8000 TL 3d çizim bilgisayarı tavsiyesi

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Merhabalar 8000 lira gibi bir bütçe ile çizim için bir bilgisayar toplamak istiyorum. Kullanılacak programlar 3dsmax ,Vray ve Corona render. Sadece kasa olacak şekilde monitörsüz fiyat 8000 liradır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yardımcı olayım. Birkaç sorum var sadece.

1. Siz bileşenleri ayrı ayrı en uygun siteden alıp toparlayabilir misiniz yoksa ben tek bir siteden toplama hizmetini kullanarak mı önereyim?
  2. Ayrıca sistemde hiç mi oyun kullanılmayacak eğer öyle ise Quadro yani 3D işler için özel onaylı GPU önereceğim sistemde.
  3. Depolama olarak M.2 disk çalışmanız için C diski olarak seçilecek ama ham depo için HDD olarak kaç TB disk size yeter?
  4. Birde sitemin maks. bütçesi 8K 'mı yoksa aşma payınız var mı?

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yardımcı olayım. Birkaç sorum var sadece.

1. Siz bileşenleri ayrı ayrı en uygun siteden alıp toparlayabilir misiniz yoksa ben tek bir siteden toplama hizmetini kullanarak mı önereyim?
  2. Ayrıca sistemde hiç mi oyun kullanılmayacak eğer öyle ise Quadro yani 3D işler için özel onaylı GPU önereceğim sistemde.
  3. Depolama olarak M.2 disk çalışmanız için C diski olarak seçilecek ama ham depo için HDD olarak kaç TB disk size yeter?
  4. Birde sitemin maks. bütçesi 8K 'mı yoksa aşma payınız var mı?

Hocam parçaları tek siteden toplayalım uğraşma olmasın sizin için de benim için de. Hiç oyun oynamayacak bilgisayar da. Hdd için 2-4 TB depolama şimdilik yeterli olacaktır sonrasında alıp kendim takabilirim. Maksimum +1000 liraya çıkabilirim bütçe olarak da. İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3700X CPU + B450 Anakart + 32 GB 3600 MHz RAM + Quadro P620 GPU + 500 GB M.2 + 1 TB HDD + 650W PSU + Kasa - 8.494,81 TL - Bu sistem 3D render amaçlı uygulamalar için kullanılacak bir sistem. Bütçeniz için tam verim alabilirsiniz.

NOT 1 : B450 anakartı fiyatı belirlemek için seçtim. Yarın bir aksilik olmaz ise B550 anakartlar satışa çıkacak yani anakartı B550 bir model ile değişeceksiniz. Tavsiyede bulunurum sorarsanız.

NOT 2 : RAM olarak yüksek polygon veya karmaşık topoloji işler ile çalışacaksanız 2-3 milyon veya üzeri gibi o zaman RAM çabuk şişecektir bu yüzden RAM olarak 32 GB seçtim. 3600 MHz seçmemin sebebi ise Ryzen işlemciler en hızlı bu frekansta çalışıyorlar ama size kapasite daha çok önemli. Yani eğer fiyattan kısmak isterseniz RAM modelini -240 TL daha ucuza GEIL 16GB(2X8) EVO SPEAR AMD EDİTİON 3000MHZ CL16 - 586,46 TL bu kitten 2 adet alıp düşürebilirsiniz. Bende 3D işindeyim kapasite daha önemli dediğim gibi frekans olarak 3000 MHz yeterli sorun yok. Bellekler ise Ryzen onaylı Samsung ve Hynix yani kaliteli yongalara sahip belleklerdir sorun yok bu konuda.

NOT 3 : Ekran kartı sadece 2 aşamada kullanılacak. İlki çizim aşamasında sahnede ışık, kaplama vs. varsa hızlı hareketler ile anlık çabuk sonuçlar almak için ve realtime anlık render alacağınız uygulamalarda kullanılacak. Bu konuda Quadro kartlar bu yazılımlar için sertifikalı ve sürücüleri ayrı olan kartlardır. Ben genel olarak CPU render çok çok daha önemli olduğundan sadece çizimde yetenekli olsun diye PNY Quadro P620 model seçtim.

NOT 4 : Dediğim gibi bileşenleri ayrı ayrı en ucuz sitelerden alırsanız daha ucuza gelecektir. Siz evde toparlayabilirseniz böyle yapın derim.

Buda farklı bir kombin : 3700X CPU + B450 Anakart + 32 GB 3600 MHz RAM + Quadro P620 GPU + 500 GB M.2 + 2 TB HDD + 600W 80+ GOLD PSU + Kasa - 8.835,17 TL

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]3700X CPU + B450 Anakart + 32 GB 3600 MHz RAM + Quadro P620 GPU + 500 GB M.2 + 1 TB HDD + 650W PSU + Kasa - 8.494,81 TL - Bu sistem 3D render amaçlı uygulamalar için kullanılacak bir sistem. Bütçeniz için tam verim alabilirsiniz.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 1 : B450 anakartı fiyatı belirlemek için seçtim. Yarın bir aksilik olmaz ise B550 anakartlar satışa çıkacak yani anakartı B550 bir model ile değişeceksiniz. Tavsiyede bulunurum sorarsanız.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 2 : RAM olarak yüksek polygon veya karmaşık topoloji işler ile çalışacaksanız 2-3 milyon veya üzeri gibi o zaman RAM çabuk şişecektir bu yüzden RAM olarak 32 GB seçtim. 3600 MHz seçmemin sebebi ise Ryzen işlemciler en hızlı bu frekansta çalışıyorlar ama size kapasite daha çok önemli. Yani eğer fiyattan kısmak isterseniz RAM modelini -240 TL daha ucuza GEIL 16GB(2X8) EVO SPEAR AMD EDİTİON 3000MHZ CL16 - 586,46 TL bu kitten 2 adet alıp düşürebilirsiniz. Bende 3D işindeyim kapasite daha önemli dediğim gibi frekans olarak 3000 MHz yeterli sorun yok. Bellekler ise Ryzen onaylı Samsung ve Hynix yani kaliteli yongalara sahip belleklerdir sorun yok bu konuda.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 3 : Ekran kartı sadece 2 aşamada kullanılacak. İlki çizim aşamasında sahnede ışık, kaplama vs. varsa hızlı hareketler ile anlık çabuk sonuçlar almak için ve realtime anlık render alacağınız uygulamalarda kullanılacak. Bu konuda Quadro kartlar bu yazılımlar için sertifikalı ve sürücüleri ayrı olan kartlardır. Ben genel olarak CPU render çok çok daha önemli olduğundan sadece çizimde yetenekli olsun diye PNY Quadro P620 model seçtim.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 4 : Dediğim gibi bileşenleri ayrı ayrı en ucuz sitelerden alırsanız daha ucuza gelecektir. Siz evde toparlayabilirseniz böyle yapın derim.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Buda farklı bir kombin : 3700X CPU + B450 Anakart + 32 GB 3600 MHz RAM + Quadro P620 GPU + 500 GB M.2 + 2 TB HDD + 600W 80+ GOLD PSU + Kasa - 8.835,17 TL[/font]

Teşekkürler hocam kafama takılan bir şey olursa yine buraya yazarım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
@ugur.gozaydin hocam sistemi bugün gidip aldım ilk attığınız şekilde, tekrardan teşekkür ediyorum. Birde 5 bin lira civarı bir oyun bilgisayarı düşünüyorum ama onun için ayrı post açmam lazım galiba dimi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
H.olsun keşke anakart için yazdığım gibi B550 modelleri bekleseydiniz ama neyse sorun yok.

Oyun sistemi için buradan devam edebiliriz neye ihtiyacınız var yazın yeterli.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam acil alınması lazımdı bunun o sebeple bekleyemedim. Monitör dahil olarak bir oyun bilgisayarı düşünüyorum bütçe 6000 maksimum 6500 olabilir. Az çok baktığım parçalar vardı ama piyasa günden güne değişmiş 1-2 ay önceki sistemler almış başını gitmiş o yüzden şuan bir bilgim yok sistemler hakkında. FPS oyunları oynuyorum genelde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman hafta sonunu bekleyin Cuma günü klasik incehesap indirimleri var zaten birde bu Cuma itopya adreside indirimler yapacak sitesine koymuş zaten geri sayımı önce monitörü aradan çıkartırız o gün indirimlerden sonra yine indirimlerden size uygun bileşenleri söylerim. Evde kendiniz toparlarsınız çok zor iş değil zaten yardımcı olurum ben toplama konusunda facebook üzerinde ulaşırsınız o sonraki iş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet öyle olsun daha mantıklı olur. Siz bana buradan yada facebook üzerinden ulaşırsınız yarın akşama doğru.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
6500 TL için size öneri yapayım o zaman. Biraz bekleteceğim.

CPU : AMD RYZEN 5 1600 AF - 784,05

MB : GIGABYTE B450M H - 479.00 TL

RAM : GEIL 16GB(2X8) EVO X II RGB AMD EDİTİON 3600MHZ CL18 - 767,88 TL

GPU : Gigabyte GTX 1660 Super - 1.899 TL - Şuan indirimde bitmden alın derim.

Disk : PATRİOT BURST 480GB SATA SSD - 418.40 TL veya şuan indirimde XPG SX8100 512 GB M.2 - 599 TL

PSU : SHARKOON 650W SHP650 V2 80+ - 371,81 TL

KASA : Dark X-FORCE - 291,55 TL

5.000 TL yapıyor. SATA SSD ile ki dediğim gibi ekran kartı indirimde kaçırmayın onu önceden mutlaka alın hemen bitmeden.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri