6700XT veya 3060Tİ kullanan ya da kullanmış olanlar bakabilir mi?

Ardu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İyi akşamlar. Nasip olursa martta bu iki karttan birini almayı planlıyorum. Kullanan arkadaşlar hangi modelini kullanıyor, memnunlar mı, 2. el için şu anki piyasası nedir acaba bilgilendirebilir mi? Kafamda kabaca alınalı 6 ayı geçmemiş, mining görmemiş bir cihaz var. Sistemim şu şekilde;
R5 5600, B550M PRO VDH, 8*2 G-Skill Ripjaws 3600Mhz Cl18, KC3000 1TB, HP Super GD+ 750W Gold, DLX 21

6700XT için düşündüğüm modeller Powercolor Red Devil, Sapphire Nitro+, XFX Merc veya Qick, Asus TUF veya Rog, Gigabyte Aorus
3060Tİ için ise Asus Tuf, MSİ Gaming X, Gigabyte Gaming OC, Evga FTW3 vs. gibi modelleri düşünüyorum. Zotac, Gainward, Palit vs. gibi modelleri düşünmüyorum. Bu saydıklarımdan kullananlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kartları kullanmadım ama düşündüğünüz modellerin hepsi kaliteli , alınabilir modeller.

KS

Ardu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Kartları kullanmadım ama düşündüğünüz modellerin hepsi kaliteli , alınabilir modeller.
Gönül isterdi Nvidia için de Rog, Aorus yazalım ama tahminimce bunlar bile aradığım kriterlere bakınca 6700XT'nin tepe modellerinden 1-2 tık daha pahalı olacaktır galiba :)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Gönül isterdi Nvidia için de Rog, Aorus yazalım ama tahminimce bunlar bile aradığım kriterlere bakınca 6700XT'nin tepe modellerinden 1-2 tık daha pahalı olacaktır galiba :)
Biraz öyle oluyor. AMD kartlarda tepe modellere ulaşmak daha kolay.

brooklyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
gigabyte ın 3 fanlı olan 3060 ti modelini kullaanıyorum sistemi alalı daha 1 ay oldu gayet güzel ekran kartı ısınma problemide yok

KS

Ardu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
gigabyte ın 3 fanlı olan 3060 ti modelini kullaanıyorum sistemi alalı daha 1 ay oldu gayet güzel ekran kartı ısınma problemide yok
Sıfır mı ikinci el mi, ayrı olarak mı sistemle beraber mi almıştınız hocam?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,451
İyi akşamlar. Nasip olursa martta bu iki karttan birini almayı planlıyorum. Kullanan arkadaşlar hangi modelini kullanıyor, memnunlar mı, 2. el için şu anki piyasası nedir acaba bilgilendirebilir mi? Kafamda kabaca alınalı 6 ayı geçmemiş, mining görmemiş bir cihaz var. Sistemim şu şekilde;
R5 5600, B550M PRO VDH, 8*2 G-Skill Ripjaws 3600Mhz Cl18, KC3000 1TB, HP Super GD+ 750W Gold, DLX 21

6700XT için düşündüğüm modeller Powercolor Red Devil, Sapphire Nitro+, XFX Merc veya Qick, Asus TUF veya Rog, Gigabyte Aorus
3060Tİ için ise Asus Tuf, MSİ Gaming X, Gigabyte Gaming OC, Evga FTW3 vs. gibi modelleri düşünüyorum. Zotac, Gainward, Palit vs. gibi modelleri düşünmüyorum. Bu saydıklarımdan kullananlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
3060 Tİ daha iyi olur stabilite açısından

Sametts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

Xfx merc 6800 xt var bende dostum

KS

Ardu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
3060 Tİ daha iyi olur stabilite açısından
Valla hocam aradaki fiyat farkına bağlı. Eğer baktığım modellerde bile 1.5-2k fiyat farkı olursa pek anlamı olmaz. Gördüğüm kadarıyla 6000 serisinde çok fazla sıkıntı yokmuş bu durumda 6700xt'ye kayıyorum biraz açıkçası. Ondan dolayı kullanıcılardan yorum almak istedim.
Xfx merc 6800 xt var bende dostum
Merc serisi için oldukça olumlu yorumlar görmüştüm sizin görüşleriniz nasıldır hocam?

brooklyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
sağolun hocam teşekkür ederim

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821

asus dual 6700xt o12g kullanıyorum. cok memnunum 60 dereceyi geçtiğini görmedım. özellıkle ilk kez oynadıgım her oyunda test ederım.

Sametts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Valla hocam aradaki fiyat farkına bağlı. Eğer baktığım modellerde bile 1.5-2k fiyat farkı olursa pek anlamı olmaz. Gördüğüm kadarıyla 6000 serisinde çok fazla sıkıntı yokmuş bu durumda 6700xt'ye kayıyorum biraz açıkçası. Ondan dolayı kullanıcılardan yorum almak istedim.

Merc serisi için oldukça olumlu yorumlar görmüştüm sizin görüşleriniz nasıldır hocam?
Dostum güzel ekran kartı ben sıfır aldım fabrika kaynaklı bir sorun yaşadım oluyor malesef her üründe sorunlar sıfırı ile değişim yapılacak gönderdim aldığım firmaya bu hafta içi değişim sağlıyacaklar inşallah

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
6800xt merc kullanıyorum. Yani kötü olarak söyleyebileceğim birkaç şey var. Ben sistemi alalı 3 ay oldu. 3 aydır sürekli sadece bir oyunda watmann alıyorum. LOL. Yani herşeyi denedim ama olmuyor son olarak bunu ilahi bir kuvvet olduğunu ve beni lol oynamamam için falan yapıldığına karar kıldım. Diğer sıkıntım, aslında sıkıntı mı bilmiyorum ama kart çok büyük ve sanki esneme yapıyor gibi zaten ön fan ile arasında 1.5cm yer kaldı :D bazen gözüm takılıyor düşmesin falan diye. Kötü tecrübelerim bunlar.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,451
6800xt merc kullanıyorum. Yani kötöü olarak söyleyebileceğim birkaç şey var. Ben sistemi alalı 3 ay oldu. 3 aydır sürekli sadece bir oyunda watmann alıyorum. LOL. Yani herşeyi denedim ama olmuyor son olarak bunu ilahi bir kuvvet olduğunu ve beni lol oynamamam için falan yapıldığına karar kıldım. Diğer sıkıntım, aslında sıkıntı mı bilmiyorum ama kart çok büyük ve sanki esneme yapıyor gibi zaten ön far ile arasında 1.5cm yer kaldı :D bazen gözüm takılıyor düşmesin falan diye. Kötü tecrübelerim bunlar.
GPU tutacağı almanı öneririm sarkma yapmasına engel olur

RaYles

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
benimde bi sorum olcakdı ama rx 6700 xt vs rtx 3060 ti arasında bende çok kalıyorım asıl işim render almak arkadaşlar sizce aradaki %7 normal halinde OC %13 daha hızlı render alan 3060 ti için araya 3 4k gibi bi fark vermek mantıklımı onun dışında oyunda oynuyorum DLSS farkı var biliyorum ama genelde Valorant Pubg mobile gibi oyunlar oynuyorum kafam aşırı karışıyor hangisini önerirsiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri