5000 ₺ Civarı Dizüstü PC Tavsiyesi

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba. 5000 ₺ civarı kurgu, montaj ve photoshop yapabileceğim dizüstü PC alacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

KS

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:

Öncelikler önerilerin için teşekkür ederim. Ürünü arkadaşım için araştırıyorum. Bu alanda kullanılacak ürünlerde hangi özelliklere dikkat etmem gerekiyor ? Biraz kendim araştırma yaptığımda " https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V13-3.html " bu ürün dikkatimi çekti. Senin gönderdiklerin ile bu ürün arasında bir karşılaştırma yapma şansın var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Arda Şuftalar' Alıntı:
met 61' Alıntı:

Öncelikler önerilerin için teşekkür ederim. Ürünü arkadaşım için araştırıyorum. Bu alanda kullanılacak ürünlerde hangi özelliklere dikkat etmem gerekiyor ? Biraz kendim araştırma yaptığımda " https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V13-3.html " bu ürün dikkatimi çekti. Senin gönderdiklerin ile bu ürün arasında bir karşılaştırma yapma şansın var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.
 render için işlemci ağırlıklı render motoru ise e,kartının çok bi esprisi yok. O yüzden ağırlığı işlemciye verdim.
 SSD mutlaka olmalı.render için çok ramde önemli ama,profesyonel değilse,8 gb ile  laptopta olabilir.
 Monsterin laptopunun e.kartı epey daha iyi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3D Tasarım programlarının hepsi İşlemci odaklı RENDER alırlar ve 4 Çekirdek üzeri bir CPU (işlemci) işinizi görecektir LAPTOP için. Bu kısımda GPU (Ekran Kartı) önemsizleşir. SSD ve RAM kapasitesi çok önemlidir. Sistem 6/6.5 GB kadar RAM bıraktığından 8 GB RAM ile 1 Milyon Plygon seviyesine yaklaştığınızda sistem kasacaktır bellek yetersizliğinden bu seviyenin %15-20 kadar altında çalışacaksanız olabilir. Bunlara dikkat ederek bir makine alın yoksa pişman olursunuz.

KS

Arda Şuftalar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3D Tasarım programlarının hepsi İşlemci odaklı RENDER alırlar ve 4 Çekirdek üzeri bir CPU (işlemci) işinizi görecektir LAPTOP için. Bu kısımda GPU (Ekran Kartı) önemsizleşir. SSD ve RAM kapasitesi çok önemlidir. Sistem 6/6.5 GB kadar RAM bıraktığından 8 GB RAM ile 1 Milyon Plygon seviyesine yaklaştığınızda sistem kasacaktır bellek yetersizliğinden bu seviyenin %15-20 kadar altında çalışacaksanız olabilir. Bunlara dikkat ederek bir makine alın yoksa pişman olursunuz.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Birkaç sorum var. Bunları da cevaplandırırsanız sevinirim. 

1) Üstte yolladığım Monster marka dizüstü PC ye RAM ilavesi yapsam sizce yeterli olur mu ?
2) Çok fazla seçenek bulamadım ama sizce Ryzen işlemcili dizüstü PC ler bu iş için daha uygun mudur ? Seçimimi o yönde mi kullanmalıyım. 
3) Bilgileriniz dahilinde belirttiğim ücrette sizde öneride bulunabilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arda Şuftalar' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Yorumunuz için teşekkür ederim. Birkaç sorum var. Bunları da cevaplandırırsanız sevinirim. 

1) Üstte yolladığım Monster marka dizüstü PC ye RAM ilavesi yapsam sizce yeterli olur mu ?
2) Çok fazla seçenek bulamadım ama sizce Ryzen işlemcili dizüstü PC ler bu iş için daha uygun mudur ? Seçimimi o yönde mi kullanmalıyım. 
3) Bilgileriniz dahilinde belirttiğim ücrette sizde öneride bulunabilir misiniz ?

Bende 3D modelleme işindeyim ve RENDER alıyorum her gün. Dediklerim 3D modelleme işinde önemli şeyler bu yüzden dediklerimi dikkate alarak seçim yapman senin için daha iyi olacaktır.

O Monster 'da i3 işlemci var 4 çekirdek yeterli ancak LAPTOP için yeterli ama işlemci ne kadar çok çekirdeğe sahip olursa o kadar hızlı biter RENDER ve LAPTOP 'larda ısınma dert olduğundan RENDER süresinin uzamaması gerekir. 

Monster 'larda genelde sadece 250GB/256GB veya 480 GB SSD oluyor, Mosnter 'a göre uygun fiyatlı olanlarda. SSD + HDD olmuyor ve sadece 256GB yada 480GB SSD eğer Testure arşivin ve 3D dosyaların çoksa yetmez. Tüm bunlar neticesinde bir sistem ayarlamak gerek. 

Biraz daha aşağısına, Abra A5 V13.1.1 15.6" - 4.699,00 TL bu modeli özelleştirirsen, yani 1TB HDD ve 16 GB RAM ile bu sistem 5.923,84 TL oluyor.

Bir alternatif daha, Asus ROG FX504GD-58250 i5-8300H 8GB 1TB 256GB SSD - 5.226,72 TL bu modeli al ve 8 GB daha ekstra RAM ekle tam ihtiyacın olan makineye dönüşür. Soğutması gayet iyi ASUS özel çift fanlı bir soğutma uygulamış ve LAPTOP 'larda bu soğutma olayı çok önemlidir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri