8+16 GB RAM PERFORMANS KAYBI YAPAR MI ?

GxLas0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar merhaba sistemimde 8gb 3200mhz cl16 ram mevcut 16gb daha eklemek istiyorum sonra 32gb yapacağım onun için 16gb tercih ediyorum bazı forumlarda performans kaybı yapacağı yazıyor tam net bir bilgisi yoktu.

Flex olarak çalışacağını biliyorum ama performans kaybı olacağını düşünmüyorum ben çünkü kapasite yükseliyor 16gb'ı belki tam kullanamayabilirim ama 8gb'dan daha fazla performans verir bence.

Birde HyperX Fury ile Kingston Fury Beast birbirine uyumsuzluk yapar mı ?

Bilen dostlarım yardımcı olabilirse sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Aslında aynı model aynı marka almanız önerilir çoğunlukla, farklı miktardaki bellekleri takmanız uyumsuzluğa veya dual channel çalışmasına engel olabilir. Şansınız olursa ve her şey stabil çalışırsa performans kaybı yaşamazsınız hatta artar bile. Fakat bazı kullanıcılar stabilizasyon problemleri çeker, diğeri dual channel çalışmaz. Bu tamamen uyumlulukla alakalı bir problem.

Eğer kesin olarak yapacağım diyorsanız şu an kasanızdaki takılı olan ram markasının aynısını almaya çalışın. Bellek miktarı 16gb olsa da çalışma ihtimali yüksek.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
8+16 olarak stabil çalışmaz veya sürekli hatalar çıkar. Aynı model marka ramler almanızı tavsiye ederim. Yada bekleyin tek seferde 2x16 yapın. Eğer şuan 8g tek modül kullanıyorsanız 16gb alıp onuda tek kullanabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Belleklerde yonga sayısı yani bellek yongalarının sayısı eş olmayacağı için 16+8 GB RAM stabil bir performans almanızı engeller. Yani 8 GB bir bellekte diyelim ki 2GB kapsiteden toplamda 4 yonga varsa 16GB bir bellekte bu sayı farklı olur ve bu yüzden preformans sorunları yaşarsınız. Birebir aynı sayıda bile olsalar bant genişliği farkı sebebiyle yine sorunlar yaşanacaktır. Her zaman birebir kapasitelerde ve mümkünse aynı bellekleri kit halinde kullanın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri