Arkadaşlar belirttiğim gibi. 2x4 toplam 8 gb ramim var.Bir gün işlemciyi temizlemek istedim ve işlemci + ramleri söktüm.Sonra taktım bilgisayar açıldı bir zaman sonra dikkat ettim böyle yazıyor. Eskiden sadece 8 gb ram yazardı.Ne yaptıysam denediysem olmadı.Ramleri tek takıp çalıştırdığımda ise bilgisayarımın kasası çalıştı fakat ekrana görüntü gelmedi. Memok tuşunun ledi kırmızı yandı basılı tuttum yanıp söndü fakat çözüm olmadı. Yani ikisini takınca pc açılıyor fakat kullanılabilir 3.90 diyor.Asus m5a99x evo r2.0 anakartım.Ramlerim dual ve mavi slotlara takıyorum. soldan sağa 2-4 şeklinde. Windows 8.1 64 bit işletim sistemim var.
Denedeiğim çözümler ;
1- Ramlerin yerlerini değiştirdim çıkarıp taktım.
2- Bios update yaptım ve bios pilini çıkarıp biosu sıfırladım
3-Msconfigten maximum bellek sayısı " tik " i işaretli değildi. İşaretleyip denedim yine olmadı
4- İşlemciyi bir daha söküp taktım. Buarada ramleri takarken sıkıntı olmuyor tak sesini duyuyorum ve üstteki kelepçe kapanıyor.
5-memtest86+ ile ramleri tarattım bir sorun çıkmadı
6- Driver booster ile sürücülerin hepsini güncelledim. Windows update de herşey güncel.
7- Sistemim apu değildir. işlemci: Amd Fx(tm)-8350 Eight-Core Processor 4 ghz
8- Biosa baktım mhz leri aynı.Memory remap ise enabledir. Şimdiden vakit ayırıp bakanlara teşekkürler
Denedeiğim çözümler ;
1- Ramlerin yerlerini değiştirdim çıkarıp taktım.
2- Bios update yaptım ve bios pilini çıkarıp biosu sıfırladım
3-Msconfigten maximum bellek sayısı " tik " i işaretli değildi. İşaretleyip denedim yine olmadı
4- İşlemciyi bir daha söküp taktım. Buarada ramleri takarken sıkıntı olmuyor tak sesini duyuyorum ve üstteki kelepçe kapanıyor.
5-memtest86+ ile ramleri tarattım bir sorun çıkmadı
6- Driver booster ile sürücülerin hepsini güncelledim. Windows update de herşey güncel.
7- Sistemim apu değildir. işlemci: Amd Fx(tm)-8350 Eight-Core Processor 4 ghz
8- Biosa baktım mhz leri aynı.Memory remap ise enabledir. Şimdiden vakit ayırıp bakanlara teşekkürler