8-9k arası Ekran Kartsız Sistem Öneri (APU Değil!) (20 Ağustos 2022)

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Merhaba iyi günler.

Başlıkta da gördüğünüz üzere ekran kartı olmadan (apusuz) bi sistem almak istiyorum 8-9k arası, ama i5 12400f mi yoksa ryzen 5 5600 mü alsam kafam karışıyor ve ikisinden birini seçsemde uygun fiyatlı anakartıda bulamıyorum bana önerileriniz neler olurdu bu konu hakkında?

Ciddi anlamda kafam çok karışık bi el atan olursa sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ben intel taraftarıyım . İsterseniz toplama sistem öneririm , ekran kartı olmayacak galiba.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Merhaba, iyi günler. Başlıkta da gördüğünüz üzere ekran kartı olmadan (apusuz) bi sistem almak istiyorum 8-9k arası, ama i5 12400f mi yoksa ryzen 5 5600 mü alsam kafam karışıyor ve ikisinden birini seçsemde uygun fiyatlı anakartıda bulamıyorum bana önerileriniz neler olurdu bu konu hakkında, ciddi anlamda kafam çok karışık bi el atan olursa sevinirim.
Hocam doğru mu anladım ekran kartı olmayan APU bir sistem istiyorsunuz değil mi? Araştırma yaparken 12400 ve 5600g şeklinde bakın. İntelin f serisi, ryzenin g olmayan işlemcileri dahili grafik birimi içermiyor diye biliyorum

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam doğru mu anladım ekran kartı olmayan APU bir sistem istiyorsunuz değil mi? Araştırma yaparken 12400 ve 5600g şeklinde bakın. İntelin f serisi, ryzenin g olmayan işlemcileri dahili grafik birimi içermiyor diye biliyorum
Hocam galiba şuan sadece işlemcili sistem alacak ileride ekran kartı ekleyecek.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
aynen işlemci apu olmayacak zaten 2 tane seçenek sundum ryzen 5 5600 ve 12400f ama bunlardan birini seçsemde bütçeme yetecek şekilde hangi anakartı alabilirim ucuz fiyatlı , beni idare edecek onda sıkıntı yaşıyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
aynen işlemci apu olmayacak zaten 2 tane seçenek sundum ryzen 5 5600 ve 12400f ama bunlardan birini seçsemde bütçeme yetecek şekilde hangi anakartı alabilirim ucuz fiyatlı , beni idare edecek onda sıkıntı yaşıyorum.
5600 için b550 anakart öneririm. 12400f için h610m yeterli olur.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Benzer işlemciler performans olarak ikisi de dahili ekran kartı içermiyor, oyun testlerine falan bir bakın isterseniz, ona karar verdikten sonra anakart bakarsınız. AMD kanadının anakartlari nispeten daha ucuz, işlemci konusunda Nvidia daha hesaplı karar sizin.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Ekran kartınız ve monitörünüz var mı ? Ona göre söylemek daha iyi olur ya da alacağınız ekran kartı veya monitöre göre tavsiye verilebilir.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Ekran kartınız ve monitörünüz var mı ? Ona göre söylemek daha iyi olur ya da alacağınız ekran kartı veya monitöre göre tavsiye verilebilir.
ekran kartım var idareten gtx 750 ti, ben şu an çok eski bi sistem kullanıyorum. Hazır sistemlere baktığımda hiçbir şekilde istediğim sistemleri bulamadım hepsi apulu, benim şu anki sıkıntım bu iki işlemciden biriyle max 9k bütçeyle sistem dizmek anakart-işlemci- 2x8 ram - kasa + güç kaynağı, problemim anakart şu an

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
8-9k nın içinde işlemci - anakart - ram - ssd - kasa - psu olacak değilmi?
anakart-işlemci-ram-kasa ve psu birlikte olabilir zaten öbür türlü fiyat denkleşmiyor - ssd halihazırda var, yenisine gerek yok

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
İşlem
ekran kartım var idareten gtx 750 ti, ben şu an çok eski bi sistem kullanıyorum. Hazır sistemlere baktığımda hiçbir şekilde istediğim sistemleri bulamadım hepsi apulu, benim şu anki sıkıntım bu iki işlemciden biriyle max 9k bütçeyle sistem dizmek anakart-işlemci- 2x8 ram - kasa + güç kaynağı, problemim anakart şu an
İşlemciyi siz seçin 5600 mü i5 12400f mi? Ben olsan i5 tercih ederdim.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
İşlem
İşlemciyi siz seçin 5600 mü i5 12400f mi? Ben olsan i5 tercih ederdim.
bende i5 12.nesil taraftarıyım, bütçeye uygun bi anakart seçebilirsek güzel olur, 3k ram ve kasa+psu desek 6 k kalıyor işlemci ve anakarta

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
https://www.hepsiburada.com/perform...onze-bilgisayar-kasasi-beyaz-p-HBCV000001XO3P kasa ve güç kaynağı olarakta bunu düşünüyorum, ileriki aylarda rx 6600 eklicem sizce nasıl
Uzak durun performax kasadan hocam, uzun ömürlü olsun isterseniz kasa + PSU için 2 k ayırın yazdığım markaları inceleyin:
Kasa dark maxima v20 teknobiyotik olması lazim
PSU: fsp ve highpower 650 -700 watt ileriye yönelik bir ürün bakabilirsiniz en uygun olanlardan bulduğunuz ürünü iletin inceleyelim telefonda bakamadım bütün sitelere

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Sistem topladım fakat 8k küsür oluyor. Kasayla 10k yı bulur.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Uzak durun performax kasadan hocam, uzun ömürlü olsun isterseniz kasa + PSU için 2 k ayırın yazdığım markaları inceleyin:
Kasa dark maxima v20 teknobiyotik olması lazim
PSU: fsp ve highpower 650 -700 watt ileriye yönelik bir ürün bakabilirsiniz en uygun olanlardan bulduğunuz ürünü iletin inceleyelim telefonda bakamadım bütün sitelere
senin dediğin gibi yapıcak olursam bütçe 10kyı aşıyor ya işte bende bundan sizlere danışmak istedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri