- Tepki
- 1,169
1200 TL'ye sıfır kasa + 2 veya 3 fan alınıyor.3 fan için 1200 tl civarına çıksam başka öneriniz olur mu acaba
Ne gerek var bu kadar para harcamaya?
1200 TL'ye sıfır kasa + 2 veya 3 fan alınıyor.3 fan için 1200 tl civarına çıksam başka öneriniz olur mu acaba
rtx 3080 + 5800x sahibi zaten arkadaş. Sisteminde eksiklik olmadığı için neden tasarıma ve hava sirkülasyonuna yönelmesin ki ? Bütçe varsa tasarımı daha da güzelleştirip ekstra hava sirkülasyonunu da güçlendirmiş olur.1200 TL'ye sıfır kasa + 2 veya 3 fan alınıyor.
Ne gerek var bu kadar para harcamaya?
Kasa zaten Battlecruiser, sistemde de sıvı soğutması varmış 1 sene sonra hava soğutma ile değiştirmiş.rtx 3080 + 5800x sahibi zaten arkadaş. Sisteminde eksiklik olmadığı için neden tasarıma ve hava sirkülasyonuna yönelmesin ki ? Bütçe varsa tasarımı daha da güzelleştirip ekstra hava sirkülasyonunu da güçlendirmiş olur.
RGB ve Beyaz fan paylaşımı olunca tasarımsal önemi var diye düşündüm. Konuyu tam detaylı takip etmedim. Bu konu hakkında özür dilerim. Dediğiniz gibi çok yüksek fiyatlara çıkmadan gerekli fayda alınabilir.Kasa zaten Battlecruiser, sistemde de sıvı soğutması varmış 1 sene sonra hava soğutma ile değiştirmiş.
Kullandığı hava soğutucu da Freezer Duo, hava soğutucular içinde gayet iyi bir model.
1.200 TL ile alacağı fanlar, şu an kullandığı sistemde über değişiklikler yaratmaz. Çünkü zaten iyi bileşenler kullanıyor.
Ayrıca RGB düşkünü olmadığını, sistemdeki fanları vs. ışıkları kapalı olarak kullandığını belirtmiş. Yani amaç tasarım güzelleştirmek falan da değil.
Ha eğer niyeti tasarım iyileştirmesi ise ve görselliği değiştirmek istiyorsa çok daha ucuza, çok daha iyi iyileştirmeler yapabilir.
Ama o sisteme 1.200 TL'ye alacağı 3 fan, bir nevi satıcılar için hayır işi olacaktır. Harcanan paraya göre kıyaslandığı zaman yeterli seviyede değişiklik olmaz.
767 tlye amazon üzerinden hema bilişim üzerinden. Yardımlarınız için teşekkürler . Gelişmeleri buraya yazayım ilerde almayı düşünenlerin kafasındaki soru işaretlerini giderebilmek amacıyla.Yani çok düşeceğini sanmıyorum ama 700 TL falan olur yine.
Rica ederim dostum. Hayırlı olsun.767 tlye amazon üzerinden hema bilişim üzerinden. Yardımlarınız için teşekkürler . Gelişmeleri buraya yazayım ilerde almayı düşünenlerin kafasındaki soru işaretlerini giderebilmek amacıyla.
MERHABALAR FANLARI TAKTIM . anakartımda sadece 1 adet cpu_fan portu var. system fan yerine takıp hızını kontrol etmeye çalışsam herhangibir zararı olur mu yada kontrol edebilir miyim ?Rica ederim dostum. Hayırlı olsun.
Cha_Fan bölümüne takman gerekli. Bios pilinin yanında.MERHABALAR FANLARI TAKTIM . anakartımda sadece 1 adet cpu_fan portu var. system fan yerine takıp hızını kontrol etmeye çalışsam herhangibir zararı olur mu yada kontrol edebilir miyim ?
şimdilik cpu soğutucumun fanalrına ilaveten taktım. gücü psudan alıyor 1 kablo ile 1 kabloda anakarttaki cpu_fan1 yada pump_fan bölmesine girmesi gerektiğini söylüyor kullanım kitabı. pump fan_1 e taktığında biosta gözükmedi fanlar. son hız döndüler sadece.
Cha_Fan bölümüne takman gerekli. Bios pilinin yanında.
Bu anakartta SYS_Fanlara bağla 4 tane var 4 tane fanı tek tek ayarlamak istersen tek tek bağla hepsini tek yerden istiyorsan SYS_Fan 1 e hepsini bağlaEkli dosyayı görüntüle 7327
Bu anakarta sahibim dediğiniz yer hangisi bulamadım