- Tepki
- 8
650w psu ile en yüksek hangi ekran karti kullanilir
Verimliliğine göre değişir. Ortalama düşünürsek, 3070 kadar yolu var.650w psu ile en yüksek hangi ekran karti kullanilir
Soru eksik kalmış. 3070 ekran kartı var diyelim ve yanına yüksek güç tüketen bir işlemci de eklenirse toplam kaç WATT tükettiğine bakılıp bunun da üzerinde bir WATT değerine sahip PSU alınmalıdır. Sistemin toplam tüketim değerine bakmadan şu ekran kartı varsa bu PSU yeterlidir denemez. İşlemciyi de hesap etmek lazım.650w psu ile en yüksek hangi ekran karti kullanilir
Gaming genden technopat tn3 sistemi aldımSoru eksik kalmış. 3070 ekran kartı var diyelim ve yanına yüksek güç tüketen bir işlemci de eklenirse toplam kaç WATT tükettiğine bakılıp bunun da üzerinde bir WATT değerine sahip PSU alınmalıdır. Sistemin toplam tüketim değerine bakmadan şu ekran kartı varsa bu PSU yeterlidir denemez. İşlemciyi de hesap etmek lazım.
3070 ile 5600X veya 12400F kullanırsın, 650W PSU yetebilir. Koruma payı bırakılacaksa 750W daha iyi olur.
65W TDP değerine sahip ama 100W kullanımı gören bir işlemcinin yanına 3070Tİ gelirse, ki modele göre değişen tüketim değerlerini de düşünürsek 290W-380W aralığındaki ile toplarsanız toplam tüketim geri kalan bileşenlerle 450W-550W aralığında olabilir. Bu tüketime karşılık bir koruma payı bırakılır ki PSU ısınıp da kolay arıza yapmasın. Bu durumda çoğu kart üreticisi 750W PSU önermekte. Ancak yanına 200-250W tüketen bir işlemci koyarsanız toplam tüketim de artacağı için koruma payını da düşünürseniz 850W PSU anca yeter.
Technopat tn3 sistemi aldim onun için soruyorum rx6800 ekran karti var 650w yeter mi3070Ti kullanılabilir ama PSU çok kaliteli olmalı ki verimliliği yüksek olsun ve sorun çıkarmasın.
AMD kartlar Nvidia kadar güç tüketmiyor yeterli olur. Min 650w istiyor zaten.Gaming genden technopat tn3 sistemi aldın i512400f rx 6800 var 650w psu var yeterli olur mu
Arkadaşın dediği gibi 750w al o sisteme hiç o riske girme. Çünkü sen sisteme radyatörde takacaksın. Taktığın fanlar çok çekmiyor ama onlarıda düşününce 650w zorluk yaşayacak sistemin.Gaming genden technopat tn3 sistemi aldın i512400f rx 6800 var 650w psu var yeterli olur mu
Technopat tn3 sistemi aldim onun için soruyorum rx6800 ekran karti var 650w yeter mi
İlerde bi yükseltme yapacaksam psuyuda yükseltmem gerek yaniAMD kartlar Nvidia kadar güç tüketmiyor yeterli olur. Min 650w istiyor zaten.
Ekli dosyayı görüntüle 12613
Bu sistem için aslında yeterli. Ancak OC denemeyin. Fazla pay yok. 750W çok daha iyi olurdu.Gaming genden technopat tn3 sistemi aldım
i512400f rx 6800 var 650w psu var yeterli olur mu
Technopat tn3 sistemi aldim onun için soruyorum rx6800 ekran karti var 650w yeter mi
Ekran kartı yada işlemci yükseltirken PSU değişmek gerekir.İlerde bi yükseltme yapacaksam psuyuda yükseltmem gerek yani
Arkadaşın dediği gibi 750w al o sisteme hiç o riske girme. Çünkü sen sisteme radyatörde takacaksın. Taktığın fanlar çok çekmiyor ama onlarıda düşününce 650w zorluk yaşayacak sistemin.
Kesinlikle.İlerde bi yükseltme yapacaksam psuyuda yükseltmem gerek yani
Oc yapmam zaten ama 650w yeter demi 2k yüksek ultra ayarlardaBu sistem için aslında yeterli. Ancak OC denemeyin. Fazla pay yok. 750W çok daha iyi olurdu.
PSU gelir gelmez elden çıkarıp 850W kaliteli bir PSU ile değiştirin bence. Hem 2K olduğu için ekran kartı daha yoğun güç tüketecek üst limitlerinde hem de ileride işlemci değiştirirken bir daha uğraşmamış olursunuz. Gelen PSU yeni gelmiş olacağı için 2. el pazarında daha kolay elden çıkarılır. Bir süre sonra değiştirmek istediğinizde daha pahalıya değiştirirsiniz. Sistem yükseltmeyi düşündüğünüze göre PSU şimdiden değiştirebilirsiniz.Oc yapmam zaten ama 650w yeter demi 2k yüksek ultra ayarlarda
Ben bu sisteme en yüksek ilerde hangi işlemciyi takabilirim anakarta
Ya hocam uğraşmak istemiyorum bir an önce gelsin şu pc hayırlısıyla onu sonra düşünürüz ilerde yükseltirim zatenPSU gelir gelmez elden çıkarıp 850W kaliteli bir PSU ile değiştirin bence. Hem 2K olduğu için ekran kartı daha yoğun güç tüketecek üst limitlerinde hem de ileride işlemci değiştirirken bir daha uğraşmamış olursunuz. Gelen PSU yeni gelmiş olacağı için 2. el pazarında daha kolay elden çıkarılır. Bir süre sonra değiştirmek istediğiniz daha pahalıya değiştirirsiniz. Sistem yükseltmeyi düşündüğünüze göre PSU şimdiden değiştirebilirsiniz.
Şuan sıkıntısız kullanayım daYa hocam uğraşmak istemiyorum bir an önce gelsin şu pc hayırlısıyla onu sonra düşünürüz ilerde yükseltirim zaten
Şu an için yetecektir bu sistemle ama OC denemeyin. İşlemci yükseltip daha çok güç tüketen parça takmış olacağınız için PSU da beraberinde değiştirilmeli. Bugün için bütçe kısıtlamasına takılıyorsanız sonra da değiştirebilirsiniz. Ancak dediğim gibi kullanılmış PSU 2. el piyasasında daha ucuza gidecektir bu durumda.Ya hocam uğraşmak istemiyorum bir an önce gelsin şu pc hayırlısıyla onu sonra düşünürüz ilerde yükseltirim zaten
Şuan sıkıntısız kullanayım da
benim sistemin aynısı bende 750w varGaming genden technopat tn3 sistemi aldım
i512400f rx 6800 var 650w psu var yeterli olur mu