6900XT Hot Spot 110 Derece.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
90 derece civarlarına ufak bir fan ayarı yapsanız bence dert değil fan ömründen yemezsiniz böyle. Stok halde de kalabilir. Karar sizin.
Onu nasıl yapabilirim acaba? Fan ayarlarında yüzdelik var bir de ince ayar var işte ss attığım onları nasıl ayarliyacam ? Hangisini yüzdesini yükseltip azaltacağımı bilmiyorum maalesef.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İnce ayar yerine gelin orada 5 kademeli bir ayar yeri var. Orada üst tarafa fan % yüzde devir değeri ve alt tarafa o devirin hangi sıcaklık değerinde aktif olacağını yazacaksınız. 5 kademeyi de %80 fan devrine kadar böyle ayarlayın ses değerine göre karar verirsiniz.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
İnce ayar yerine gelin orada 5 kademeli bir ayar yeri var. Orada üst tarafa fan % yüzde devir değeri ve alt tarafa o devirin hangi sıcaklık değerinde aktif olacağını yazacaksınız. 5 kademeyi de %80 fan devrine kadar böyle ayarlayın ses değerine göre karar verirsiniz.
Onu biraz gurcalamistim eve geçince 4.30 gibi direkt ss ini atarım. Yanlışım varsa söylerseniz sevinirim.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
1659793020523.png

En son böyle yapmıştım.
1659793980563.png

HotSpot sıcaklığını gösteren ışaretlediğim yer mi ?

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
2. GPU Tempeture değeri bellek sıcaklığı olabilir %100 emin değil. Hotspot değerini genelde okumaz yazılımlar.

Ayrıca fan ayarında maksimum sıcaklık değerini 80 derece yapın ve fan eğrisinde %80 üzerine pek çıkmayın.
Anlaşıldı. Bir de bir şey soracağım ben 3600MHZ ramların var ve Bios dan da 3600 e çıkardım ama uygulamada hala 2100 olarak gösteriyor neden acaba ?
1659802552678.png

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama bilgisayarım yeni olduğu için hataları görünce söylemek istedim. Ben 1 haftadır falan PC den video izlemiyordum. Bugün bir tane açayım dedim acayip kasmaya başladı. Sorun da buymuş (Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan). Bu seçeneği aktif edince Youtube dan video açınca deli dehşet donmaya başlıyor. Kapatınca sorunsuz bir şekilde devam ediyor neden acaba ? Bu bilgisayarda edit ve render yapacağım acaba sıkıntı olur mu bu bana ? @ugur.gozaydin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O ayar genelde Laptop cihazları için mantıklı. Kapalı kalmasında bir sorun yok boş verin takılmayın bende de kapalı tüm tarayıcılarımda.

Söylediğiniz işlerde sorun yaşatmaz bu sistem.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
O ayar genelde Laptop cihazları için mantıklı. Kapalı kalmasında bir sorun yok boş verin takılmayın bende de kapalı tüm tarayıcılarımda.

Söylediğiniz işlerde sorun yaşatmaz bu sistem.
Bazıları diyor geri iade edebilirsiniz bozuk falan acayip korkutuyorlar :D İndirimdeyken aldım 23K ya olmuş şimdi 26K oda indirimli hali iade falan söz konusu değil değil mi ?

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Kartta bir sorun yok neden iade edeceksiniz?

"Öte yandan AMD ekran kartlarında bazı kararsız çalışma sorunları mevcut. Kartlar oyunda sorunsuz çalışsa bile 2D işlerinde bu şekilde sorun çıkabiliyor. Sürücü güncellemeye rağmen sorun devam ederse sorun donanımsal olabilir. Eğer kartınızın garantisi varsa göndermeniz gerekebilir."​

Yazmışlar o beni şüpheye düşürdü. Technopat yöneticilerinden biri yazmış.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 6900 XT kartlarının neredeyse her modeli böyle çalışıyor arada tek tük daha iyi kartlar var dediğim gibi kartta bir sorun yok. 2D için çalışma yönteminde AMD kartlarının tamamında bir performans sorunu var evet ama 6900 XT ile AutoCAD vb. bir yazılımda 2D çizim yapmayacaksınız değil mi? Öyleyse niye sizi ilgilendirsin bu konu?

Çok dert ettiyseniz GIGABYTE AORUS MASTER RX 6900 XT - 23.350 TL bu kart MSI modelinde diğerinden biraz daha iyi soğutmaya sahip. Yani iade ederseniz bu alınabilir.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
RX 6900 XT kartlarının neredeyse her modeli böyle çalışıyor arada tek tük daha iyi kartlar var dediğim gibi kartta bir sorun yok. 2D için çalışma yönteminde AMD kartlarının tamamında bir performans sorunu var evet ama 6900 XT ile AutoCAD vb. bir yazılımda 2D çizim yapmayacaksınız değil mi? Öyleyse niye sizi ilgilendirsin bu konu?

Çok dert ettiyseniz GIGABYTE AORUS MASTER RX 6900 XT - 23.350 TL bu kart MSI modelinde diğerinden biraz daha iyi soğutmaya sahip. Yani iade ederseniz bu alınabilir.
Dediğim gibi anlamadığım için soruyorum ben. Adobe Premiere Pro tarzı uygulamalar kullanacağım. Bu kartı almamın sebebi XTXH serisi diye bu arada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
"XTXH"

Yongasını mı kastediyorsunuz?

Eğer yongadan bahsediyorsanız XTX vs XTXH yongası arasında çok bir fark yok. Ortalama +100MHz fark var oda umursanacak bir şey değil. Takmayın kafanıza bu kadar ufak detayları.

Son düzenleme:
KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
"XTXH"

Yongasını mı kastediyorsunuz?

Eğer yongadan bahsediyorsanız XTX vs XTXH yongası arasında çok bir fark yok. Ortalama +100MHz fark var oda umursanacak bir şey değil. Takmayın kafanıza bu kadar ufak detayları.
Yani şuanda ekran kartım ile alakalı bir şey yapmama gerek yok değil mi ? Söylediğim hatalar iade etmeme sebep değil anlattığınız kadarıyla o zaman şimdilik kalsın dokunmama gerek yokmuş gibi hissettim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben dokunmazdım kalsın. Öyle iade edecek bir ne sıcaklık sorununuz var nede başka bir FPS yada Coil Whine gibi bir sorun. GPU ve Bellekler yüksek sıcaklıklarda olsaydı normale göre veya FPS yada performans sorunları yada yüksek Coil Whine sorunu olsaydı iade edin derdim.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Ben dokunmazdım kalsın. Öyle iade edecek bir ne sıcaklık sorununuz var nede başka bir FPS yada Coil Whine gibi bir sorun. GPU ve Bellekler yüksek sıcaklıklarda olsaydı normale göre veya FPS yada performans sorunları yada yüksek Coil Whine sorunu olsaydı iade edin derdim.
Anladım. Teşekkür ederim cevaplarınız için. Dediğim gibi kusura bakmayın çok soru soruyorum yeni aldım yüksek bir miktar verdim sorun oluşmadan önüne geçeyim diye uğraşıp duruyorum işte.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri