5700 tl kurgu-grafik tasarım sistem tavsiyesi

queiras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Premier Pro, DaVinci Resolve, Photoshop, Illustrator programlarında çalışabileceğim bir bilgisayar almak istiyorum. Oyun oynamıyorum.  

Monitör dahil bütçem 8.300 tl.

Almayı düşündüğüm monitör; Asus ProArt PA248QV 24.1 1920x1200. Fiyatı 2600 tl civarı. 

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size minimum 6/12 çekirdekli INTEL yada AMD fark etmez + NVIDIA Quadro serisi bir ekran kartı olan sistem önerebilirim. İşinizi fazlasıyla görür. Bu işlerde 16GB RAM ile başlamak ideal olacaktır ama ileride yükseltilebildiği için bellek değil önceliğim CPU + GPU odağında olacak sisteminiz hazırlarken.

Seçtiğiniz monitör iyi ama bütçe dar olduğundan yine grafik tasarım ve genel renk üzerine iş odaklı ama daha ucuz bir model önermemde sizin için sakınca yoksa öyle yapıp kalan bütçeyi sisteme aktarmayı düşündüm.

KS

queiras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tabii olur, çok teşekkür ederim. Monitörün renkleri doğru göstermesi ve uzun ömürlü olması benim için yeterli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör : Philips 245E1S 23.8" 2K - 1.724 TL - sRGB desteği 117% ve Delta E değeri 1.9 ki 2 değerinin altı grafik odaklı iş için uygun anlamına geliyor.

CPU : Intel Core i5 10400F - 1.599 TL - Şuan piyasadaki bulabildiğim en ucuz 6/12 çekirdekli CPU bu ürün. F/P oranı yüksektir.

GPU : PNY Quadro T400 LP 2GB - 1.608 TL

MB : MSI MAG B560M BAZOOKA - 969 TL - İleriye yatırım olsun diye hem B560 yongası seçtim ki indirimde olması iyi bir şey.

RAM :
  1. Patriot 8GB Viper Steel Siyah 3200MHz CL16 - 335 TL - Aşağıdaki yerine bu bellekten 2 adet alabilirsiniz ancak ileride maksimum aynı şekilde 8GB 3200MHz 2 bellek daha alabilirsiniz ki 32GB maksimum kapasiteniz olur.
  2. Patriot 16GB Viper Steel Siyah 3000MHz CL16 - 649 TL - Tek modül 16GB ama fiyatı indirimde. Hem başta kapasite derdiniz olmaz hem de bu tek modül 16GB ile ileride aynı anakart üzerinde toplamda 64GB bellek kapasitesine çıkabilirsiniz. 
SSD : Kingston A2000 500 GB M.2 SSD : 438 TL

Kasa : Aerocool Atomic : 517  TL

PSU : MSI MPG A650GF 650W 80+ Gold : 699 TL (210 TL Geri Ödemesi Var!(489 TL)) . Geri ödeme için bağlantı: https://tr.msi.com/Promotion/x570s-b550-...-to-school

Soğutucu 1 : Arctic Freezer 34 eSports : 389 TL
Soğutucu 2 : ID-COOLING SE-224-XT ARGB V2 : 399 TL

Toplamda burası 16GB ile PSU ürününden alınacak geri ödemeyi düşünce 8.390 TL küsür yapıyor. Daha aşağısını ancak 8GB RAM 'e düşerseniz sağlayabilirisniz. Ayrıca geri ödemeyi sonradan aldığınız için başta +210 TL fazla ödeyeceksiniz ki buda 8.600 TL küsür yapıyor.

Bu piyasa şartlarında bu işler için bu bütçeye bundan iyisini toparlayamadım. Hazır sistemler genelde oyun odaklı GPU birimlerini barındırdığından ve genelde anakart ve PSU odaklı ucuz bileşenler kullandığından onlara bakmadım.

KS

queiras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık. Bütçeyi çok güzel değerlendirmişsiniz. Var olun...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ö.değil. Eğer bir sorunuz veya bütçenizde bir zorlama değişiklik olursa söylersiniz bir güncelleme yaparız. Ayrıca incehesap Cuma günü indirimlerinde bazı bileşenleri daha uyguna alma ihtimaliniz var bilginiz olsun. Örnek olarak SSD veya Anakart yada işlemci gibi. E.Kartı zaten piyasada çok sitede yok o yüzden onu alabilirsiniz. Aslında AMD B550 serisi bazı MSI anakartlarda da geri ödeme var ama INTEL 10400 işlemcisi AMD dengi 3600 işlemcisinden 500 TL daha ucuz şuan ki buda F/P dengesi ve geri ödeme dahil INTEL platformunu daha cazip kılıyor şuan. Ancak Cuma günü incehesap indirimlerinde belki 1500 TL bandına bir AMD işlemcisi daha ucuza inebilir ve bu sayede MSI PSU + B550 Anakart kombini seçimi ile MSI geri ödeme planında toplamda 400 ile 500 TL arasında geri ödeme kampanyasından yararlanabilirsiniz.

KS

queiras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok sağolun, verdiğiniz bu bilgileri de dikkate alacağım.

Aslında bir sorum olacak. Tavsiye ettiğiniz ürünleri hemen sipariş vermek istedim ama sonra birçoğu farklı firmalarda olduğu için tereddüt ettim. Firmaların güvenilirliğini pek bilmediğim için; paketleme, garanti, tamir gibi durumlarda. Bir de gelen ürünün iyi ve düzgün çalıştığını anlayacak tecrübede değilim, ikinci el gelse anlayamayabilirim yani. Eklediğiniz linklerin hepsine güvenebilir miyim? Elbette siz de bir garanti veremezsiniz, yalnızca tecrübenize dayanarak eklediğiniz linkteki firmalardan gönül rahatlığıyla sipariş vermemi tavsiye eder misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerdiğim tüm siteler bilindik firmalar. Diğerleri yani Amazon, Hepsiburada ve n11 gibi firmalarda aracı bu firmalar olduğu için satıcı ile sorun yaşarsanız muhatabınız aracı firma olduğu için çok büyük bir sorun yaşayacağınızı sanmam.

2. el ürün gelmesi pek olası değil. Ürünün jelatini veya koruyucu bandrolü açılmış olması gerek ki bu varsa zaten iade edin direkt. Zaten ürünleri kargocunun önünde açın hızlıca ve eğer açılmış bir ürün yada hasar almış bir ürünse direkt tutanak tutturabilirsiniz orada.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri