6000 TL Civarı Oyun Sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, çok uzun zamandır bilgisayar parçaları ile ilgilenmiyorum. Forumlardaki konuları okudum, kafam karıştı ve bu sebeple kendi konumu açmak istedim. 6000 TL civarında yıllarca sorunsuz oyun oynatabilecek masaüstü bir sistem için görüşlerinizi bekliyorum. Sistemle ilgili aşağıdaki maddeleri de göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunabilirseniz memnun olurum:

1) Sistemde 240 GB SSD, 1 TB HDD ve monitör de dahil olmalı. Monitör çözünürlüğü olarak 1080p yeterlidir.
2) Kasa olarak mümkünse çok ışık saçan geceleri rahatsız edebilecek bir kasa yerine olabildiğince düz bir kasa tercih etmek isterim, ancak ilk önceliğim tabi ki performans; performansı daha iyi derseniz ışık saçması sıkıntı değil.
3) Şu anda kullandığım laptopta aşırı ısınma sorunundan muzdarip olduğum için yeni alacağım masaüstü sistemde soğutma problemi olmamalı. Ayrıca sisteme OC yapmaya niyetim yok.
4) İncelediğim bazı konularda temmuz ayında AMD Ryzen serisinin yeni işlemcilerinin çıkacağı ve bu sebeple beklenmesinin faydalı olacağı söylenmiş ancak bunların fiyatları yüksek olmaz mı? Ayrıca o zamana kadar dolar kurunun yükselme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekmez mi?
5) Mümkünse tavsiyelerinizi linkler ile birlikte verebilirseniz memnun olurum. Parçaları tek bir siteden alıp montajı da oraya yaptırmayı düşünüyorum. Son olarak çok faydalı olacağını düşündüğünüz bir donanım ve daha iyi bir sistem varsa 6000 TL nin biraz üstüne çıkma ihtimalim var.

Şimdiden teşekkürler.

mestunsl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Askerim ve mobilden giriyorum o yuzden link paylasamayacagim ama aklınızda biraz şekillenmesi açısından bir liste yapabilirim.
Ryzen5 2600x 1500tl
Am4 anakart 400tl (b chipsetli tercih etmelisiniz)
80+ Corsair veya xigmatek veya TT PSU 400tl
Zalman s3 veya Corsair (modelini unuttum) 350tl
8+8=16gb  Corsair vengeance 3000mhz ram 600tl
500gb bilimum Samsung Evo ssd 400tl
1tb 7200rpm Seagate barracuda harddisk 250tl
144hz 1ms MSI monitörler indirimle 2000tl civarındaydı 
Toplamda 5900 TL gibi bir rakam çıkıyor ortalama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen 5 2600 + RX 590 Nitro+ S.E. Black OC + B450M S2H + 16GB(2x8) 3000mhz RAM + 960 GB SU650 SSD + 700W PSU + Kasa - 5.052,22 TL

+

75hz monitör ile;
BenQ Zowie 24" RL2455S 1ms 75Hz - 1.000,19 TL toplamda bu model ile 6.052,41‬ TL yapıyor.

144hz monitör ile;
Acer 23.6'' ED242QRAbidpx 4ms 144Hz - 1.199 TL toplamda bu model ile 6.251,22‬ TL yapıyor. 4ms 'e takılma çok Profesyonel olarak CSGO tarzı hızlı oyunları oynamıyorsan dert edilecek bir değer değil gayet iyi denilebilir bu fiyata göre.

KS

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
B450 anakartında Tomahawk, game plus, A pro gibi birçok model bulunmakta. Sizce hangisini tercih etmek en mantıklısı olur? B450 ile Ryzen 2600 ısınma sorunundan bahsedilen bazı konular gördüm. Bu açıdan B450 A Pro doğru seçim olur mu? Kasa, PSU ve Monitor olarak nasıl bir tercih yapmalıyım? GTX 1660ti ile rtx 2060 arasında performans farkı çok olur mu, fiyat farkına değer mi? Monitor olarak 24 inç düşünüyorum, 144 hz ve 1ms olması çok önemli midir, fiyatlar oldukça yüksek?

Yeni ryzenleri beklemek doğru tercih olur mu? Başlangıç fiyatları çok yüksek olmaz mı? Aynı zamanda doların yükselme ihtimali de var. Bu konuda fikirleriniz nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
serdar11tr' Alıntı:
B450 anakartında Tomahawk, game plus, A pro gibi birçok model bulunmakta. Sizce hangisini tercih etmek en mantıklısı olur? B450 ile Ryzen 2600 ısınma sorunundan bahsedilen bazı konular gördüm. Bu açıdan B450 A Pro doğru seçim olur mu? Kasa, PSU ve Monitor olarak nasıl bir tercih yapmalıyım? GTX 1660ti ile rtx 2060 arasında performans farkı çok olur mu, fiyat farkına değer mi? Monitor olarak 24 inç düşünüyorum, 144 hz ve 1ms olması çok önemli midir, fiyatlar oldukça yüksek?

Yeni ryzenleri beklemek doğru tercih olur mu? Başlangıç fiyatları çok yüksek olmaz mı? Aynı zamanda doların yükselme ihtimali de var. Bu konuda fikirleriniz nedir?

Sırasıyla en OC için en iyiden aşağı doğru sıralıyorum. Tomahawk en iyi OC yapılabilen Gaming Plus ve A-PRO modeli ondan sonra en yakın olanlar. Alabiliyorsanız Tomahawk alın o olmaz ise Gaming Plus e A-PRO arasında OC farkı yok sadece oyuncu özellikleri vs. ekstra bir kaç detay var Gaming Plus kartında o kadar.

Hiçbir anakart ile bir işlemci uyumu ısınma vs. gibi bir durum yapmaz. Bahsedilen şey üst düzey OC işleminde Mosfet, VRM bileşenleri yani OC yapıldığında işlemciyi besleyen güç devrelerinin ısısı ki bu bahsettiğimiz 3 anakartta bu VRM ısılarını en dengeli tutan anakartlardan bazıları. Basit OC yapacaksanız ki anladığım kadarı ile öyle yapacaksınız bu detaylara takılmayın. Zaten Sıvı Soğutma olmadan Stok soğutucu ile OC yapmamalısınız. İşlemci çok fazla ısınır Stok soğutucu ile.

Ryzen 5 2600 işlemcisi RTX 2070 'e kadar besleme yapabilir ancak Ryzen 5 2600X alırsanız biraz daha iyi FPS değerleri alırsınız frekansı daha yüksek olduğu için. Fazla değil ama biraz daha iyi değerler işte. Ryzen 5 2600 işlemcisi ile ileride OC yaparsanız bir sıvı soğutma alıp Ryzen 5 2600X almanıza gerek yok. GTX 1660 Ti ile Ryzen 5 2600 işlemcisi gayet iyi ikili oluyorlar.

Kasa en az para harcamanız gereken bileşen. Kasa alırken 3 şeyi göz önüne alın.
  1. Sıvı soğutma takacaksanız ileride veya sistemi alırken radyatör desteğinin olup olmadığına bakın.
  2. Mutlaka önden en az 1 fan hava alacak ve arkadan 1 adet fan hava atacak şekilde olan kasaları tercih edin. Çoğu kasa önden hava alacak şekilde ama bazılarında ön kısıma fan takılmıyor onları tercih etmeyin.
  3. Disk yuvaları eğer 3.5" HDD çok kullanacaksanız buna göre kasa seçin. Çoğu kasada artık ya 1 adet yada 2 adet 3.5" HDD yuvası var bu size yeterli gelmez ise ona göre tercih edin. SSD zaten her kasa artık 3-4 adet destekliyor bunda sorun yok.
PSU olarak 80+ olmalı ve kapasitör kalitesi minimun Tayvan malı olmalı. SilverStone ürünlerinin neredeyse her ürününde en iyi kapasitör olan Japon malı kapasitörler kullanılıyor ben olsam onları tercih ederdim. Eğer F/P gitmek isterseniz çok iyi kaliteli bir tercih olur.

ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) FreeSync/GSync FHD Curved Oyuncu Monitörü - 1.299,00 TL bu model hem G-Sync hemde FreeSync destekli ve 10 gündür indirimde. 4 Gün 22 Saat sonra indirimden çıkacak kaçırmayın derim. Çok iyi bir monitördür. Yakın zamanda 3 kişiye daha aldırdım pişman olan yok.

Dolar hakkında hiç bir fikrim yok şuan ki kur yükselir mi alçalır mı bilemem ki kimse tahmin edemez. Önümüzde seçim var birde bir şey diyemem bu yüzden size kalmış beklemek yada beklememek.

Yeni Ryzen işlemcilerinden en tabanda Ryzen 3600 var oda 199 Dolar şuan ki kurdan çarparsak 1.156,20 TL yapıyor + %18 KDV eklerniyor = 1.364,316 TL yapıyor %3 yada %5 civarıda satıcı karı olur ve %5 dersek = 1.432,531 TL yapıyor. Yani yeni R5 3600 işlemcisi 1.500 TL civarında gelir, Temmuz ayında ki tabi dolar bu seviyede olursa.

KS

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
serdar11tr' Alıntı:

Sırasıyla en OC için en iyiden aşağı doğru sıralıyorum. Tomahawk en iyi OC yapılabilen Gaming Plus ve A-PRO modeli ondan sonra en yakın olanlar. Alabiliyorsanız Tomahawk alın o olmaz ise Gaming Plus e A-PRO arasında OC farkı yok sadece oyuncu özellikleri vs. ekstra bir kaç detay var Gaming Plus kartında o kadar.

Hiçbir anakart ile bir işlemci uyumu ısınma vs. gibi bir durum yapmaz. Bahsedilen şey üst düzey OC işleminde Mosfet, VRM bileşenleri yani OC yapıldığında işlemciyi besleyen güç devrelerinin ısısı ki bu bahsettiğimiz 3 anakartta bu VRM ısılarını en dengeli tutan anakartlardan bazıları. Basit OC yapacaksanız ki anladığım kadarı ile öyle yapacaksınız bu detaylara takılmayın. Zaten Sıvı Soğutma olmadan Stok soğutucu ile OC yapmamalısınız. İşlemci çok fazla ısınır Stok soğutucu ile.

Ryzen 5 2600 işlemcisi RTX 2070 'e kadar besleme yapabilir ancak Ryzen 5 2600X alırsanız biraz daha iyi FPS değerleri alırsınız frekansı daha yüksek olduğu için. Fazla değil ama biraz daha iyi değerler işte. Ryzen 5 2600 işlemcisi ile ileride OC yaparsanız bir sıvı soğutma alıp Ryzen 5 2600X almanıza gerek yok. GTX 1660 Ti ile Ryzen 5 2600 işlemcisi gayet iyi ikili oluyorlar.

1. Sıvı soğutma takacaksanız ileride veya sistemi alırken radyatör desteğinin olup olmadığına bakın.
  2. Mutlaka önden en az 1 fan hava alacak ve arkadan 1 adet fan hava atacak şekilde olan kasaları tercih edin. Çoğu kasa önden hava alacak şekilde ama bazılarında ön kısıma fan takılmıyor onları tercih etmeyin.
  3. Disk yuvaları eğer 3.5" HDD çok kullanacaksanız buna göre kasa seçin. Çoğu kasada artık ya 1 adet yada 2 adet 3.5" HDD yuvası var bu size yeterli gelmez ise ona göre tercih edin. SSD zaten her kasa artık 3-4 adet destekliyor bunda sorun yok.
PSU olarak 80+ olmalı ve kapasitör kalitesi minimun Tayvan malı olmalı. SilverStone ürünlerinin neredeyse her ürününde en iyi kapasitör olan Japon malı kapasitörler kullanılıyor ben olsam onları tercih ederdim. Eğer F/P gitmek isterseniz çok iyi kaliteli bir tercih olur.

ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) FreeSync/GSync FHD Curved Oyuncu Monitörü - 1.299,00 TL bu model hem G-Sync hemde FreeSync destekli ve 10 gündür indirimde. 4 Gün 22 Saat sonra indirimden çıkacak kaçırmayın derim. Çok iyi bir monitördür. Yakın zamanda 3 kişiye daha aldırdım pişman olan yok.

Dolar hakkında hiç bir fikrim yok şuan ki kur yükselir mi alçalır mı bilemem ki kimse tahmin edemez. Önümüzde seçim var birde bir şey diyemem bu yüzden size kalmış beklemek yada beklememek.

Yeni Ryzen işlemcilerinden en tabanda Ryzen 3600 var oda 199 Dolar şuan ki kurdan çarparsak 1.156,20 TL yapıyor + %18 KDV eklerniyor = 1.364,316 TL yapıyor %3 yada %5 civarıda satıcı karı olur ve %5 dersek = 1.432,531 TL yapıyor. Yani yeni R5 3600 işlemcisi 1.500 TL civarında gelir, Temmuz ayında ki tabi dolar bu seviyede olursa.

Hocam detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İlk mesajınızda paylaşmış olduğunuz kasa, 2. mesajınızdaki kasa ile ilgili belirtmiş olduğunuz 3 maddeyi karşılıyor değil mi? Paylaştığınız kasa ve PSU Ryzen 2600 ve GTX 1660 ti etrafında toplanmış bir sistemle uzun süre uyumlu olur mu? İleriki yıllarda kasa ve PSU değişimi yapmaya gerek kalmadan sadece ekran kartı ve işlemci değiştirerek güncelleme yapmamı sağlayacak kadar yeterliler mi? Ayrıca Gtx 1660ti nin bir sürü varyasyonu var; Asus, Gigabyte, MSI vb. gibi. Bunlar arasından hangisini tercih etmem doğru olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
serdar11tr' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hocam detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İlk mesajınızda paylaşmış olduğunuz kasa, 2. mesajınızdaki kasa ile ilgili belirtmiş olduğunuz 3 maddeyi karşılıyor değil mi? Paylaştığınız kasa ve PSU Ryzen 2600 ve GTX 1660 ti etrafında toplanmış bir sistemle uzun süre uyumlu olur mu? İleriki yıllarda kasa ve PSU değişimi yapmaya gerek kalmadan sadece ekran kartı ve işlemci değiştirerek güncelleme yapmamı sağlayacak kadar yeterliler mi? Ayrıca Gtx 1660ti nin bir sürü varyasyonu var; Asus, Gigabyte, MSI vb. gibi. Bunlar arasından hangisini tercih etmem doğru olur?

Kasa olarak koyduğum kasa Hava sirkülasyonu konusunda iyi ama sıvı soğutma desteği yok. Ayrıca sadece 1 adet 3.5" HDD takılabiliyor. SSD olarak 4 adet desteği var. Bu doğrultuda kararı siz vereceksiniz. Sıvı soğutma desteği isterseniz başka öneride bulunacağım.

PSU 700W 80+ 648W güç verebiliyor ki bu PSU ile 9900K + RTX 2080 Ti beslersiniz. Artı olarak Japon Kapasitörleri var ki en tepe seviye kapasitörler Japon malı olanlardır. Ayrıca 500 TL altında bu kapasitörleri kullanan PSU bulmak çok zordur tam F/P PSU 'su sorun yok bu konuda.

Benim önerdiğim sistemde RX 590 Nitro+ Black Edition var siz GTX 1660 Ti alacaksanız fiyat artar haberiniz olsun. İlerisi için yükseltme amaçlı alacağım derseniz marka model ayırt etmeyin. OC versiyonu olsun ve fan sayısı + yapısı çok küçük olmasın yeterli. Arka plakası olsun mutlaka ve bu doğrultuda en uygun fiyatlı hangi ürün ise onu tercih edin derim. RGB faktörü size kalmış ama gereksiz masraf oluyor ekran kartına performans daha önemli sonuçta frekansı ve soğutması iyi kartları tercih edebilirsiniz. GIGABYTE ve ZOTAC kartlar bu konuda çok iyiler onlara bakabilirsiniz.

Kasada sıvı soğutma desteği istersen aşağıdakileri alman gerekecek kaliteli iyi ürünler.

Sharkoon TG5 Kırmızı Led Fan - 491,64 TL

yada

CoolerMaster MasterBox MB511 Kırmızı Led Fan - 530,29 TL

250 TL fark oluyor bu kasalardan tercih edersiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
serdar11tr' Alıntı:

Sistem gayet iyi bir sorun yok ama Ekran Kartını seçerken OC ibaresi olan modelleri seçerseniz daha fazla frekansları olur o kartların ve arka plaka olmayan kart seçmemeye özen gösterin.

Monitör olarak Viewsonic 24" XG2401 - 1.499.00 TL bu model diğerlerinden daha iyi hem panel hem renk gösterim kabiliyetleri bakımında. Ancak eğer CSGO/Apex Legends gibi çok hızlı oyunları profesyonel oynuyorsan AOC C24G1 - 1.399.00 TL bu modeli tercih etmeni tavsiye ederim. Renk gösterim kabiliyeti bir miktar daya zayıf ancak düşük Input Lag (Giriş Gecikmesi) değerine sahip.

Viewsonic  XG2401 bu üründe 9ms Input Lag gecikmesi var.
AOC C24G1 bu üründe 5ms Input Lag gecikmesi var.

Bu değer ekran kartından gelen görüntü sinyalinin monitör tarafından işlenip görüntü olarak monitöre aktarım hızıdır. Ne kadar az olursa o kadar hızlı bir monitöre sahip olursunuz. Ancak normalde bu değerin 14ms altındaki olması yeterlidir ama hızlı oyunlarda mesela yukarıdaki örnek verdiğim oyunlar gibi oyunlarda bu iki monitör arasındaki farkı hissedersiniz.

KS

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her zamanki gibi detaylı cevabınız için teşekkürler. Ekran olarak bunu almayı düşünüyorum:
https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber#product-tabs
Önceki mesajımdaki gtx1660ti yerine bunu almak daha mantıklı mıdır? 
https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-gtx1660ti-oc-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-pmu417496 
Ayrıca aklımda hala biraz daha zorlayıp rtx 2060 alınmalı mı sorusu var: 
https://www.sinerji.gen.tr/msi-gefo...6g-oc-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-pmu417703

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
serdar11tr' Alıntı:
Her zamanki gibi detaylı cevabınız için teşekkürler. Ekran olarak bunu almayı düşünüyorum:
https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber#product-tabs
Önceki mesajımdaki gtx1660ti yerine bunu almak daha mantıklı mıdır? 
https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-gtx1660ti-oc-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-pmu417496 
Ayrıca aklımda hala biraz daha zorlayıp rtx 2060 alınmalı mı sorusu var: 
https://www.sinerji.gen.tr/msi-gefo...6g-oc-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-pmu417703

Monitör seçiminiz iyi güzel bir sorun yok zaten açıkladım neyin ne olduğunu.

Ekran kartı olarak RTX 2060 ile GTX 1660 Ti arasında ortalama 10 FPS fark var RTX 2060 vs GTX 1660 Ti bu videodan bakabilirsiniz. 480 TL fiyat farkı var aralarında alabiliyorsanız alın derim. 10 FPS çok ciddi bir değer gibi gelmeyebilir ama RTX ile sadece FPS artışı değil birde Ray Tracing olayına giriyorsunuz artı olarak "Tensör" çekirdeklerini kullanan uygulamalar var ve gelişmeye devam ediyor alabiliyorsanız alın derim. Linkteki kart güzel ve keşke bu RTX 2060 almak istediğinizi daha önce söyleseydiniz Hepsiburada.com 'da 2.500 TL idi VENTUS OC modeli neyse. Alamıyorsanız dert etmeyin GTX 1660 Ti kartı sizi asla üzmeyecek bir kart.

KS

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bütçemi biraz daha arttırma şansı bulmam sebebiyle RTX 2060 ekleyip aşağıdaki sistemi önümüzdeki hafta içinde satın almayı düşünüyorum. Nihai karar verip satın almadan önce tekrar sizin fikirlerinizi almak isterim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
serdar11tr' Alıntı:
Bütçemi biraz daha arttırma şansı bulmam sebebiyle RTX 2060 ekleyip aşağıdaki sistemi önümüzdeki hafta içinde satın almayı düşünüyorum. Nihai karar verip satın almadan önce tekrar sizin fikirlerinizi almak isterim.

Her şey mükemmel hiçbir sıkıntı yok. Bu haliyle ileri dönük güzel bir sistem olmuş.

Ancak bence disk kısmını şöyle yapın, 250GB SSD + 2 TB HDD toplamda 770 TL filan yapıyor. Aşağıdaki ürünler ile değiştirirseniz çok daha iyi olacaktır.

Corsair 480GB Force Series MP510 NVMe Okuma 3480MB-2000MB M.2 SSD (CSSD-F480GBMP510) - 624,17 TL
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk - 255,23 TL

Bu 480GB m2 SSD 'yi ki yazma ömrü gerçekten fazla dayanıklı bir SSD kendisi + 1 TB HDD ile alırsanız yukarıdaki sizin oluşturduğunuz disk kombinasyonu 770 TL yapıyor burada 880 TL daha çok performans daha iyi bir sistem olur.

KS

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam çok soru sordum ama yıllar önce bilgisayar açısından kazık yediğim için bu seferki düzgün olsun istiyorum kusura bakmayın. Yukarıda bahsettiğim sistem yerine aşağıdaki sistemi özelleştirip:
https://www.itopya.com/dadg2-r5-260...gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/https://www.itopya.com/dadg2-r5-2600-sapphire-rx590-nitro-plus-16gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
Sistem Montaj Hizmeti
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
GIGABYTE B450 AORUS ELİTE AMD AM4 SOKET DDR4 3200MHz DVI HDMI Anakart
2 Adet x ADATA XPG GAMMIX D30 8GBX1 3000MHZ DDR4 SINGLE PC RAM
MSI Geforce RTX 2060 GAMING Z 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı 
Cooler Master MasterBox K500L 600W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa
Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 256MB Cache Harddisk
SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) toplam 6.694,87 TL yapmak mı daha mantıklı

Yoksa, aşağıdaki sistemi özelleştirip:
https://www.itopya.com/master-501-a...ming-z-6g-8gb-ram-1tb-disk-gaming-bilgisayar/https://www.itopya.com/master-501-anm-ryzen-5-2600-msi-rtx-2060-gaming-z-6g-8gb-ram-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
Sistem Montaj Hizmeti
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
MSI B450 TOMAHAWK AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz (A-XMPOC MODE) HDMI DVI Anakart
2 Adet x CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram
SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) toplam 6.686,87 TL yapmak mı daha mantıklıdır? Hala K500L kasası CoolerMaster MasterBox MB511 kadar içime sinmedi, sizin yorumlarınız neler?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
serdar11tr' Alıntı:
Hocam çok soru sordum ama yıllar önce bilgisayar açısından kazık yediğim için bu seferki düzgün olsun istiyorum kusura bakmayın. Yukarıda bahsettiğim sistem yerine aşağıdaki sistemi özelleştirip:
https://www.itopya.com/dadg2-r5-260...gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/https://
/dadg2-r5-2600-sapphire-rx590-nitro-plus-16gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
Sistem Montaj Hizmeti
SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) toplam 6.694,87 TL yapmak mı daha mantıklı

https://www.itopya.com/master-501-a...ming-z-6g-8gb-ram-1tb-disk-gaming-bilgisayar/https://www.itopya.com/master-501-anm-ryzen-5-2600-msi-rtx-2060-gaming-z-6g-8gb-ram-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
Sistem Montaj Hizmeti
MSI B450 TOMAHAWK AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz (A-XMPOC MODE) HDMI DVI Anakart
SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) toplam 6.686,87 TL yapmak mı daha mantıklıdır? Hala K500L kasası CoolerMaster MasterBox MB511 kadar içime sinmedi, sizin yorumlarınız neler?

Anlıyorum sizi ama ben size kötü bir öneride bulunmuyorum aksine daha iyi bir sistem düzenlemesi öneriyorum, beni dinleyin hata yapmayın derim.

İlk sistemi aşağıdaki gibi özelleştirin;

1 x Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
1 x ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB (2x8GB) 3200Mhz DUAL DDR4 CL16 RGB RED PC RAM
1 x Sistem Montaj Hizmeti
1 x AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
1 x CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
1 x Cooler Master MasterBox MB501L 600W Carbon Dizayn Pencereli MidTower Siyah Kasa
1 x MSI B450M MORTAR AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz HDMI DP Anakart
1 x MSI Geforce RTX 2060 VENTUS XS 6G OC 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı

Toplam: 6.404,49 TL yapıyor ki bence bütçenizi tam 7.000 TL yapabiliyorsanız listeden birde Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB bu soğutmayı ekleyin derim. Tam dediğim gibi bu sıvı soğutma ile 7K yapıyor.

İkinci sistemi ise;

1 x Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi
1 x MSI B450 GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4 DDR4 3446MHz (A-XMP) HDMI DVI Anakart
1 x AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
1 x MSI Geforce RTX 2060 GAMING Z 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı
1 x Cooler Master MasterBox MB501L 600W Carbon Dizayn Pencereli MidTower Siyah Kasa
1 x ADATA 960GB SU630 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
1 x ADATA XPG GAMMIX D30 16GB (2x8GB) 3200MHZ DDR4 CL16 DUAL PC RAM

Toplam: 6.545,98 TL yapıyor ve yine listeden Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB bu soğutmayı eklerseniz 7.144,08 TL bu fiyata geliyor.

Bu şekilde düzenleyin. 2. sistemde F/P m2 seçeneği yoktu bende 960GB yani 1 TB SATA SSD koydum. 560 TB yazma ömrü var gayet yüksek bir değer rakiplerinden geri kalır bir yanı yok ki Adata firması zaten en büyükler listesinde yarı iletken üretimi konusunda.

Bu düzenlemeler ile sistemleri alabilirsiniz. Sıvı soğutma sadece tercih zorunlu bir durum yok ama almışken alın derim.

KS

serdar11tr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
serdar11tr' Alıntı:
https://www.itopya.com/dadg2-r5-260...gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/https://
/dadg2-r5-2600-sapphire-rx590-nitro-plus-16gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
Sistem Montaj Hizmeti

Sistem Montaj Hizmeti

Anlıyorum sizi ama ben size kötü bir öneride bulunmuyorum aksine daha iyi bir sistem düzenlemesi öneriyorum, beni dinleyin hata yapmayın derim.

İlk sistemi aşağıdaki gibi özelleştirin;

1 x Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
1 x ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB (2x8GB) 3200Mhz DUAL DDR4 CL16 RGB RED PC RAM
1 x CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
1 x MSI B450M MORTAR AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz HDMI DP Anakart
1 x MSI Geforce RTX 2060 VENTUS XS 6G OC 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı

Toplam: 6.404,49 TL yapıyor ki bence bütçenizi tam 7.000 TL yapabiliyorsanız listeden birde Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB bu soğutmayı ekleyin derim. Tam dediğim gibi bu sıvı soğutma ile 7K yapıyor.

İkinci sistemi ise;

1 x Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi
1 x MSI B450 GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4 DDR4 3446MHz (A-XMP) HDMI DVI Anakart
1 x MSI Geforce RTX 2060 GAMING Z 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı
1 x ADATA 960GB SU630 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
1 x ADATA XPG GAMMIX D30 16GB (2x8GB) 3200MHZ DDR4 CL16 DUAL PC RAM

Toplam: 6.545,98 TL yapıyor ve yine listeden Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB bu soğutmayı eklerseniz 7.144,08 TL bu fiyata geliyor.

Bu şekilde düzenleyin. 2. sistemde F/P m2 seçeneği yoktu bende 960GB yani 1 TB SATA SSD koydum. 560 TB yazma ömrü var gayet yüksek bir değer rakiplerinden geri kalır bir yanı yok ki Adata firması zaten en büyükler listesinde yarı iletken üretimi konusunda.

Bu düzenlemeler ile sistemleri alabilirsiniz. Sıvı soğutma sadece tercih zorunlu bir durum yok ama almışken alın derim.

Size şu ana kadarki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak her ne kadar heves etsem de bu hevesten kurtulup sağlıklı düşünmeye çalışınca temmuz ayında çıkacak işlemci/anakart vb. yeni serileri bekleyip daha ileriye dönük bir sistem toplanabileceği fikri ağır bastı. Bilgisayara ayırdığım bütçem zaten dolarda duruyordu. Size sormak istediğim aşağıdaki monitörü şu anda indirimdeyken alıp 1 ay boşta bekletmek mantıklı mıdır, yoksa sistem toplayacağım zaman sistemle beraber düşünüp karar vermek mi mantıklıdır?
https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Temmuz ayını beklemek tabi ki mantıklı zaten size beklemek iyi bir karar değiştim.

Monitörü güzel ve indirimde olması da iyi alınabilir bir sorun yok.

Talip Küçükkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
serdar11tr' Alıntı:
Merhaba, çok uzun zamandır bilgisayar parçaları ile ilgilenmiyorum. Forumlardaki konuları okudum, kafam karıştı ve bu sebeple kendi konumu açmak istedim. 6000 TL civarında yıllarca sorunsuz oyun oynatabilecek masaüstü bir sistem için görüşlerinizi bekliyorum. Sistemle ilgili aşağıdaki maddeleri de göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunabilirseniz memnun olurum:

1) Sistemde 240 GB SSD, 1 TB HDD ve monitör de dahil olmalı. Monitör çözünürlüğü olarak 1080p yeterlidir.
2) Kasa olarak mümkünse çok ışık saçan geceleri rahatsız edebilecek bir kasa yerine olabildiğince düz bir kasa tercih etmek isterim, ancak ilk önceliğim tabi ki performans; performansı daha iyi derseniz ışık saçması sıkıntı değil.
3) Şu anda kullandığım laptopta aşırı ısınma sorunundan muzdarip olduğum için yeni alacağım masaüstü sistemde soğutma problemi olmamalı. Ayrıca sisteme OC yapmaya niyetim yok.
4) İncelediğim bazı konularda temmuz ayında AMD Ryzen serisinin yeni işlemcilerinin çıkacağı ve bu sebeple beklenmesinin faydalı olacağı söylenmiş ancak bunların fiyatları yüksek olmaz mı? Ayrıca o zamana kadar dolar kurunun yükselme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekmez mi?
5) Mümkünse tavsiyelerinizi linkler ile birlikte verebilirseniz memnun olurum. Parçaları tek bir siteden alıp montajı da oraya yaptırmayı düşünüyorum. Son olarak çok faydalı olacağını düşündüğünüz bir donanım ve daha iyi bir sistem varsa 6000 TL nin biraz üstüne çıkma ihtimalim var.

Şimdiden teşekkürler.

bunu öneririm tam bir oyuncu pc ram 16 yap al monütör yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Talip Küçükkaya' Alıntı:
serdar11tr' Alıntı:

Şimdiden teşekkürler.

bunu öneririm tam bir oyuncu pc ram 16 yap al monütör yok

Yeni Ryzen işlemciler 2-3 hafta içinde satışta olacaklar 6K bütçeye zaten RTX2060 ve Ryzen 2600 + 16GB RAM olan bir sistem toplanıyor. Bıraktığınız sistemin fiyat olarak bir avantajı yok. Beklemek çok daha mantıklı ki konu sahibi en son bütçesini de maks. 7K civarına arttırdığını + yeni Ryzen işlemcileri bekleyeceğini söyledi.

jetindir

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
jetindir ile dilediğiniz uygulamaları oyunları programları hatta ve hatta arayıpta bulamadığınız uygulamaları da sizler için tek bir sayfada topladık  jetindir sizde ücretsiz uygulama indirmek için jetindir i ziyaret edin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri