7000 Tl değerinde pc seçtim, görüş ve tavsiyelerinizi rica edebilir miyim?

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nispeten uygun fiyat diye önerdiniz sanmıştım, o da 2 fanlı olunca öle bir çıkarım yaptım ama yurtdışında farklı isimle bilinen bir İngiliz markasıymış sanırım. Kalite ve soğutma bakımından sorun yok diyor ve gigabyte gaming oc yerine galax super ex öneriyorsanız bir bildiğiniz vardır :). Galax modeli seçeceğim öyleyse.

Anakart konusundaki ilk cümlenizi anlayamadım kusuruma bakmayın. Önerdiğiniz b450 gaming x anakartının da, aorus elite b450 modeli gibi güncel bağlantıları olan ve yükseltmeye açık bir anakart olduğunu mu söylüyorsunuz? Ben mi yanlış anladım? Sonraki açıklamalarınızı da bu yönde gigabyte anakartı belirterek vermişsiniz. Yoksa son cümlenizde "buda gayet iyi anakart" derken aorus model için mi söylediniz? Doğru anlamış isem gigabyte ile devam ediyorum. Anlamsız yere fazladan 120 lira vermenin de bir amacı yok tabi ki.

Son durumda ekleyeceğiniz herhangi birşey var mı, sizden yanıt gelir gelmez kalan parçaları da sipariş edeceğim. Yardımınız ve ilginiz için çok teşekkürler.

PCI-e 4.0 ı hedeflemeyi düşünmüyorum, tahminimde o seviyede bir ekran kartına ihtiyaç duyacağım zamanı yakın gelecekte göremiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben AORUS Elite modeli değerlendirdim özellik olarak. Gaming X model ile kıyaslama yapmadım. Gaming X modelide güncel bazı özellikleri olan güzel bir F/P anakartıdır. ARGB portu gibi özellikleri var ve AORUS Elite gibi ALC892 ses yongasını kullanıyor. AORUS Elite model ile benzer yapıda bir anakart Gaming X ama hangisi iyi derseniz birkaç önemli özellik bakımından AORUS Elite modeli iyi.

Ekran kartı konusunda GALAX iyi markadır sorun yok soğutması kaliteli bir modeldir size önerdiğim. Beyaz modeli kalmış stoklarda siyah modelide var o kartın ama beyaz siyah fark etmez bence. Paranızın bir kısmı cebinizde kalır aynı seviyelerde soğutmaya sahip bir kart alırsınız RGB avantajıda artısı olur.

PCI-e 4.0 hedefiniz yoksa B550 beklemenize gerek yok AORUS Elite modeli alırdım ben sizin yerinizde olsam.

Sizin soracağınız bir şey yoksa benim ekleyecek bir şeyim yok.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı galax olarak tamamdır.

Ama anakart için, üzerindeki bios ile ryzen 3. nesil işlemcileri desteklemeyeceğinden korkuyorum. Ryzen 3000 ready ibaresini araştırdım ama satıcılarda böyle bir bilgi yok.  Başka işlemcimde yok. Yarın mesai saatleri içinde depopark ı arayıp soracağım ama evet dese bile garantisi yok sonuçta, sonrasında ne yapılır bilemiyorum. 50 lira fazla verip itopya veya başka bulduğum satıcılara soracağım olmazsa, belki güncelleyip gönderme durumları vardır.
Sizin bildiğiniz bir yer var mı bios updateli olarak alabileceğim? Yada başka bir öneriniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Satıcıya sorabilirsiniz genelde hepsi artık güncel BIOS ile geliyor. Satıcıya mesaj atın yada arayın bilgisini alırsınız hatta alacaksanız satıcıya güncellemesini yaptırıp alabilirsiniz her satıcı artık bunu yapıyor. Sorun mutlaka ama %99 ihtimalle güncel BIOS tur. Ayrıca evet derse bilindik firmalar bunlar yalan söyleyecek değiller :) sorun yok alabilirsiniz. Eğer illede şüphe ediyorsanız Gigabyte B450 Gaming X modeli Ryzen 3000 ile çıkış yapan yeni bir anakarttır onu alabilirsiniz şüpheniz varsa. Diğer model B450 AORUS Elite modeli Ryzen 2000 ile çıkış yapan model ama son serilerinde güncel BIOS ile fabrikadan çıkan modeller geldi sene başından beri aşağı yukarı her model Ryzen 3000 ile uyumlu siz sorun firmaya onlar güncel değilse günceller gönderirler zaten güncelse de söylerler.

MSI Max modelleri önerirdim ama güncel bağlantıları yok mesela ARGB gibi bağlantıları vs. yok biraz kötü bir model genel olarak giriş/çıkış portları bakımından bu yüzden size önerdiklerimi sorun güncellemesi yoksa isteyin onları alın.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım, öncelikle firmalara bios olayını sorayım bir.
Galax 2060 super ex,5 rgb fanlı dark kasa ve aorus elite olunca, 600 watt psu aynı şekilde yeterli gelir değil mi? Netten hesaplayıcı buldum 550 watt civarı çıktı ama yine de emin olmak adına size sormak istedim.

Son olarak aşağıdaki monitörleri fiyat/performans(input lag) ve kalite(uzun ömürlülük) yönünden sıralayabilir misiniz? Bir de yanlarına input lag değerlerini yazabilseniz muhteşem olurdu. Ben bütçeme göre seçeceğim bir tanesini artık. Araştırdım ama hepsi 1ms diyor mprt için, doğru siteleri bulamadım herhalde.

1-)https://www.hepsiburada.com/msi-optix-mag241c-23-6-144hz-1ms-hdmi-display-full-hd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000F3L9J?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.16.4

2-)https://www.gittigidiyor.com/bilgis...-freesync-fullhd-gaming-monitor_pdp_539074153

3-)https://www.itopya.com/aoc-238-24g2u-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-gaming-monitor-/

4-)https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/   Bunun için 9ms input lag değerini halihazırda belirtmiştiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
550W nedir ya siz nereden neyi hesapladınız. :) Ryzen 5 3600 + RTX 2060 Super ve diğer bileşenler toplamda aşağı yukarı 350-400W güç tüketir 600W 'ın tamamını veren bir güç kaynağı bu sisteme fazla fazla yeter ki size zaten demiştim. 3950X + 2080 Ti 32 GB RAM ve tam donanım bir sistem 500-550W bir güç tüketir ona da yeter size önerdiğim PSU modeli şunu artık sormayın lütfen bilmesem önermem zaten.

Ben size monitör önerisinde bulunmuştum. İlk sıradaki size daha önce önerdiğim ürün.

1. LG 27GL650F-B 27" 1ms 144Hz IPS FHD - 1.915,00 TL - 6ms Input Lag + 1ms (GTG) panel süresi + doğal G-Sync desteği + IPS panel geniş renk gamutu (sRGB 99% + DCI P3 78% + Rec. 2020 58%) + 400 nit parlaklık
  2. AOC 23.8" 24G2U 144Hz 1ms IPS FHD - 1.608.55 TL - 4ms Input Lag + 1ms(GTG) panel süresi + FreeSync (G-Sync uyumlu) + IPS panel geniş renk gamutu (sRGB 126% + Adobe RGB 108%) + 250 nit parlaklık
  3. VIEWSONIC 23,8" XG2405 1ms 144Hz IPS FHD - 1.891 TL - 8ms Input Lag + 1ms(GTG) panel süresi + FreeSync (G-Sync uyumlu) + IPS panel geniş renk gamutu (sRGB 104%) + 250 nit parlaklık
  4. ASUS 27" VG279Q 1ms 144Hz FHD - 2.165 TL - 4ms Input Lag + 1ms(GTG) panel süresi + FreeSync (G-Sync uyumlu) + IPS panel geniş renk gamutu (sRGB 99% + Adobe RGB 75%) + 400 nit parlaklık
  5. MSI Optix G24C4 23.6" 1ms 144Hz FHD - 1.995,97 TL - 4ms Input Lag + 1ms(MPRT) panel süresi + FreeSync (G-Sync uyumlu) + VA panel geniş renk gamutu (sRGB 115% + DCI P3 90%) + 250 nit parlaklık
Bunlar size önerebileceğim en iyi ürünler. Sizin bulduklarınız pek iyi değiller. Listede en mantıklı ürün 1 numara bence tabi sonra 4 , 5 ve 2 numara geliyor.

KS

redduckto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fazla bilgi sahibi olmadığım için değişiklerden sonra psu gücünde bir değişiklik gerekecek mi diye sordum sadece, bu kadar gerilmenize gerek yoktu üstad. 550 W nedir deyip 550 ye dayanmışsınız sizde :D , ben de detayları bilmediğimden fazla fazla muhtemel cihazla ekleyip o şekilde ölçtüm zaten. Daha ilk soruşum böyle bir soruyu, artık sormayın derken psu konusunda değilde genel olarak soru sormayın mı demek isteniz? O zaman anlardım.İlgim var ve satın almadan kıyaslamak, öğrenmek istiyorum detaları, fazlaca sorduğum sorularla belki gözden kaçmasına sebep olabileceğimi düşündüm. Max 556 W ye ihtiyaç duyacağından 556 sonucunu verdi ve doğal olarak 600 almak gerek işte. Ben bilmediğinizi kastetmedim hiçbir zaman ve psu fazla mı gelir de demedim, son durumda az gelir mi demeye çalışmıştım. Yeterli olacaktır kafiydi. Monitör bilgileri için de teşekkürler, sayenizde anakart hariç sistemin siparişini verdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yok ya gerilmek değil sadece ben neredeki hesaplama bu kadar güç çıkarttı ona biraz şaşırdım. :) Ne gerilmesi yoksa.

Anakartı neden beklettiniz? B550 anakartları mı bekliyorsunuz yoksa karar mı veremediniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri