanlar cam kenarlarında yan taraflardaki bayağı geniş ızgaralardan hava alıyor buda bayağı bir hava akımı demek oluyor.

Sharkoon TG5 RGB - 4 adet Düz RGB Fan - 534,72 TL - Bu kasada bir üstte olan Prestige kasası gibi kasa yanındaki ızgaralardan hava alıyor.

Tüm kasalar 360mm uzunluğa kadar sıvı soğutma destekliyor ve hepsi Temperli Cam 'a sahip. Hava akış konularını anlattım bir model hariç hepsi Adreslenebilir RGB Fanlar ile geliyor ki bu bayağı iyi. Tercih size kalmış.

KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkür ederim uğur kardeşim, sanırım power supply'de sorun var o yüzden power supply'li bi kasa alacağım büyük ihtimal

KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tabii ki , sorunumu şöyle açıklayayım. daha önce de bir konu açmıştım zaten pc'yi upgrade ettikten sonra güc kesmeye başladı. işlemci, anakart ve ram aldım.
Kasam ve power supply'im çok eski 9 senelik var. hava akışı çok kötü. Sorun şöyle; pc durduk yere hiç bişey açık olmamasına rağmen bile bazen tık diye güç kesiyor.
bazen 1 hafta kesmiyor güç, bazen 1 günde 2-3 defa tık diye enerji kesiyor. upgrade etmeden önce bu sorun yoktu, evle ilgili bir sorun olmadığını düşünüyorum. ramleri ve işlemciyi silgiyle vs elektriklenme olur diye yaptım. 2-3 gün olmadı daha sonra tekrar başladı. ben de çareyi kasayı ve power supply'i değiştirmekte buldum.
Öneriniz varsa tabii ki açığım, dinleyip uygularım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bütçe sanıyorum 600-700 tl civarı olacak. benim tek derdim hava akışı güzel olsun o kadar. Rgb falan cok gerekli değil sistem nefes alsın sorun çıkartmasın yeter, bu yüzden hatta mesh kasaya yönelmiştim. O yüzden bu kasa hoş gibi görünüyor. Daha fazla alternatif varsa da onları da öğrenirsem çok iyi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu önerdiğim kasada hava akışı konusunda bir problem yaşamazsınız altta ve üstte geniş mesh yapılar var gerisi Pleksi malzeme hava akımı sorunu yok bu Corsair modelde. Alternatif sunarım ama şuan piyasadaki en uygun fiyatlı PSU + Kasa kombini bu model. Ayrı almayı düşünürseniz ve iyi bir şey olsun derseniz 800-900 TL civarına yükselmeniz gerekir.

KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır o zaman büyük ihtimal bunu alacağım. Vaktinizi ayırıp yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yinede ayrı almayı düşünürseniz aşağıdaki 2 model gibi bir şey alabilirsiniz. PSU gerçekten çok kaliteli ve kasada F/P kaliteli bir ürün ve Mesh bir yapıda.

PSU High Power 600W 80+ GOLD Performance GD - 458,55 TL
Kasa Dark Guardian - 4x12cm RGB Fan + Tempered Glass + Mesh Ön Panel - 398,93 TL

Toplam 857,48‬ TL yapıyor.

Eğer sıvı soğutma vs. takmam derseniz Aerocool Tomahawk-A - 242,96 TL aynı PSU ile bu kasayıda alabilirsiniz. Önden bir fan arkadan bir fan ile hava akışında bir sorun yaşamazsınız. Toplamda bu kasa ile beraber 702 TL yapıyor.

KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sıvı soğutma düşünmüyorum açıkcası öyle çok felaket bir gereksinimim yok, peki daha ucuz bir psu önerisi alma şansım var mı ? belki de öncelik olarak psu alırım daha sonra kasa alırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bence yatırımı PSU 'ya yapın en önemlisi sistemde odur ve en uzun süre kullandığınız şey. PSU önerimdir önceliğiniz o olsun derim. Ama yinede daha uygun bir PSU isterseniz High Power 600W 80+ Bronz ECO - 349,04 TL bu ürünü alabilirsiniz. Yine F/P + Bronz sertifikalı %85 verimlilik ile 552W güç verebilen iyi bir ürün.

KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet çok mantıklı. Son sorum olacak, alabilecek güçteysem corsair carbide'yi mi alayım direkt, yoksa ayrı olarak gold psu ve Aerocool Tomahawk modelini mi tercih etmeliyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU daha önemli ben olsam sana attığım GOLD sertifikalı PSU ve Aerocool Tomahawk kasasını alırdım. İleride eğer sistem güncellersen zaten kasayı değiştirebilirsiniz ama PSU fiyatı şuan çok iyi ve bu fiyata GOLD kaliteli bir PSU bulmak çok zor yani dediğimin arkasındayım High Power GOLD sertifikalı PSU ve Aerocool Tomahawk kasası tercihim olurdu.

KS

Yağız Gokmen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim tekrar yardımların için, iyi forumlar, iyi çalışmalar dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri