5500xt termal macun sonrası bağlantı yeri sıcaklığı artışı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oturak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi günler öncelikle. Elimde 2 adet msi 4 GB 5500xt var. Bu gün termal macun satın aldım. Mastergel pro v2 aldım ancak kartlarımdan birinin sıcaklık değerlerini düşürürken diğer kartım tam zıttı bağlantı yeri sıcaklığı çok ani şekilde ısınıyor. Furmark testi yaptım. Oyunlarda denedim. Normal olarak çalışan kart max edge sıcaklık 67 bağlantı yeri sıcaklığı yaklaşık 5 dk sonra 89 derece olurken diğer kart 30 saniyede edge sıcaklığı daha 63 derecelerdeyken bağlantı yeri sıcaklığı 100 derece oluyor. Orjinal macunu varken daha iyiydi edge yine aynı sıcaklıklardayken bağlantı yeri çok yavaş şekilde 90 derecelere çıkıyordu. Hatalı bir şeyler yaptığımı düşünmüyorum ama sebebi nedir? Orjinal maçından kalitesiz desem diğer kartım çok güzel sıcaklık değerleri veriyor.

koreyy85

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Cvp: 5500xt termal macun sonrası bağlantı yeri sıcaklığı artışı

tekrar temizleyip termal macun yenileyip vidaların tam sıkılı oldugundan emin olup test denermisiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Montajda bir sıkıntı olabilir. Tam temas etmiyor olabilir macunu kalın sürmüş olabilirsiniz bir sürü alternatif senaryo var. Tekrar kartı açıp kontrol edin.

KS

oturak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Çözüldü. Termal padler kalın geliyormuş bu yüzden yaylı vidalardan esneyip tam blok temas etmiyormuş. kötü bir mühendislik ürünü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri