Çözüldü 5800x3d sıcaklık problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
5800x3d aldım sonra termal macunu sürerken farkettim işlemcinin üzerine şu şekilde sıkabildim
İşlemci ---> [ \ ]
ve daha sonrasında macun bitti ve macunu güzelce yaydım ama cihaz boştayken 50-55 derecede geziyor driverları falan güncelledim ama dünden beri fanlar full yükte çalışıyor %70 düşürdüm manuel olarak hızlarını ama sadece oyun yüklemesi yaparken bile 65-70 yaparken geziyor sizce macun az oldığundan mı böyle yapıyordur yoksa temssızlık olabilir mi akşam gene cihazı kontrol etmeyi düşünüyorum temassızlık bakımından

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Macunun az geldiğini düşünmüyorum. Üstüne yaydıysanız yeterlidir. Bende kendi işlemcime sürmüştüm ve videolardaki gibi X yapamadan bitmişti ama ısınmıyor. Sıvı soğutmanız da aslında kötü değil. Temassızlık olabilir dediğiniz gibi. Birde arkada farklı bir uygulama işlemciyi de kullanıyor olabilir ona da bakmak lazım.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
5800x3d aldım sonra termal macunu sürerken farkettim işlemcinin üzerine şu şekilde sıkabildim
İşlemci ---> [ \ ]
ve daha sonrasında macun bitti ve macunu güzelce yaydım ama cihaz boştayken 50-55 derecede geziyor driverları falan güncelledim ama dünden beri fanlar full yükte çalışıyor %70 düşürdüm manuel olarak hızlarını ama sadece oyun yüklemesi yaparken bile 65-70 yaparken geziyor sizce macun az oldığundan mı böyle yapıyordur yoksa temssızlık olabilir mi akşam gene cihazı kontrol etmeyi düşünüyorum temassızlık bakımından
Güçlü işlemcilerin ısınması normal gibi hocam.

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
bu işlemcinin ısınması kadar normal bir durum yok çok güçlü bir işlemci soğutma da gayet kaliteli ama 240 mm ile anca o kadar olur

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
İşlemciniz iyi ısınan bir model. o yüzden normal . 240mm soğutma ancak o kadar soğutur.
Güçlü işlemcilerin ısınması normal gibi hocam.
İşlemciniz iyi ısınan bir model. o yüzden normal . 240mm soğutma ancak o kadar soğutur.
bu işlemcinin ısınması kadar normal bir durum yok çok güçlü bir işlemci soğutma da gayet kaliteli ama 240 mm ile anca o kadar olur
Bana fazla gibi geldi oyunda 4.5 ghz ile çalışan işlemci 60 sabit sıcaklık veriyor z73 ile oyun test videolarında

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Macunun az geldiğini düşünmüyorum. Üstüne yaydıysanız yeterlidir. Bende kendi işlemcime sürmüştüm ve videolardaki gibi X yapamadan bitmişti ama ısınmıyor. Sıvı soğutmanız da aslında kötü değil. Temassızlık olabilir dediğiniz gibi. Birde arkada farklı bir uygulama işlemciyi de kullanıyor olabilir ona da bakmak lazım.
Mx4 aldım bakalım salı gibi gelir diye düşünüyorum test edicem sıcaklık farklarını x çizip boş kalan yerlere nokta bırakıp öyle sürücem macunu bakalım ne kadar fark olcak

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
İşlemci ---> [ \ ]
Kasanızda çok iyi durmuyor. Tek fan mı var önde?

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
İşlemci ---> [ \ ]
Soğutucunuz nedir?

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
İmzasında yazan sanırım NZXT Kraken x52.
Mobilde olduğum için göremiyorum tabii ki :)

Teşekkürler @KOCAEFE

İşlemci ---> [ \ ]
O işlemci çok ısınan bir işlemci, biraz bakındım, reddit'te bu soğutucu ile işlemci üzerinde genel olarak aynı durumdan bahsedilmiş. Yani özetle; macunla alakası yok, işlemci için normal bu.

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Mobilde olduğum için göremiyorum tabii ki :)

Teşekkürler @KOCAEFE

O işlemci çok ısınan bir işlemci, biraz bakındım, reddit'te bu soğutucu ile işlemci üzerinde genel olarak aynı durumdan bahsedilmiş. Yani özetle; macunla alakası yok, işlemci için normal bu.
Videolarda oyunlarda 60 derecede çalıştığını gördüm çoğu yerde bide hani full yükte bile değil overwatch 2 de %20-30 kullanımda 80 dereceyi görüyor

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Videolarda oyunlarda 60 derecede çalıştığını gördüm çoğu yerde bide hani full yükte bile değil overwatch 2 de %20-30 kullanımda 80 dereceyi görüyor
Videolardaki soğutucular neydi acaba?

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Videolardaki soğutucular neydi acaba?
z73 gördüm birinde diğerinde Corsair ICUE H150I ELITE hatta artic liquid freezer II 360 da 50 derecede çalışıyor 360la 240 arasında 30 derece fark çok fazla geliyor gözüme bilmiyorum normal değil gibi

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
z73 gördüm birinde diğerinde Corsair ICUE H150I ELITE hatta artic liquid freezer II 360 da 50 derecede çalışıyor 360la 240 arasında 30 derece fark çok fazla geliyor gözüme bilmiyorum normal değil gibi
Valla hocam o zaman tekrar macun sürüp deneyin.

Yine aynı devam edecek mi görmüş oluruz. Aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası. Bu arada dediğim gibi kullandığınız sıvı soğutma ve 5800x3D üzerine sıcaklık üzerine açılmış çok fazla konu var, yabancı forumlarda da.

Termal macun değişimi sonrası eğer durum değişmezse, oralara da bir göz atar mısınız?

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Valla hocam o zaman tekrar macun sürüp deneyin.

Yine aynı devam edecek mi görmüş oluruz. Aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası. Bu arada dediğim gibi kullandığınız sıvı soğutma ve 5800x3D üzerine sıcaklık üzerine açılmış çok fazla konu var, yabancı forumlarda da.

Termal macun değişimi sonrası eğer durum değişmezse, oralara da bir göz atar mısınız?
Valla bu gidişle termal macunda değiştirmezse sıvı soğutmada değiştiricem gibi duruyor ama hayırlısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri