6000 TL oyun ve çizim bilgisayarı toplama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler kolay gelsin. Ben 6000 tl civarında bir kasa toplamak istiyorum. Hem oyun oynanabilecek hem de 3d çizim ve render alınabilecek bir bilgisayar olması gerekiyor. https://www.incehesap.com/geforce-ray-tracing-warrior-bronze-bafir-gaming-pc-fiyati-46113/ linkini bıraktığım hazır bilgisayar hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim ya da farklı önerileriniz varsa eğer onları da alabilirsem mutlu olurum. Parçaları ayrı ayrı sitelerden alıp kendim birleştirebilirim. En uygun hangisi olacaksa eğer ona kabulüm. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunları ne sıklıkla oynadığınızı bilmiyorum ama render ve çizim için pc arıyorsanız işlemciye önem verip ekran kartınızdan kısmanızı tavsiye edeceğim 1660 super size oyunlar iyi performans sunar işlerinide ise 3600X işinize yarayacaktır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Linkteki sistem iyi ama kasa içindeki güç kaynağı hiç iyi değil. 6K için size render ve 1080p oyun amaçlı sistem önerisi yapacağım.

Ryzen 5 3600 + GTX 1660 Super + B450 Anakart + 16 GB 3600 MHz RAM + 500 GB M.2 SSD + 500W 80+ PSU + Kasa - 6.059 TL - Bu sistemi alabilirsiniz. Ryzen 5 3600 işlemcisi 6 çekirdek 12 izlek ile render işinde size avantaj sağlar. 16 GB RAM zaten minimum 3D render işinde ki 3600 MHz hızıda ufak bir avantaj verir. M.2 disk iş için olmazsa olmazdır. 1660 Super kartıda size 1080p ULTRA ayarlarda oyun oynatır.

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam benim attığım linkteki güç kaynağı 600w 80+Psu, sizin attığınızda ise 500w 80+Psu. Oradaki güç kaynağını iyi değil demiştiniz. Ben pek anlamadığım için soruyorum sizin attığınız daha düşük değil mi. Yardımlarınız için teşekkür ederim. 

Güç kaynağı olarak https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-650w-shp650-v2-80-guc-kaynagi-p-33279 bunu tercih etsem nasıl olur. Birde ekran kartı zotac nasıl bir marka? Kusura bakmayın ben de 8 senedir aynı laptopu kullanıyorum o yüzden şimdi alırken ister istemez biraz ince eleyip sık dokumak zorunda kalıyorum. Birde ileride bu pc geliştirmeye açık mı?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Satın aldığınız kasanın içinde bulunan psu çok iyi değil uğur beyin attığı size daha kaliteli ve sisteminiz kaldırıcak derece genelde kasanın ana bileşeninde buluan  psu kaliteli olmuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU yani güç kaynakları sistemin kalbidir. İç yapılarındaki bileşen kalitesi üretim teknikleri vs. pek çok kalite unsuru vardır. Sizin bulduğunuz sistemdeki PSU markası kasa ile aynı Frisby markasına ait bir PSU ki iyi bir marka değil PSU kategorisinde. Size attığım PSU markası ZALMAN ki ABD firmasıdır ve yeni seri ürünlerinden bir PSU önermiştim ama stok bitmiş önerdiğim yerde yani alternatif önereceğim size mecburen. Sizin bulduğunuz Sharkoon SHP650 V2 ürünü yine alt sınıf bir PSU modelidir F/P sistemlerde öneririm ben bu PSU modelini sizin sistem çizim odaklı bazen saatlerce hatta günlerce Render almak için 100% yük gerilimine maruz kalacak yani iyi bir PSU şart ki bu yüzden o Sharkoon PSU modelini önermem. ZALMAN 600W ZM600-TXII MEGAMAX 80+ bu ürünü seçebilirsiniz.

Bu PSU modeli ile sistem 6.176 TL yapıyor. 

NOT : Kaliteli 500W 80+ bir PSU ile RTX 2060 Super bir sistemi besleyebilirsiniz.

ZOTAC markası piyasadaki en kaliteli markalardan birisidir. NVIDIA markasının birinci partnerlerindendir. Sorun yok size önerdiğim bileşenler bu fiyata alabileceğiniz en iyi bileşenlerden oluşuyor. Bana bütün bileşenleri anlattırmayın lütfen.

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam zamanında bana sistem tavsiyesi yapmıştınız. Ama o zamanlar bütçeyi ayarlayamadığım için alma imkanım olmamıştı. Tekrardan sizi rahatsız ediyorum. Hakkınızı helal edin. 3D ve Render odaklı arada oyunda oynanabilecek 7 bin tl civarında bir hazır sistem önerisi rica edeceğim sizden. Daha çok 3ds max, vray, lumion gibi mimari programlar kullanılacak. 
https://www.gaming.gen.tr/urun/2200...6gb-ram-500gb-nvme-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ Bu sistem var ama kasa ve psu sıkıntılı sanırım ramde 3000 mhz ama fiyatına göre ideal gibi tam bilmiyorum.
https://www.gamegaraj.com/urun/aqua...ccpm14=1592475991&wccpm15=1604418378&wccpl=16 Bu sistem var özelleştirmeyle 3600 yapıp ssd'yi iptal ettim ekstra işte m2 500 GB'lık bir ssdi alıp bütçemi esnetsem değer mi. İşlemciyi 2700x mi yapmayalım yoksa. Ne önerirsiniz. Ya da ekran kartını Palit GeForce GTX1660 Ti DUAL 6GB 192Bit GDDR6 ile değiştirsem vray aşamasında ne gibi performans değişimi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2. sistem gayet iyi seçenek. GPU gücü özellikle Lumion tarzı yazılımalarda önemlidir orada da RTX 2060 güzel bir tercih. 2700X işlemcisi V-Ray tarzı işlemci odaklı render işlerinde size avantaj sağlar ama oyun performansı biraz düşüktür bilginiz olsun. Oyunda üzmez ama söyleyeyim dedim.

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki teşekkür ederim. Bir de bu fiyatlara alınabilecek en iyi hazır sistem bu sanırım katılır mısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben bakmadım daha siz attınız ben yorumladım. Bir bakayım piyasaya önerim olursa yazarım. Yoksa zaten alın derim bu GameGaraj sistemini.

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım çok teşekkür ederim yardımlarınız için haber bekliyorum sizden.

KS

nhunter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır. Bütün yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri