7000 Tl değerinde pc seçtim, görüş ve tavsiyelerinizi rica edebilir miyim?

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, öncelikle yaptığınız işleri beğenerek takip ediyorum ve değerli bilgilendirmeleriniz teşekkür ediyorum.

TEKNOPANDA/GIGABYTE RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB/AMD Ryzen 5 3600/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce RTX RayTracing PC ismindeki kasayı seçtim. Seçtiğim sistem özellikleri aşağıdaki gibi.

AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek
GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4
GSKILL 16GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4(en azından 6 ay sonra 1 tane daha almayı düşünüyorum)
GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC
THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+
144hz, 1ms, curved monitör alacağım(24" veya 27" AOC)
Elimde 500gb samsung evo 860 ssd mevcut ama uygun fiyata m2nvm veya hdd varsa neden düşünmeyeyim :)

2 haftadır araştırıyorum, belirttiğim sisteme denk geldim.
Ram in dual channlel olarak kullanılmayacağı konusu endişelendirse de, istediğim perrformansı göremezsem 16 gb daha almayı kenera not ettim. 2x8 in orta vadede yetersiz kalabileceğini düşündüm (ram i de çok kullanan biri olarak) ve 24 veya 32 gb ram e geçiş yaparken elimdeki parçanın kenara atılmasını istemedim. Keşke 4 slotlu bir anakart seçebilseydim de ihtiyacım olduğunda 3x8 veya 4x8 ram kullanabilseydim.

Kasa konusunda çok kararsız kaldım, iyi bir kasa olup olmadığına emin değilim, netteki incelemeler de çok yüzeysel, ısı ve uzun süreli kullanım açısından değerlendirme yok. Seçtiğim sitede özelleştirebileceğim pek farklı seçenek de yok, dolayısıyla elimden geldiğince uygun fiyatlı olması için uğraşsam da hava akımı kalitesiz, soğutma ve fan konusunda limitli destek sağlayan veya yalandan 7 renk rgb bir kasa seçmek istemiyorum. Tamperli cam, tozluk ve mümkünse önce mesh yapı olması iyi olur diye öğrendim. Gerekirse biraz daha arttıracağım bütçeyi. Bu dediğim tüm parçalar için geçerli. "Kardeşim sen bırak şunu, yerine bunu al öteki değmez parana" demek isterseniz çekinmeyin yani :). Ama mümkün olduğunca bu sistem üzerinden gitmek tercihimdir. Zira 9000 tlden başladım ama içim acıdı, yazık ya o kadar paraya :(. 2 katı paraya araba alınır nerdeyse.

Fan konusu apayrı. Düzgün bir fan seçemedim sanırım. Bulduğum fan şu; Noctua NH-U12S SE-AM4 AMD Ryzen İşlemci Soğutucu - 620 TL
Noctua NH-U12A(çift fan) asıl seçmek istediğim ancak 1000 TL maşallah. amd stock wraith stealth mi alsam? Onu da pek önermiyorlar ama kötü de değil deniyor, zorunda olmadıkça para verip onu almak istemem. Önerinize en çok burada ihtiyacım var.Sıvı soğutma da düşündüm ama hava soğutmaya göre aşırı bir avantajı yok bence, hatta fanlar dursa görürüm ama sıvı soğutmaya birşey olsa haberim bile olmayabilir. Sıvısıyda falan uğraşması var bir de. Bilemiyorum :/

Seçtiğim ekran kartı için bildiğiniz bir sorun veya önermeme sebebiniz var mı?(ufak bir para ile çok daha iyisi var mı mesela?)

Anakart nasıl? İleride(5 sene) zorunlu bir upgrade istenirse yapılabilir mi? Hız değerleri ve utility destekleri açaısından bu bütçeye tavsiye edilebilir bir anakart mı? usb portları olsun, rgb olsun, kullanım rahatlığı ve bios olsun. Sonuçta 7k para veriyorum, 200-300 tlye gözle görülür bir fark varsa daha iyisini almamak saçma olur gibi geliyor. Ne düşünüyorsunuz?

Sorularımı cevaplayabilir ve düşünce/tecrübelerinizi paylaşbilirseniz çok mutlu olurum. Umarım kısa süre de okuma şansınız olur da bugün sipariş seçimi yapıp siparişi verebilirim :)
Şimdiden Çok Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçenize uygun bir sistem önerebilirim. SSD 'niz var madem onun masrafını düşüp o parayı erkan kartı gibi 7K 'ya bir sistem önerisi yapabilirim. Hazır sistemleri bu yüzden es geçmek gerek. Ancak bu sistemde monitör dahli mi 7K bütçeniz var?

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler, monitör hariç 7K bütçe ayırma taraftarıyım. Deiğim gibi biraz daha para verip fiyat/performans olarak daha iyi parçalar mevcut ise ve/veya madem ok kadar para veriyorsun şunu da yap tarzı önerilere açığım. Mönitör 1600-2000 tl arası alacağım ve gittiği yere kadar kullanmayı düşnüyorum değiştirmeden. O yüzden biraz da kasaya bağlı olarak karar aşamasındayım. Herkes 27" çok büyük diyor ben ise 24" i büyük bulmayacağımdan endişeleniyorum.

2 hafya önce ben de direk parçaları toplamaya başladım amafiyat 8,5K civarı oluyordu. Hazır sistem bakmaya başlama sebebim, eğer özelleştirmelerim istediğim markalar için izin veriliyorsa bütçe ortaya daha uygun çıkıyor diyeydi. Tabi ki herhangi bir sistem öneriniz benim için  çok güzel olur. Merakla bekliyorum, teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şuan incehesap indirimleri var. RX 5700 XT XFX kartı https://www.incehesap.com/xfx-amd-radeon-rx-5700-xt-thicc-iii-8gb-gaming-ekran-karti-rx-57xt8tfd8-fiyati-45224/ bu kart indirime girecek 2070 Super performansı alacaksınız. İndirimli fiyatı 3000 TL aşağısı olacaktır kaçmaz bu kartı alın ve birde https://www.incehesap.com/msi-x570-a-pro-gaming-anakart-fiyati-43116/ bu X570 anakart 1000 TL aşağısına inerse bunu da kaçırmayın gerisini kalan paraya göre toparlarız.

Eğer NVIDIA ekran kartı almayı düşünüyorsanız bu https://www.incehesap.com/lg-27gl650f-b-27-full-hd-gaming-monitor-fiyati-45948/ monitör çok iyi indirime girecek gibi duruyor 1500 TL aşağısı olursa kaçmaz NVIDIA kart düşünüyorsanız bunuda kaçırmayın. 27" 1080p IPS 1ms Panel hızı 6ms Input Lag değeri var ki bu değerler efsane ve dahili G-Sync desteği var yani NVIDIA kartlar için uygun bir monitör. Çok iyi ürün kaçırmayın derim monitör olarak. Birde bu ürün https://www.incehesap.com/msi-optix-mag241cr-curved-gaming-monitor-fiyati-41495/ listede LG kadar iyi değil ama benzer fiyata yani 1500 TL civarına yada aşığısına olursa buda alınabilir. Ben NVIDIA kart kullanacaksam LG seçerdim ama bu MSI seçenek hem NVIDIA hem AMD için iyi bir seçenek.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya ne kadar hakkında iler geri konuşsam da :) Nvidia taraftarıyım. Ki ray tracing özelliğini istediğim için(ray tracing açık olarak yüksek ayarlarda +120fps almaya niyetliyim bu yüzden ekran kartını super ya da 3 fanlı almak isterim) rtx tercih ettim, yoksa gtx 1600 serisinden alabilirdim. Ekran kartı nvidia olacak şekilde nasıl bir sistem önerirsiniz? Sanıyorum parçalardan ve yazdıklarımdan aşağı yukarı nasıl bir pc aradığım hayalinizde canlanmıştır. Bu şekilde aklınızdakileri belirtebilir misiniz?

https://www.itopya.com/aoc-27-c27g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor/ bu sayfadki c24g1 ve c27g1 arasındayım. Belirttiğiniz monitörün ips olması ve 6ms gecikmesi olması pek memnun bırakmıyor beni. Biraz da bu yüzden ips istemediğimi düşünüyorum. Güncel performans verebilecek ekran kartı ve monitörü her ne kadar ağır oyunlar için istesem de, CS GO, League, Call of Duty, PUBG gibi reaksyon zamanının önemli olduğu oyunları sürekli oynamayı severim ve fps/refresh rate cilvelerinden faydalanmak istiyorum. TN panel renk ve performansı hiç hoşuma gitmese de VA panel bana gayet kaliteli renkler sunuyor gibi geldi. O yüzden VA için tek sorunum alacağım markanın bana ileride sorun yaşatmaması(ghost screen vb.) ki bunu da nasıl araştırırm bilemiyorum. Tabi ki teknoloji biraz şans işi ama samsung VA panel kullanan game power markasının muhtemel sorunlu bir parti malı samsung tan ucuza almadığı ne malum diye düşündürüyor beni. Tabi ki aoc da bunu yapabilir ama en azından daha az olasılık var sanırım. Ki gamepower marka da titreme sorunu yapabiliyormuş, netteki birden fazla yorumda bunu farkettim.
Gelgelelim monitör fena marka değilse ve freesync destekliyorsa, en kötü 120-125 fps e kadar adaptive G-sync de destekleyecektir. Monitörde dp olsun, ekran kaliteli olsun yeter(flicker free vb)(Yanlışım varsa düzeltin lütfen). Zaten hz değeri 144 olarak baıyorum, ray tracing de açınca 120-130 fps alırım gibi geliyor yüksek ayarlarda. Bu da bana yeter eğer ekran kartı sınmayacaksa. Çünkü ben bilgisayarı baya baya kullanırım, açık kalır falan günlerce, 100 tane sekmem olur :). Sistem güzel olursa inşallah sql developer,android studio gibi programlar açıkken bile oyunlarımı oynayabilmeyi isterim. Yine de zorlama yok tabi :)

Belirttiğiniz anakart da gözüme ilişmişti zaten ama kart bu kadar edince toplam fiyat 9k ları geçecek gibi geliyor yoksa ayıp olur bu karta :), siz de öyle düşünmez misiniz? AMD ekran kartı çok güzel olurdu fiyat için ama 10 yıl önce radeon ekran kartım vardı, önyargımı yıkamıyorum.Geç güncellemeler, sürücü sorunları falan filan.. Ve ray tracing tabi ki :). Gamegaraj dan biraz bakıp özelleştirmeye çalışmış ve orada da biostar anakart görüp çekinmiştim, acaba o nasıl bir kalite ve hizmet sunuyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
6ms gecikmesi yok 1ms gecikmesi var size attığım ürünün. Monitörlerde 2 tür gecikme süresi vardır panel süresi ki o 1ms 0.5ms vs. diye değişiyor oyuncu monitörlerde birde Input Lah süreleri vardır buda monitörün gelen sinyali görüntüye dönüştürmede yaşadığı gecikmeyi ifade eder oda Input Lag olarak geçiyor ki 15ms aşağısı oyuncular için idealdir. CSGO vs. gibi oyunlarda 8ms aşağısı iyidir ki bu LG önerdiğim üründe 6ms çoğu TN panelli monitörden aşağı bir rakam yani. Sizin bulduğunuz linkteli AOC ürününün Input Lag süresi 9.5ms yani LG önerdiğim üründen daha kötü size attığım ürün 1500 TL civarına düşecek büyük ihtimalle o LG monitörü kaçırmayın emsali yok o ürünün.

RTX 2060 Super bir sistem alınabilir sizin bütçenize sistemde 3600 işlemci ve 3200 MHz yada indirimde denk gelirse 3600 MHz 16 GB RAM kiti olacak. 600W veya üzeri bir 80+ PSU ve ortalama bir B450 anakart olacak ki Gigabyte B450 Gaming X en ideal çözüm şuan için aklıma gelen. Aşağı yukarı böyle bir sistem olacak aklımdaki.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Input lag olarak kastetmiştim ben de aslında ama VA monitörlerde bu kadar input lag olabileceğini bilmiyordum. İzledğim karşılaştırmalarda ips lerin en az 4ms gecikmeli olduğunu(input lagdan dolayı) ve 1ms ips olsa bile toplamda 5ms nin altında görüntü alınamaycağını söylüyorlardı ama karşılaştırdıkları VA,TN panellerdeki input lagdan hiç bahsetmediler. Öğrenmiş oldum sayenizde, şimdi incelemeye devam ediyorum monitör konusunu. Belirttiğniz mönitörün tek sorunu curved olmaması, curved olmayacaksa 24" üstünü zorlamaya çalışmama sanırım. Bahsettiğniz aoc un mprt ve mbr değerlerini henüz bulamadım ama siz bulmuşsunuz, teşekkürler. Curved bulana kadar markaları araştırmaya devam edeceğim, bulamazsam da curved olmayacak napalım.

Mönitör dışında önereceğiniz kasa için biraz zamana ihtiyacınız var sanırım, aklımdaki sistem diye bellirtince araştıracaksınız falan diye düşündüm. Vatandan oluşturmaya çalıştığımda fiyat astronomik oluyor, bende incehesap vb sitelerde zaman geçirip ortalama bir değer bulmaya çalışyırum bu sırada. Ayrıca sürekli sayfayı yenileyerek öneri sistemi merakla bekliyorum :). Tekrar teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öyle bir şey yok. GTG ve VRB/MBR aynı şeyler zaten bu ikisi ve varyasyonları değer olarak panel ms değerleri çok ama GTG yani griden griye değer en doğrusudur. Size verdiğim değerler GTG değerleri panel için. Input Lag değeri ise IPS paneller artık TN kadar hızlı eskiden olan incelemelere bakmayın ve genel geçer her incelemeye bakmayın yorumlara bakmayın çok fazla bilgi kirliği var yanlış bilgiye sahip olursunuz bu şekilde. Size attığım LG IPS panel ürününün panel ms değeri ve ınput lag değeri TN kadar iyi yani çok iyi ürün ki 18 tane kalmış stok. Curved olayı kişisel ona bir şey diyemem ama önerdiğim LG ürün çok iyi 1799 TL ye inmiş durumda dahili G-Sync motoru olan bu hızlarda ve bu kalitede 27" bir monitör yok bu fiyata onu söyleyeyim karar sizin.

Araştırdım zaten ben sistem için size toparlamadım çok karışık kafanız o yüzden zaman kaybı olmasın diye toplamadım örnek isterseniz toplayayım ama muhtemelen almayacaksınız öyle bir izlenim bıraktınız üzerimde. :)

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ips lerin bu kdar iyi duruma geldiğini bilmiyordum, yada tn/va panellerin de ortalama 10ms gtg süreleri olduğunu bilmiyordum. Seri şekilde işliyorlar sanıyordum. Halbuki 1 seneden eski videolar izlemiyorum, herkesin videosuna itimat etmiyorum ama bilgi kirliliğinden sanırım bu durumda kaldım.

Ayrıca nasıl öyle bir izlenim bıraktım anlamadım :), tam olarak fiyat sınırı çizemedim ne istediğimden emin değilim ama 2 haftadır sürekli birşeyler öğreniyorum sırf pişman olmayayım diye. Anakarttan rame; ekran kartından, kasa, psu, monitöre kadar o kadar işimin arasında birçok bilgi öğrendim veyüzeysel olmadığını söyleyebilirim. Ve satırlarca mesaj yazıyoruz birbirimize, sebebsiz yere hem size hem kendime niye bu işkenceyi yapayım :D. 7k vermişken bazı özelliklerin eksik olmaması, "ulan o kadar para bayıldık şunu da yapabilseydim keşke" dememek için bu kadar ince eleyip sık dokuyorum. Yoksa içimden pc için "nalet olsun al 9k" da diyebilirim, ama "8k lık olsaymış çok da farkı olmayacakmış enayi gibi niye fazla harcadım" deyip daha mutsuz da olabilirim :). Yada tam tersi 9k lık birşey alıp "işte budur" da diyebilirm. Belki bu kararsızlığım yüzünden dediğiniz izlenimi bıraktım üstünüzde ama almama gibi bir durum yok, bu kadar uğraşı geçtim şu mesajşardan sonra dünya tesine dönse ben pc alırım. Tabi tersine ikna ederseniz o başka :) Sonuçta fikirlerinize güvendiğim için size ulaşmaya çalıştım, görüşlerinize değer veriyor beni herhangi bir konuda ikna edebilecğinizi düşünüyorum. Tek soru hangi konuda ikna edeceğiniz. Belki raytacing o kadar matah birşey değil gel amd ekran kartı al diyeeksiniz, belki 2060 supe windforce da arka plaka plastik, çabuk ısınır diyeceksiniz belki de istediğin fps için bu kadar para fazla gel onun fazlasını dah az paraya al diyeceksiniz. Belki de işte bu sitede çok ucuz rtx ekran kartı var diyeceksiniz :). Size bağlı.
Not: incehesaptan sitem toplama yaprken 2400 mhz üstü ram olmadığını fark ettim, dakika 1 gol 1 :/. Tüm parçaları farklı yerden toplayacağım sanırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
TN paneller genelde 5ms ve aşağısında olur ki ortalama 5ms seviyesinden başlar Input Lag sürelerinden bahsediyorum. İyi ve pahalı ürünler 1ms veya aşğısında olur TN için konuşuyorum. VA panel genelde TN panele yakın olur ama her ürün değil örneğin sizin itopyadaki AOC ürün VA panel ama 9.5ms Input Lag değeri var. Yine AOC 'den iyi bir ürün düşük Input Lag süresi olan isterseniz 24G2U ürününe bakın 1ms panel süresi 144Hz ve 4ms Input Lag süresi olan bir IPS monitördür.

Ben size bir sistem toparlayıp link bırakıcam şimdi bakıyorum piyasaya. Ayrı ayrı parçalar ile ve tek bir yerden hepsini diye 2 varyasyon bırakıyorum aklınızda fikir olsun diye. Biraz zaman alacak.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgiler için teşekkürler, monitör için dediğinz gibi bakacağım. Kasa konusunda sizi hala ikna edememiş olacağım ki, toplama için marka/model/site belirtmediniz.

Hızlıca topladığımda;
ryzen 5 3600(stock fanlı)-     1400 tl
Gigabyte B450M H-   500 tl
Xigmatek EN42654 X-Power 650W 80+     380 tl
gigabyte 2060 super windforce  -     3400 tl
thermaltake kasa-    570 tl
g-skill ripjaws 3000mhz cl 16 ram-  600tl
6900-7000 civarı yapıyor. Öneri ve görüşlerinizi istediğim için aynı sistemi toplamaya çalıştım. Stok fan 500 tl ye gelmiş oldu ki bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Allah razı olsun, çok mutlu ettiniz beni. Ben yinede not olarak naçizhane özet düşüncemi belirtmek istiyorum ki uğraşınız en azından daha kolay neticelenebilsin ve değerli yardımınız amacına ulaşsın.
16 gb üstü ram olmasını tercih ediyorum,16+16 yada 4x8 dual channel olması açısından
Kasa konusunda önde 3 tane rgb fanlı yada en azından 3 fan koyulabilecek ve ışıklandırmayı görebileceğim bir kasa seçmek istiyorum. Tamperli cam, tozluk ve mümkünse mesh(bunları tabiki siz daha iyi bilirsiniz yanlış anlamayın lütfen)

Kasanın üstüne ekstra fan yerleştirmeli miyim?

Seçtiğim ekran kartı için bildiğiniz bir sorun veya önermeme sebebiniz var mı? Arka plakası platik, bu hiç hoşuma gitmiyor. Üstüne üstlük 2 fanlı, bu da hoşuma gitmiyor. En azından 8gb ve 256 bit, bu konularda iyi bari. Ama sizce?

Anakart nasıl? Hız değerleri ve utility destekleri açaısından bu bütçeye tavsiye edilebilir bir anakart mı? usb portları olsun, rgb olsun, kullanım rahatlığı ve bios olsu
Önceki yorumlarda bahsettiğiniz anakart ı mı tercih etmeliyim? 600 tl fiyat artışı oluyor. Değer mi? Bu 600 tl yi ram e kullanıp 2x16 mı almak lazım, 4x8 ram için bu anakartı mı?

İnsanı ikna emek zordur sonuçta, affınıza sığınarak yaptığınız amme hizmetinin bunları kapsadığını umuyordum, abilik yapmak gibi yani :D  Tekrar teşekkürler, ben beklemedeyim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.299 TL

Anakart : Gigabyte B450 GAMING X - 677.89 TL - Gayet yeterli bir anakart ki ARGB gibi güncel portlarıda var.

RAM : Kingston HyperX Fury 16GB CL17 3600MHz RGB HX436C17FB3AK2/16 - 913,13 TL - Ryzen 3000 serisinin en iyi çalıştığı RAM frekansı FPS 'i doğrudan etkiler bu frekans en ideali. 

GPU : GIGABYTE RTX2060 SUPER GV-N206SWF2OC-8GD - 3.380,38 TL - F/P gayet yeterli bir GPU ama fiyatı 3.800 TL civarına çıkarsanız başka kartlar alabilirsiniz bir sorun yok ben olsam fazla vermezdim. GPU aynı olduğundan FPS değerleri değişmez fan 2 adet zaten yeterli bir soğutma sağlar üzerine bence aynı GPU 'da gerek yok.

Kasa : XPG Invader 2x120mm ARGB - 569,00 TL - Şaşi kalitesi oldukça iyi olan bir kasadır. Önü kapalı gibi duruyor ama oldukça geniş sağ ve soldan hava kanalları var mesh gibi soğutma sağlar sorun yok. Kasa ağırlığı kasanın en önemli şeyidir bu kasa 8-9 Kg arasında çelik ağırlığı oldukça iyi yani. Sadece 2 fan ile geliyor RGB değiller önde bu fanlar kalsın zaten önü kapalı gibi olduğundan RGB önemsiz siz arkaya 1 adet RGB fan alırsınız fazlasına gerek yok zaten.

PSU : High Power Performance GD 600W 80+ Gold - 549,80 TL - Bu fiyata alabileceğiniz en kaliteli PSU modelidir.

Toplam : 7.390 TL yapıyor.

Monitör : AOC 23.8" 24G2U 144Hz 1ms IPS - 1.549 TL

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elinize sağlık hocam.
1- OK
2-Süper bir anakart bulmuşsunuz sanki, hem de 4 ram slotu var :)
3-frekans bilgisi için teşekkürler, 3200 mhz vs 3600 mhz arasındaki farkı hissedersin diyorsunuz yani, bu şekilde çıkarımımı yapıyorum. Peki linkteki gibi 3200 mhz lik ram alıp, OC yapsam yanlış bir tercih mi olur? Çünkü anakart max 3600 mhz destekliyor zaten, OC ile ramleri 3450 mhz lere ulaştırır, 250tl cebimde kalırsa; önerdiğiniz 3600 mhz ye göre sistem kararlılığı ve performansında bu tasarrufa değmeyecek değişimler olur mu? Kısaca "ver 250tl daha dediğim ramleri al der misiniz?", ki öyle önermişsiniz ama yine de sormak istedim. Bu sorumdan sonra yine de "dediğim ramleri al" derseniz öyle yapacağım.
https://www.hepsiburada.com/gskill-...16s-8gvkb-p-HBV000008OPFW?magaza=Gamers_Arena
4-Belirttiğiniz kart benim de seçtiğim 2060 windforce, bu kartın arka plakasının plastik olması sizi hiç muallaka düşürmüyor mu? Tamam 3 fan çok fark etmez desek bile plastik bir taban tamamen gıcıklık değil mi :) Ama tavsiyenize güveneceğim, daha fazla vermezdim dediniz, istediğimi yapar bu kart da öyleyse.
5-Daha hoş görünen ama bunun kadar da sağlam(şasi kalitesi, hava akımı vb.) ve önü şeffaf bir kasa daha önerebilir misiniz? Bunu gri tonu çok itic geldi malsef, hiç hoş bir renk değil. Alternatif yoksa buna razı olabilirm ama tabiri caizse dumur oldum çirkinliği karşısında :D Önden RGB ışık görsem iyi olurdu, hem böylece belki önde de 3 fan olmuş olur. Yani eğer mümkün ise. Önden fanları görünmeyecek olanlar da olabilir mesela linkteki gibi. https://www.vatanbilgisayar.com/cor...pec-05-550w-midt-atx-siyah-oyuncu-kasasi.html Sadece bir örnek tabi ki, bu bile daha hoş bir görüntü bence. Ama belirttiğiniz kasanın güzel özelliklerini de kaçırmak istemiyorum zaten, makl feragatlarla daha hoş bir kasa olabilir mi diyorum sadece. Sabırla yardımcı olduğunuz için teşekkürler, bu saatten sonra sizin zamanınızı harcıyorum üzgünüm, müsait olursanız cevabınız çok değerli benim için. Mesela güç kaynağına sahip bir kasa olsa kötü mü olur, hem daha uygun hem de belki kasada kalitelidir. Corsair-thermaltake-cooler master markalarının 80+ psu ları da dandik değildir diye düşünmüştüm, yanlış mı düşünüyorum sizce? Eminim size göre saçma gelen bu akdar isteğim karşılanmasa da en azından bu çirkin gri renge sahip olmayan başka bir kasa önerebilseniz keşke :). Hiç sinmedi çünkü içime.
Birde bu var; https://www.incehesap.com/cougar-ge...5bmbs-rgb-mid-tower-gaming-kasa-fiyati-45335/   Kısa süre kısıtlı bilgi ile bulabildiklerim bunlar ama bu linklerin, kasa toplayışınıza oranla sizin 5dk da bulabileceklerinizin yanında bir hiç olduğunu düşünüyorum. :)
Çok güzel olmuş genel olarak, kafama yatmasını sağladınız sistemin. Ram ve kasa için son fikirlerinizi alabilirsem siparişleri vereceğim. Ne kadar teşekkür etsem az, ben en iyisi kanala abone olayım   :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart çok ideal iyi bir anakarttır sorun yok.

RAM için manuel OC işlemi her zaman çok iyi sonuçlar vermez bellek kalitesine göre değişir OC seviyesi yani 3200 MHz yada 3000 MHz bir RAM 'i 3600 MHz hıza çıkartabilirsiniz OC ile ama dediğim gibi bunu her RAM ve her anakart doğru şekilde kaldırmaz. OC işi ise deneme yanılma yöntemidir 100% OC yaparsınız diyemem ama yani bunları göze alıyorsanız dediğiniz gibi 200-250 TL cebinizde kalabilir. Ancak seçtiğiniz bellek iyi OC olabilir bir bellek değil Kingston HyperX 8GB D4 3200MHz HX432C16PB3/8 - 356,35 TL bu bellek Kingston serisinden HyperX Predator serisine ait en üst seviye yongaların kullanıldığı bir bellektir. Manuel OC işine daha yatkın bir bellek yani. 

Ekran kartı konusunda bütçeyi aşağı çekmek için arka plastik seçilmiş kapalı olması açık olmasından iyidir. Plastik olması sorun değil tamam metal olsa ısı dağılımınada faydalı ama o zaman bütçe yukarı çıkıyor F/P bir kart olduğu için tercih böyle yapılmış. Arkada plaka olmayan daha pahalı modeller var onlardan iyidir. Ben asla bir GPU 'ya sıcaklığa etki edecek bir avantajı yoksa fazla para vermem. Eğer arada ciddi fiyat farkı varsa hiç çıkmam yukarı. Eğer az daha çıkarsanız Zotac GeForce RTX 2060 Super Mini - 3.521,73 TL bunu alabilirsiniz. Yada hem metal plaka olsun hemde 3 fanlı olsun derseniz Gigabyte RTX 2060 SUPER GAMING OC - 3.805,53 TL bunu alabilirsiniz karar size ait. Kasaya harcamaktan daha mantıklı bir karar olur bu ki kasa konusunu aşağıda açıkladım zaten.

Kasa konusunda o kasanın fiyatına piyasada daha kaliteli kasa yok. Aynı kasanın birde siyah modeli var piyasada çok bulunmuyor ama bulabilirseniz onu tercih edebilirsiniz. Kasa gerçekten üst düzey kalitede ve fiyatına göre emsali yok piyasada. Yoksa zaten başka kasalar önerirdim size. Likteki Cooger hava akışı hiç iyi olmayan bir kasa. Gemini T olsa onun hava akışı iyi kaliteside ama oda 1400 TL ki o fiyatı kasaya vermek diğer bileşenlerden kısıp büyük saçmalık olur. Diğer Corsair kasa 5 para etmez. İçerisinde PSU olan kasalar genelde içlerindeki PSU kalitelerinden çok kısılmış modeller oluyor her zaman kasa ve PSU modelinin ayrı alınması taraftarıyım ne aldığınızı bilirsiniz kaliteli seçim yapmış olursunuz PSU sistemin kalbidir. Kasa konusunda size önerdiğim siyah modeli bulamazsanız COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH - 733 TL bunu alabilirsiniz şuan 100 TL indirimde piyasaya göre. XPG kadar kaliteli değil 6.59 Kg ağırlığı var ama güzel kasadır genel olarak.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhabalar, işlemci+anakart+ram siparişlerimi önerdiğiniz gibi verdim.
Ekran kartı konusunda "daha iyi soğutma sağlamayacaksa daha fazla vermem" demiştiniz. 500tl daha verip gigabyte ın belirttiğiniz super gaming oc modelini alsam mı diye düşündüğümden psu siparişini henüz vermedim. Şu an gerçek sorunum kasa gibi. Tabi ki içine önem veririm ama fiziksel bir dünyada yaşıyoruz, dışına baktığımda daha estetik olmasını istiyorum. Cüzi bir miktar daha çıkmaya karar verdim ve biraz araştırdıktan sonra aşağıdaki kasaları buldum. Aşağıdaki kasalar hakkında görüşlerinizi, düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?
https://www.hepsiburada.com/aerocoo...asa-ae-tor-p-HBV00000OG7OK?magaza=Hepsiburada
https://www.hepsiburada.com/dark-un...unrealair-p-HBV00000N8NBF?magaza=Teknobiyotik
https://www.hepsiburada.com/dark-un...kchunreal-p-HBV00000N27EZ?magaza=Teknobiyotik

Ağırlıklarına göz gezdirdim fena değiller sanki, çelik diyorlar 2 si için. 1 tanesi de +11 kg. 
Bunlar önermediğiniz kasalar ise bu fiyat bandında, benzer(az çok belli oluyordur gönlümdeki tip :) ) birkaç kasa önerme şansınız var mı? Tavsiye ettiğiniz kalitedeki kasaları şiddetle öneriyor ve belirttiğiniz kasa benzeri kalitede başka kasalar da 800 tl yi buluyor diyorsanız, mecbur çirkin griyi alacağım :/.
Eğer başka bir kasalar önerirseniz, ilk önerdiğiniz gri kasaya ve yeni önerdiğiniz kasalara,aklımda sağlam bir fikir oluşturmak adına, 10 üzerinden puan verebilir misiniz?

Ekran kartı içinde saatler süren yoğun kullanımında sıcaklık oalyı sorun çıkartır mı sizce? Yani f/p olduğundan zorlamaya gelmez, uzun vadede(aylar belki yıllar) performans düşüşü olur mu; yoksa belirttiğim gaming oc modeliyle arasında 3-5 fpslik artış dışında uzun vadede bir farklılık göstermez mi? Çeyizim için hangisi alınmalı? :D 
Sevgiler, saygılar, teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım, tamamdır. Ekran kartında yaptığınız yoruma benzer bir karşılaştırmayı aşağıdaki anakart için deyapabilir misiniz? Bütçenin gerekirse daha esneyebileceğini farzedersek, sizin önerdiğiniz anakart ile arasındaki para farkını hak eder mi ? Parça kalitesi, sistem upgrade edebilme, ethernet kartı ve ses kartı bazında nasıl? Böyle bir sistem için daha ileriye dönük olur mu, yoksa pek de değecek bir artısı yok mu? Teşekkürler
https://www.depopark.com/GIGABYTE-B...X-v3-0-AM4-ATX-purn-30961?ref=akakce&v=1.13.2

not: Sanırım bütçeden kısmaya zorlamayacağım. Fiyat bandı ederinin üstünde olmadıkça, kaliteli/performanslı parçayı seçeceğim. Tabi parayı çarçur etmeden.  Bu sebeple önerdiğiniz gibi gigabyte gaming oc modelini seçeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önce son NOT verdiğiniz bilgiden başlayayım ben olsam Gigabyte yerine GALAX modeli seçerdim Gigabyte ile çok benzer soğutmaya ve kaliteye sahip hatta çoğu yönden avantajı var ancak siz bilirsiniz tabi.

Anakart konusuna gelirsek size önerdiğim anakartta AORUS Elite B450 modelinde güncel bağlantılar var yükseltmeye açık bir anakart. Güncel bağlantılar derken örneğin ARGB portu olan sayılı B450 anakartlardandır. USB 3.1 bağlantısı , 4 adet fan bağlantısı , 2 adet NVME m.2 yuvası var. Ses ve ağ yongası kanadında ise ses yongası ALC892 yongası var ALC1200 kullanan modeller var 150-200 TL bandında yukarılarda eğer isterseniz öyle bir anakart önerebilirim ama bu yonga fazlasıyla yeterli düzeyde. Ağ kanadında ise Gigabit bağlantı desteği olan yine Realtek bir yonga kullanıyor buda gayet iyi bu anakart genel olarak.

NOT: Eğer bekleme şansınız varsa anakart olarak B550 yongaları gelecek onları bekleyin derim. Bu ay içinde yada önümüzdeki ay satışta olacak beklerseniz PCI-e 4.0 desteği olan B550 anakartlardan tercih yaparsınız. Bu sayede PCI-e 4.0 gibi bir teknolojiyede geleceğe dönük hazır olursunuz. Bu PCI-e 4.0 sadece şuan X570 anakartlarda var B550 ile 1 adet PCI-e 4.0 M.2 takabilirsiniz anakarta yani bu M.2 diskler ucuzladığında ileriye dönük daha mantıklı bir anakart almış olursunuz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri