Öncelikle merhaba herkese. Ekran kartsız veya düşük bir ekran kartlı sistem düşünüyorum. Sistemin geleceğe yönelik olmasını istediğim için işlemci, anakart vb. en kaliteli fiyat performans ürünlerinden oluşmasını istiyorum. İleride 2070 super veya 2080 super ekran kartı ekleyeceğim için buna da uygun bir sistem olması ilk amacım. Buna yönelik olarak kendim bir araştırma yaptım ancak model,marka, fiyat olarak pek bilgim olmadığı için yardımlarınızı bekliyorum. Benim düşündüğüm sistem ise şu şekilde;
Anakart: x570
İşlemci: ryzen 3600x
ram: 3200 veya 3600 mhz önerilerinize açığım.
ekran kartı: şimdilik idare etmesi ve güncel oyunları da çalıştırabilmesi amacıyla 1050ti(ucuz olduğu için) falan düşünüyorum. Bende gt1030 var yeterli olur derseniz şu anlık ekran kartı almamak ilk tercihim.
psu olarak 80+ gold 750 watt bir psu düşünüyorum.
kasalar hakkında ve işlemci soğutucu hakkında pek bir bilgim yok.
512 gb f/p bir nvme de yeterli olur, ekstra olarak 1 tb hdd var.
Dediğim gibi marka ve modeller hakkında pek bir bilgim yok, tavsiyelerinize açığım. Fiyat toplam 6000-6500 civarı olabilir.
Edit: Bilgisayar oyun ve yayın için kullanılacaktır.
Anakart: x570
İşlemci: ryzen 3600x
ram: 3200 veya 3600 mhz önerilerinize açığım.
ekran kartı: şimdilik idare etmesi ve güncel oyunları da çalıştırabilmesi amacıyla 1050ti(ucuz olduğu için) falan düşünüyorum. Bende gt1030 var yeterli olur derseniz şu anlık ekran kartı almamak ilk tercihim.
psu olarak 80+ gold 750 watt bir psu düşünüyorum.
kasalar hakkında ve işlemci soğutucu hakkında pek bir bilgim yok.
512 gb f/p bir nvme de yeterli olur, ekstra olarak 1 tb hdd var.
Dediğim gibi marka ve modeller hakkında pek bir bilgim yok, tavsiyelerinize açığım. Fiyat toplam 6000-6500 civarı olabilir.
Edit: Bilgisayar oyun ve yayın için kullanılacaktır.