Fiyatı 5699 TL, Satıcı Hepsiburada ve şu an indirimde
Bu üründe pompa sesini unutun. Fan sesi ise kasadaki en sessiz model olur, çünkü fan göbeğinde manyetik kubbe kullanılıyor. Manyetik kubbede rotor, manyetik alanda havada tutulur ve fiziksel temas yoktur. Dolayısı ile sadece fan yapraklarının hava ile temas sesi çok az duyulur, biraz da fan devri artınca hava akışı yükseldiği taktirde o ses zaten çıkar ve hemen hemen her fanda olur. Aynı sesleri hava soğutmalarla da alırsınız.
İcue Link yazılımı üzerinden fanları sessiz moda alınca fan sesi neredeyse duyulmaz, Pompayı isterseniz maksimum hızda çalıştırın hiç ses duyulmuyor, zaten asıl soğutmayı pompa sağlıyor yani fanları sessiz modda kullanabilirsiniz.
Sızdırma konusuna gelirsek; Corsair sıvı soğutmaları yıllardır kullanıyorum. Yaklaşık 15 yılı aştı, tam olarak ilk ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum ama 15 yılı aştığına eminim. Ne kendime ne de çevreme aldırdığım sıvı soğutmaların hiçbiri sızdırma yaşatmadı ve hepsi Corsair idi. Sadece tanıdığım bir kişi Asus'un ekranlı en üst seviyelerinden birini aldı, o da kasayı komple Asus yaptığı içindi.
Sıvı soğutma alacaksanız sızdırma garantisi konusunda firmaların garanti servislerini arayıp teyit almanızı öneririm. Çünkü en doğru cevabı onlar verir. Biz ne desek yalan olur. Ancak sızdırma sigortası benzeri konuda Türkiye için çok zor ihtimal diyebilirim.
Sıvı soğutmadaki en yakın rakibinin fiyatı ise baya tuzlu:
Daha ucuz diye Corsair Natilius RS de önerebilirdim ama Link Titan RX modelinde Corsair pompayı kendisi üretiyor ve daha iyisini yapmış. Yani Link Titan RX modeli ufak fiyat farkıyla çok daha iyi iş çıkarıyor. Hem daha sessiz fanlara hem daha kaliteli ve sessiz pompaya sahip.
Listede hava ve sıvı soğutmalar karma şekilde eklenmiş. Oda sıcaklığı 21 derece:
(Yazın bu değerlerin biraz üzerine çıkacaklardır)
Kaynak:
https://gamersnexus.net/coolers/bes...thermals-noise-levels-value-26-coolers-tested
NOT: 240mm önerim ile testte görünen 360mm Titan RX modelleri arasında 3-4 derece sıcaklık farkı oluşabilir. Titan RX 240mm ile 360mm modellerinde aynı FlowDrive pompalar kullanılmıştır.
Korkunuz ve çekinceniz varsa hava soğutmaya bakabilirsiniz. Ancak sıvı soğutma performansını veremezler.
Hava soğutmada sessizlik ön plandaysa bunu önerebilirim:
Nebi Akgün'ün testlerinden tanıdığım bir hava soğutma:
Daha performanslı hava soğutma gerekliyse ve sessizlik performansa oranla iyi olmalıysa:
Bu soğutucu cidden tuzlu. Ancak sıvı soğutma korkusu olanlara birebir ilaç olur. En büyük kusuru ise bütçenizin çok üstünde olması. Yine de önerdiğim sıvı soğutmanın gerisinde performansı var. Aslında Noctua'yı önermek için yazmadım ama sıvı soğutmaya yakın performans veren hava soğutmaya örnek olsun diye paylaştım.
Nebi beyden bahsetmişken videosu şurada: