60.000 TL ve üstü 60-70 Bin Civarı Sistem Önerisi

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
9600x
Ekran Kartı
5070
Selamlar.

Günde 1-2 saat world of tank, CS, GTA V, SnowRunner vb. oyunlar oynarım.

Kendim biraz araştırdım, uyumluluk ve sorunsuzluk açısından tam sonuçlandıramadım.

Elimdeki ürünleri aşağıya yazıyorum, bunlarla birlikte sorunsuz ve uzun ömürlü kullanabileceğim
marka model önerisinde bulunursanız sevinirim.

Ekran:
MSI G32CQ4 2K memnunum kullanmaya devam edeceğim.
Kasa: cooler master haf 912 plus, memnunum kullanmaya devam edeceğim.
Ssd: şimdilik elimdeki sata ssd kullanıp sonradan ekleyeceğim.
PSU: (kasım indirimlerinde pchocası sayesinde aldım ❤️ ) Corsaır Rme Serisi RM1000E 1000 Watt 80+ Gold Tam Modular Güç Kaynağı

Anakart: x870 serisi düşünüyorum, gen5 olsun ve 3-4 tane m2 takabileyim, 6 tane de sata olursa süper olur. wi-fi ve bluetooth olursa sevinirim.
İşlemci: ryzen5 9600x düşünüyorum
RAM: 2*16GB düşünüyorum, ışıksız düz birşey olabilir.
Ekran kartı: 5060ti ve 5070 arasında kararsızım.

İlginize şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakart: MSI Tomahawk x870 (16bin civarı)
İşlemci: AMD Ryzen5 9600x (10 bin civarı)
RAM: Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30 KF560C30BBE-32TR DDR5 Ram (10 bin civarı)
Ekran kartı: MSI RTX 5070 12G Ventus 2X OC G5070-12V2C 192 Bit GDDR7 12 GB Ekran Kartı (32 bin civarı)

Toplam:70 bin civarında olacak.

Bunlara karar verdim, sipariş verene kadar öneri gelirse değerlendireceğim. Bu akşam sipariş vermeyi düşünüyorum.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Anakart: MSI Tomahawk x870 (16bin civarı)
İşlemci: AMD Ryzen5 9600x (10 bin civarı)
RAM: Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30 KF560C30BBE-32TR DDR5 Ram (10 bin civarı)
Ekran kartı: MSI RTX 5070 12G Ventus 2X OC G5070-12V2C 192 Bit GDDR7 12 GB Ekran Kartı (32 bin civarı)

Toplam:70 bin civarında olacak.

Bunlara karar verdim, sipariş verene kadar öneri gelirse değerlendireceğim. Bu akşam sipariş vermeyi düşünüyorum.
5070 yerine 9070 xt çok daha mantıklı,anakarttada bu çok daha mantıklı:

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
5070 yerine 9070 xt çok daha mantıklı,anakarttada bu çok daha mantıklı:
Ekran kartlarında rtx üstünlüğü var gibi hatırlıyordum. Siz söyleyince öyle olmadığını gördüm. Yeni aldığım güç kaynağında pcie 5.0 desteği var. 9070xt modelinde yok gibi. Bunu da göz önünde bulundurunca tercih etmeye değer mi sizce?

Anakart tasarım ve bios reset derken hoşuma gitmişti. Açıkçası msi daha kaliteli geldiği için ona öncelik vermiştim. Fiyatının da uygun olması sebebiyle önerdiğiniz anakartı seçeceğim gibi görünüyor. Ancak bulduğum ram gigabyte tarafından desteklenmiyor gibi. Yerine ne önerirsiniz?

İşlemci soğutucu msi ya da cooler master 12cm hava soğutma düşünüyorum. Sizce yeterli olur mu?

İlginize çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Ekran kartlarında rtx üstünlüğü var gibi hatırlıyordum. Siz söyleyince öyle olmadığını gördüm. Yeni aldığım güç kaynağında pcie 5.0 desteği var. 9070xt modelinde yok gibi. Bunu da göz önünde bulundurunca tercih etmeye değer mi sizce?

Anakart tasarım ve bios reset derken hoşuma gitmişti. Açıkçası msi daha kaliteli geldiği için ona öncelik vermiştim. Fiyatının da uygun olması sebebiyle önerdiğiniz anakartı seçeceğim gibi görünüyor. Ancak bulduğum ram gigabyte tarafından desteklenmiyor gibi. Yerine ne önerirsiniz?

İşlemci soğutucu msi ya da cooler master 12cm hava soğutma düşünüyorum. Sizce yeterli olur mu?

İlginize çok teşekkür ederim.
Hocam ekran kartı tarafında amd toparladı şuanda gayet güzel gidiyor pcie 5.0 zorunlu değil 9070 xt çok daha sağlam bir tercih olacaktır.
Ramin modelini atabilirmisiniz bende bir bakayım.
Soğutucu olarak bu çok mantıklı olacaktır;

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,438
O kadar yüksek bir anakart almanda bir sebep var mı ,işlemciye göre çok uçuk kaçıyor.

AMD Ryzen 7 7800X3D​

Asus Tuf Gamıng B650E-E WIFI6E​

Sapphire RX 9070 XT Pulse​

Lian Li Galahad II Lite 360​

Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30​

Bunlar 71-72K civarı tutuyor.

MSI VENTUS serisinden kesinlikle uzak dur soğutması berbat bir seri.

Ekran kartı olarak NVIDIA istersen aynı rakamlarda daha düşük performans verece 5070 tercih etmek durumundasın , soğutması iyi bir model f/p bunu öneririm.

Colorful RTX 5070 iGame Ultra W​

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam ekran kartı tarafında amd toparladı şuanda gayet güzel gidiyor pcie 5.0 zorunlu değil 9070 xt çok daha sağlam bir tercih olacaktır.
Ramin modelini atabilirmisiniz bende bir bakayım.
Soğutucu olarak bu çok mantıklı olacaktır;
Soğutucuyu değerlendireceğim hocam. Daha önce bulduğum ramler şuydu:

Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30 KF560C30BBE-32TR DDR5 Ram

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O kadar yüksek bir anakart almanda bir sebep var mı ,işlemciye göre çok uçuk kaçıyor.

AMD Ryzen 7 7800X3D​

Asus Tuf Gamıng B650E-E WIFI6E​

Sapphire RX 9070 XT Pulse​

Lian Li Galahad II Lite 360​

Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30​

Bunlar 71-72K civarı tutuyor.

MSI VENTUS serisinden kesinlikle uzak dur soğutması berbat bir seri.

Ekran kartı olarak NVIDIA istersen aynı rakamlarda daha düşük performans verece 5070 tercih etmek durumundasın , soğutması iyi bir model f/p bunu öneririm.

Colorful RTX 5070 iGame Ultra W​

Hocam öncelikle ilgine çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde 5070 almaktan vazgeçtim. Haliyle msi ventus ve 5070ler liste dışı kaldı.

İşlemci ve anakart konusuna gelirsek bu toplayacağım son pc olur herhalde hocam. Bundan önceki topladığım sistemi 12 yıl kullandım. Ssd, psu, ram, ekran kartı takviyeleri ile bir şekilde şimdiye kadar işimi gördü. Yine benzer şekilde ileriye dönük ve olabildiğince uzun süre güncelleyebilmek için son sürüm gibi bir şey olsun istiyorum.

Yaklaşımın ve tespitin son derece doğru, ihtiyacımdan biraz fazlası gibi görünüyor, hız aşırtma falan yapmayacağım. Ama almasam tomahawk içimde kalacak gibi 😇
Soğutma konusunda sıvı soğutma olursa 120mm olabilir. Kasam çok güzel ancak custom sıvı soğutma planlanarak delikler koymuşlar. Kapalı devreler için hortum geçirmek biraz zor oluyor. Şöyle bir soğutma işimi görmez mi?
Ya da Monster Form'un önerdiği üstteki hava soğutma yetmez mi?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,438
Hocam öncelikle ilgine çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde 5070 almaktan vazgeçtim. Haliyle msi ventus ve 5070ler liste dışı kaldı.

İşlemci ve anakart konusuna gelirsek bu toplayacağım son pc olur herhalde hocam. Bundan önceki topladığım sistemi 12 yıl kullandım. Ssd, psu, ram, ekran kartı takviyeleri ile bir şekilde şimdiye kadar işimi gördü. Yine benzer şekilde ileriye dönük ve olabildiğince uzun süre güncelleyebilmek için son sürüm gibi bir şey olsun istiyorum.

Yaklaşımın ve tespitin son derece doğru, ihtiyacımdan biraz fazlası gibi görünüyor, hız aşırtma falan yapmayacağım. Ama almasam tomahawk içimde kalacak gibi 😇
Soğutma konusunda sıvı soğutma olursa 120mm olabilir. Kasam çok güzel ancak custom sıvı soğutma planlanarak delikler koymuşlar. Kapalı devreler için hortum geçirmek biraz zor oluyor. Şöyle bir soğutma işimi görmez mi?
Hocam attığım anakart seni yıllarca götürür sırf Tomahawk almak için 7800X3D yerine 9600x kesinlikle alma 7800X3D seni çok daha uzun süre götürecek çok güçlü bir işlemci. Uzun süre güncellemeyeceğin için güçlü anakart yerine güçlü işlemci çok daha mantıklı.

Soğutma olarak da bunun altı pek kesmez.(7800X3D)

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148

120mm sıvı soğutmanın performansı çok kötü oluyor hocam attığım daha iyi,ikinci anakart seçeneği olarak;
Bu ama eğer arkadaşın dediği gibi 7800x3d istiyorsanız bu;
Sapphire konusunda soru işaretiniz olmasın çok eski anakart üreticilerinden.

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam attığım anakart seni yıllarca götürür sırf Tomahawk almak için 7800X3D yerine 9600x kesinlikle alma 7800X3D seni çok daha uzun süre götürecek çok güçlü bir işlemci. Uzun süre güncellemeyeceğin için güçlü anakart yerine güçlü işlemci çok daha mantıklı.

Soğutma olarak da bunun altı pek kesmez.(7800X3D)

Hocam 7800x3d ile tomahawk alabilirim eğer önerirseniz, bütçeyi esnetebilirim o kadarlık.
Ben 5-6 yıl sonra işlemci ve ekran kartını güncelleyip ramleri artırmayı planlıyordum, board sabit kalır diye düşünüp iyi bir şey almaya niyetlenmiştim.

Monster Form hocam anakartta atx istiyorum, depolama konusunda ihtiyaç oldukça alır, takar geçerim. Elimde zaten 2 tane ssd 4-5 tane hdd var. Eski kartlarda olduğu gibi 6-8 sata girişi olan kart bulsam onu isterdim 🙂
Ben tomahawk diye tutturdum ama sen bana rağmen uygun fiyatlı ve mantıklı x870 örnekleri buluyorsun, süpersin valla helal olsun 👏👏👏

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,438
Hocam 7800x3d ile tomahawk alabilirim eğer önerirseniz, bütçeyi esnetebilirim o kadarlık.
Ben 5-6 yıl sonra işlemci ve ekran kartını güncelleyip ramleri artırmayı planlıyordum, board sabit kalır diye düşünüp iyi bir şey almaya niyetlenmiştim.

Monster Form hocam anakartta atx istiyorum, depolama konusunda ihtiyaç oldukça alır, takar geçerim. Elimde zaten 2 tane ssd 4-5 tane hdd var. Eski kartlarda olduğu gibi 6-8 sata girişi olan kart bulsam onu isterdim 🙂
Ben tomahawk diye tutturdum ama sen bana rağmen uygun fiyatlı ve mantıklı x870 örnekleri buluyorsun, süpersin valla helal olsun 👏👏👏
Kesinlikle öneririm , attığım soğutucu da oyunlar da gayet serin çalıştırır.

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,438
son olarak şöyle bir setup çıkıyor;

Anakart
: MSI Tomahawk x870
İşlemci: AMD Ryzen7 7800x3d
RAM: Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30 KF560C30BBE-32TR DDR5 Ram
Ekran kartı: gigabyte radeon rx 9070 xt gaming oc 16 gb 256 bit gddr6

işlemci soğutma için ikinizin de önerdikleri doğrultusunda şu modele eriştim. Diğer modelde rgb var diye fiyat farkı var anladığım kadarıyla. Ram soğutucusu pek yüksek değil ama kuleye herhangi bir temas olmaz sanırım.
Ekran kartı seçimin kesinlikle olmamış hocam soğutması berbat bir model. Bu attığım model hem daha sessiz hem de soğuk çalışır kesinlikle bunu öneririm.

Soğutucu da kesinlikle bu olmalı 7800X3D güçlü bir işlemci daha alt bir soğutucu yetersiz kalır.

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ekran kartı seçimin kesinlikle olmamış hocam soğutması berbat bir model. Bu attığım model hem daha sessiz hem de soğuk çalışır kesinlikle bunu öneririm.
Önceki mesajda o detayı atlamışım hocam. Güncelliyorum. Emeğine sağlık. 🙏

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
*Ram ve ekran kartını sipariş verdim.
*Anakart ve işlemci fiyatları dalgalanmış. Birkaç gün izleyip düşerse sipariş vermeyi planlıyorum. En kötü bu fiyatlardan alacağız.
*İşlemci soğutucusu için yarım saattir üye olmaya çalışıyorum, gaming.gen.tr tuhaf bir siteymiş. 🤯

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,438
*Anakart ve işlemci fiyatları dalgalanmış. Birkaç gün izleyip düşerse sipariş vermeyi planlıyorum. En kötü bu fiyatlardan alacağız.
*İşlemci soğutucusu için yarım saattir üye olmaya çalışıyorum, gaming.gen.tr tuhaf bir siteymiş. 🤯
Hayırlı Olsun.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Hocam işlemci soğutucu peerless assassin de seçilebilir 1200tl saha ucuz ve derecede max 2-3 derece fark ettirir,işlemci olarak 7800x3d yerine 9700x bakılabilir,anakart tomahawk gayet güzel hocam alabilirsiniz ama fiyatı fazlaysa önerim;
19 faz var hocam attığım modellerde 15 faz-16 faz var hatta 16k olan tomahawkta bile 17 faz var,4 tane m2 yuvasıda var ve colorfula güvenebilirsiniz gayet güzel firmadır.

KS

alaska

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam işlemci soğutucu peerless assassin de seçilebilir 1200tl saha ucuz ve derecede max 2-3 derece fark ettirir,işlemci olarak 7800x3d yerine 9700x bakılabilir,anakart tomahawk gayet güzel hocam alabilirsiniz ama fiyatı fazlaysa önerim;
19 faz var hocam attığım modellerde 15 faz-16 faz var hatta 16k olan tomahawkta bile 17 faz var,4 tane m2 yuvasıda var ve colorfula güvenebilirsiniz gayet güzel firmadır.
Hocam desteğin için çok teşekkürler, ben beklerken fiyat 20k bandını aşmazsa tercihim tomahawk olacak.

Soğutucu konusunda bu miktarlarda paralar çok mühim değil ancak endişem ağırlığın kartı yamultması. Çok yaşayan olmamış böyle şeyler ama uzun süreli kullanımda kartın eğildiğini, kılcal çatlaklar yaşayıp stock soğutucuya dönenler olduğunu okudum. Kasamın derinliği kurtarıyor, işlemci çok ısınır dediniz diye 140mm olan modellerine de baktım ama sitesinde fanlar hariç radyatörün 1kg olduğunu gördüm, içime sinmedi.
Kartlar ne kadar sağlam olsa da sonuçta fizik kurallarına karşı koyamayız. Para açısından değil de bu açıdan bahsettiğiniz peerless assassin modelini seçebilirim.

ssd konusunu sonraya bırakmıştım ama gelecek zamlar erişimi zorlastırabilir. ben samsung marka m2 alıp geçmeyi düşündüm yine de sizlerin de fikirlerini almak isterim.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Hocam desteğin için çok teşekkürler, ben beklerken fiyat 20k bandını aşmazsa tercihim tomahawk olacak.

Soğutucu konusunda bu miktarlarda paralar çok mühim değil ancak endişem ağırlığın kartı yamultması. Çok yaşayan olmamış böyle şeyler ama uzun süreli kullanımda kartın eğildiğini, kılcal çatlaklar yaşayıp stock soğutucuya dönenler olduğunu okudum. Kasamın derinliği kurtarıyor, işlemci çok ısınır dediniz diye 140mm olan modellerine de baktım ama sitesinde fanlar hariç radyatörün 1kg olduğunu gördüm, içime sinmedi.
Kartlar ne kadar sağlam olsa da sonuçta fizik kurallarına karşı koyamayız. Para açısından değil de bu açıdan bahsettiğiniz peerless assassin modelini seçebilirim.

ssd konusunu sonraya bırakmıştım ama gelecek zamlar erişimi zorlastırabilir. ben samsung marka m2 alıp geçmeyi düşündüm yine de sizlerin de fikirlerini almak isterim.
Hocam tomahawk gayet iyi bir tercih olur zaten tutulmuşsunuz tomahawk'a:) ,bütçe varsa phantom spirit'de bakılabilir soğutucu tarafında,Samsung 990 evo'dan bahsediyorsanız evet gayet güzel ssd ama KC3000,Renegrade ve M480 ile başa baş hangisi ucuza gelirse onu alın derim ben.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri