6800xt ısınma vs fps sorunu

alfali0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sapphire 6800xt se ekran kartına sahibim oyunlarda fps düşük ve kartım ısınıyor youtube üzerinden aynı kartın değerlerine baktığımda benden 10 dereceye kadar soğuk ve 20 dereceye kadarda fps farkını görüyorum yardımcı olabilir misiniz hiçbir ayar yapmadım

Biraz önce rdr2 ye girdim aldığım fps değeri 80 sıcaklık ise 75 derece fakat aynı kartta izlediğim kadarıyla 100 fps ve 65 derece sıcaklık alıyorlar

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
75 Derece sıcaklık aslında FPS değerini düşürecek kadar yüksek değil ama kart yeniyse sıcaklık fazla sayılır. FPS değerleri de izlediğiniz videonun zamanına göre Windows güncellemeleri , kart güncellemeleri ve oyun güncellemelerine bağlı olarak değişebilir. Çözünürlük nedir ?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Furmark test yapın. Bir de kasanız mesh değilse ya da hava akışı kötüyse sıcaklık değeri oynayabilir. Ayrıca kasanın arka kısmında havayı rahat tahliye etmesi için biraz boşluk olmalı.

KS

alfali0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
75 Derece sıcaklık aslında FPS değerini düşürecek kadar yüksek değil ama kart yeniyse sıcaklık fazla sayılır. FPS değerleri de izlediğiniz videonun zamanına göre Windows güncellemeleri , kart güncellemeleri ve oyun güncellemelerine bağlı olarak değişebilir. Çözünürlük nedir ?
kartım yeni hocam 2k da kullanıyorum

Furmark test yapın. Bir de kasanız mesh değilse ya da hava akışı kötüyse sıcaklık değeri oynayabilir. Ayrıca kasanın arka kısmında havayı rahat tahliye etmesi için biraz boşluk olmalı.
kasa mesh değil ama bukadar fark olmaması gerekiyor 360mm sıvı soğutmayla 7 fan bulunuyor ve arka fanda 3 parmak boşluk mevcut

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
kartım yeni hocam 2k da kullanıyorum

kasa mesh değil ama bukadar fark olmaması gerekiyor 360mm sıvı soğutmayla 7 fan bulunuyor ve arka fanda 3 parmak boşluk mevcut
Çok fan olabilir ama kasa mesh değilse sıcaklık farkı kaçınılmaz.

KS

alfali0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
10 derece sıcaklık farkı kasadan diyorsunuz yani?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri