5Bin Tl PC

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
5Bin TL Bilgisayar Toplamak İsteyen Bir Kuzenim Var Ve Bana 5Bin E Bir Bilgisayar Toplarmısın Dedi Bende Bakarız Dedim Bana 5Bin Tl Ye Bilgisayar Önerirseniz Sevinirim İşlmeci AMD Ryzen 5 3600Xt Olsun Kasada Asus Tuf GT501 White Editions Olsun Diye Tutturdu Tek Sıkıntı O Geri Bütün Herşey Farketmez Dedi Sadece İşlemci Ve Kasa O Şekil Olacakmış Şimdiden Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ya fiyatları bilmiyor yada kafa bulmuş. İşlemci 2600 TL civarında ve kasa 1700 TL civarında sadece bu ikisi ortalama 4700 TL ye geliyor. Gerisine ne önermemi istiyorsunuz 5 bin TL bütçeye. :D

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ya fiyatları bilmiyor yada kafa bulmuş. İşlemci 2600 TL civarında ve kasa 1700 TL civarında sadece bu ikisi ortalama 4700 TL ye geliyor. Gerisine ne önermemi istiyorsunuz 5 bin TL bütçeye. :D

onu bende düşündüm çare bulamayınca piyasada bulabildiğim düşük fiyatlı ekipmanları bir araya getirip söyledim (İstediği Ekipmanlar Dışındakileri) Bide Ayriyeten Onun İstediği Ekipmanları Bi Kenara İtip Kendim Komple Bir Pc Topladım Ama Pek Hoş Bakmadı Kendisi Bide Sizin Önereceklerinizi Merakla Bekliyorum Acaba Nasıl Bir Tepki Vericek Meraklardayım Açıkçası :D

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasayı al içine de işlemciyi kutusuyla beraber koy 5000 tl ye anca böyle olur de :D
Şakar bir yana imkansız bir durum :D

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
LordOfTheZalim' Alıntı:
Kasayı al içine de işlemciyi kutusuyla beraber koy 5000 tl ye anca böyle olur de :D
Şakar bir yana imkansız bir durum :D

İmkansızı Söyledim Ama Pek Takmadı Kendisi Biraz İnatcı Bir Tip Kendisi Üstte Belirttiğim Gibi Olur Anca Dedim (Bir Önceki Yazımdaki Gibi)

Bide Anakartı Asusun Tuf mUf  Bir Modelini Tutturmuştu 5K yı geçiyor Falan Diye Diye Zor Vazgeçirdim Yoksa :D

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Merhaba Kuzenim Kendi Başına Bir Sistem Belirlemiş Bana Daha Parçaların Tam Hazır Olmadığını Beyan Etti Fakat Kasayı Bana Danıştı Hangisini Alsam Diye Sanırım 5K Yı Geçecek Bir Sistem Düzmeyi Planlıyor Çünkü Sorduğu Kasalar Asus Tuf gt501 mi olsun yoksa https://www.youtube.com/watch?v=cjA4N4fG2gI diye sordu (Sanırım Benim Pc nin Üstünde Duran Kasa Toplama Kağıtlarından Görmüş Olacak Ki Kendime Uğraştığım Üst Düzey Sistemde Kullanmayı Düşündüğüm Kasalar Kendileri Tahminim Tabi Bu) Sence Hangisini Alayım Dedi Bende Fractal Önerdim (Tam Modelini Bilmediğim İçin Link Bıraktım) Ama Bi Foruma Sorayım Ondan Sonra Karar Ver Dedim Hemde Ben Bi Bilgilenmiş Olurum Diye Şey Ettiydim Ama Doğru Mu Demişim Bilemedim Fractal Daha Ferah Daha Havadar Daha Rahat Hava Alan Bir Kasa Gibi Geldi

NOT = Üst Düzey Sistemim Yakın Zamanda Alınamayacağı İçin Diğer Konularımda (Teneke Kutuya Hayat Verme, Vb.) Sistemimi Yükseltme olarak RX 550 Falan Dan Bahsettim.
Teşekkürler

Bide Şuan Kullandığı Monitör Üstüne Bir Monitör Daha eklemeyi Planlıyormuş Sanırım (Sistem Bu Gidişle 25K Yı Bulacak :D ) Bide Bende F-/-P Bir Monitör Askı Ayağı Önermemi İstedi Bende Kaldım Yani Söyleyemedim Çünkü Bilmiyorum Buraya Sorayım Dedim İleride 3 Monitör de çevirebilirmiş Ona Göre Öner Demişti Bende Sorayım Dedim Yani Herkeze Yardımlar İçin Teşekkürler Gecenin Bi Saatinde Oturmuş Yazıyorum Ama Affola.

ahmetwolfredight

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fractal Türkiye'ye yeni gelen bir üretici ve kasa olsun fan olsun sade bir tasarım yapıyor .RGB' ye önem vermiyor diye biliyorum kasalarında.fiyat olarak diğerlerine nazaran daha iyi gibi .soğutma gücü de cabası.monitör olayında kullandığı monitorden aynı 2 tane mi yoksa farklı monitörlerden 2 çeşit mi istiyor?

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ahmetwolfredight' Alıntı:
Fractal Türkiye'ye yeni gelen bir üretici ve kasa olsun fan olsun sade bir tasarım yapıyor .RGB' ye önem vermiyor diye biliyorum kasalarında.fiyat olarak diğerlerine nazaran daha iyi gibi .soğutma gücü de cabası.monitör olayında kullandığı monitorden aynı 2 tane mi yoksa farklı monitörlerden 2 çeşit mi istiyor?

bilmiyorum onu da kendisi bakıyor ama büyük olasılıkla farklı olacak çünkü kendi kullandığı monitör var onun üstüne 1 adet daha alacak ilerleyen zamanlarda 3. sü de gelebilirmiş öyle demişti bana

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayak için https://www.flexyarm.com sayfasına bakabilir.

Kasa için ise Fractal markası iyidir ama marka bazlı değil ürün bazlı değerlendirmek gerekiyor. Bütçesine göre en iyi kasayı önerebilirim ama burada tekrar söylüyorum marka bazlı değil ürün bazlı seçim yapılması gerekiyor. Bence hiç o kadar para vermeden XPG Battlecruiser kasasını 1K fiyata alsın geçsin. Hem şık hem kaliteli hem üst düzey bir kasa almış olur nispeten uygun fiyata ama anladığım kadarıyla arkadaşınız biraz üst segment pahalı ürünleri seviyor. Bütçesi bilmeden şu ürünü alsın diyemem denmesini de mantıklı bulmuyorum.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ayak için https://www.flexyarm.com sayfasına bakabilir.

Kasa için ise Fractal markası iyidir ama marka bazlı değil ürün bazlı değerlendirmek gerekiyor. Bütçesine göre en iyi kasayı önerebilirim ama burada tekrar söylüyorum marka bazlı değil ürün bazlı seçim yapılması gerekiyor. Bence hiç o kadar para vermeden XPG Battlecruiser kasasını 1K fiyata alsın geçsin. Hem şık hem kaliteli hem üst düzey bir kasa almış olur nispeten uygun fiyata ama anladığım kadarıyla arkadaşınız biraz üst segment pahalı ürünleri seviyor. Bütçesi bilmeden şu ürünü alsın diyemem denmesini de mantıklı bulmuyorum.

Hocam Ne Yalan Söyliyim İlk Başda Dediğim Gibi 2 Ürün Seçmiş Kendine Onlardan Olsun Gerisini Sen Öner Dedi 5K olacak Dedi Sonrasında Ben Fiyatı Yükselteyim Biraz Daha İyi Sistem Toplayayım Dedi Şimdide Asırlık Kullanılacak Pc Toplayacam Diyor Valla Fiyatı Da Belirtmedi Bana Ortaya Nasıl Bişey Çıkacam Bende Meraklardayım O Sordukca Ben De Size Sormaya Devam Edecem Ama Bu Gidişle Asırlık Pc Toplamak Yerine Asır Boyunca Pc Toplayacaz Gibi Duruyor :D

Hocam Kuzenime Sizin Söylemiş Olduğunuz Askı Aparatı Sitesini Söyledim Fakat Sadece Kol Kısmı Lazım Mış Ona Almayı Düşündüğü Monitörü Alırsa Asması İçin miş bu sitede yok o koldan dedi borusu zaten varmış sadece 2. monitör asmak için kolu gerekiyormuş anladığım kadarıyla mesajda da askı aparatını biyerden bulduğunu söylüyor açıkçası ne yapmaya çalıştığını ben de pek anlamadım ne yalan söyliyim umarım size anlatabilmişimdir

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam Kuzenim Sayesinde Kafayı Yemek Üzereyim Lütfen Yardımcı Olun İlkin 5K Diye Başlayan Kasa Furyası Ultima (Ultimate) Bir Kasa İle Son Bulacak Sanırım Şimdi De Kasa Tuf Gt501 White Edition Grafik Kartı RTX olsun Fakat Ucuz F/P Bir Kasa olsun Diyor Kafayı Yiyecem Seçenekler Arasında Boğuldum Ona Bür Sürü Seçenek Sundum Hiçbiri Aklına Yatmadı Hayır Yani Dedim Bu Kasadan Daha İyileri Var Dedim Fakat Bir Türlü Fikir Deişmedi Valla İlla Onlar Olacak Dedi Gerisi Sende Dedi Kafayı Yiyecem Hocam Bide Asus Rog Strix 750W 80+Gold Full Modüler 135mm Fanlı Bir Psu Varmış Sanırım Bu Olurmu Yetermi Sisteme İyimidir Dedi İyidir Dedim Fakat Size de Bi Sormak İstedim Doğrumu Demişim Diye Kasa Hakkındaki Fikirlerinizi Bekliyorum Fiyat konusunu Sorarsanız Onca Kez Sormama Rağmen Fiyat Yok Dedi Bana Bile Ama Olabildiğince Ucuz F/P Olsun İstiyor Nası İstiyor Aklında Nasıl Bişey Var Bilmiyorum Ama Kafayı Yedim Sayesinde  :huh:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ürün iyidir ama ekran kartı 3070 üzerinde bir ürünse yetersiz bir PSU gücü. Birde 750W o ASUS ürünü yerine XPG Core Reactor 750W bulabilirse onu alsın çok daha başarılı bir üründür. Birde Seasonic ürünlerine bakabilir. Zaten ASUS PSU ürünlerini Seasonic firması yapıyor yani OEM üretici Seasonic firması ASUS özelleştiriyor kendi markasına göre.

Gerisi için bir şey demiyorum. Ben sadece öneri yaparım. Sizin kuzen ile ben uğraşamam açıkçası. Bütçesini versin ne istiyorsa önerisini yapayım o kadar.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
https://www.itopya.com/gigabyte-b550-aorus-pro-5200mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-atx-anakart/
https://www.itopya.com/asus-geforce-rtx-3060-ti-dual-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti/
https://www.sinerji.gen.tr/silverstone-pf360-argb-360mm-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-34096
https://www.sinerji.gen.tr/kingston...600mhz-cl17-ddr4-ram-hx436c17fb3ak216-p-36741
https://www.itopya.com/asus-rog-strix-750w-80-gold-full-moduler-135mm-fanli-psu/
https://www.itopya.com/amd-ryzen-5-3600x-38ghz-32mb-am4-7-nm-islemci/
https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-gt501-white-edition-rgb-tempered-glass-usb-31-mid-tower-kasa/

Diye Bir Sistem Bakmış Ama Bugün Söylediğine Göre Valla Bu Çocuk 5K mı Yoksa 25K mı Toplayacak Anlamadım Hocam Demiş
"Bu Son Son Parçalardan Hangisi Olur Hangisi İyi Giderse Öner Ötekilerin Yerine De Hangi Parçalar Gelebilir Bir Bak Ne Nasıl Ne Biçim Olur Ona Göre Alacam"
Diye Yazmış Hocam

Hocam Bide Bir Önceki Yazımı Yanlış Anlatmışım sanırım Siz Sadece Bana Önericeksiniz Bende Kuzenimle Ben Uğraşıyorum Zaten Bütçe ise İstediği itemlere Bakarak Yaklaşık 14K Diyebilirim Size fakat benim Düşüncem Bu Hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O kadar pahalı bir sisteme neden 3600X işlemci? Bunu bir yerde paylaşırsa gülerler adama. 5600X alsın mantıklı olan bu tür bir sistemde budur.
Anakartı uyum için ekran kartı ile aynı marka aslın ASUS ROG Strix B550-A veya F alabilir.
Seçtiğiniz soğutucu teknobiyotik adresinde 200 TL küsür daha ucuz.
Güç kaynağını XPG Core Reactor 750W GOLD - 975 TL bu ürün ile değiştirsin derim.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Kendisi Pc Den Hiç Anlamayan Biri Ondan Bana Soruyor Aslında Sadece Etrafta Eskiden PC Toplamış Veyahut Bir Kaç Bişey Bilen Arkadaşlarına Sorarak Falan Toplamış Kendi Söylediğine Göre Bu Söylediklerinize Göre Bir PC Toplayacakmış Kendisi Çok Teşşekkürlerini Gönderdi Size Sizin Aracılığınızla Bu Sistemi Toplayıp Önerdiğimi Söyleyince.
Ayrıca Bende Teşekkür Ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ö.değil. Parasına değer bir sistem kurmasına yardımcı olmaya çalışıyorum ama zor bir kuzeniniz var. Umarım istediklerini pişman olmayacağı şekilde bizi dinleyerek elde edebilir.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ö.değil. Parasına değer bir sistem kurmasına yardımcı olmaya çalışıyorum ama zor bir kuzeniniz var. Umarım istediklerini pişman olmayacağı şekilde bizi dinleyerek elde edebilir.

Hocam Bişeyi Yanlış Söylediysem Kusura Bakmayın Yani Beni Bile Neredeyse Hiç Dinlemeyen Bir Kuzenim Var Yani Anlamadığı Konularda Anladığım Kadarını Anlatmaya Çalışıyorum Yardım Etmeye Çalışıyoruz Fakat Annesini Babasını Falan Dinlemiyor Ama Bir Kez Olsun Sizin Bana Söylemiş Olduğunuz Şeyleri Benim Ona Dillendirmiş Olduğum Şeyleri Sizin De Dediğiniz Gibi En İyi Bir Şekilde Yapar Yoksa Parayı Biraz Da Olsa Heba Etmiş Olacak Yani.

Yardımcı Olduğunuz İçin Teşekkürler Hocam

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam İsterseniz Bu Konuyu Kapatabilirsiniz Kuzenim Kasasını Aldı Ve Sizlere Çk Teşekkür Ediyor Gayet Güzel Gönlüne Göre Bir Kasa Olmuş Tam İstediği Gibi İmiş Bu Arada Yardımlarınız İçin Bende Teşekkür Ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri