8000 TL 3d çizim bilgisayarı tavsiyesi

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Anladım hocam sağolun cuma gününü bekliyorum güzel bir fiyat yakalarsam işlemciyi üst seviyede tutmak istiyorum olmazsa artık 1600 veya 3500x alıp devam edeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ö.değil, umarım bu hafta 3600 işlemcisi indirime girer sizde faydalanırsınız. Şuan zaten 1300-1400 TL arasında fiyatı var. 1200 seviyesi aşağısına bulunursa çok iyi bir tercih olur.

Bu arada indirimde bulursanız 3300X işlemcisinide alabilirsiniz. 3500X işlemcisi ile aynı FPS değerlerini alırsınız çekirdek sayısı 4 çekirdek 8 izleğe düşüyor ama 3500X zaten saf 6 çekirdek benzer sayılırlar. Ha 3500X fiyatındaysa 3300X o zaman 3500X seçilmeli. 3500X işlemcisi 1200 TL civarında 3300X işlemcisiniz 1000 TL civarına bulursanız alın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fena değil ama daha iyi kasalar tercih edin indirimlerde vs. daha iyi olacaktır. Fanlar PWM değil ve RGB leri kontrol edilemiyor yani önemli kayıpları. +100 TL civarı yani 400 TL civarına bir ürün alın. Örneğin teknobiyotikte 440 TL filandı sanırım Dark Guardian var çok daha iyidir ama indirimleri bekleyin bu hafta belki daha iyi bir model benzer fiyata inebilir.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Tekrardan merhabalar hocam kasa bakıyorum bir haftadır indirim falan olmadı veya ben göremedim, kargo dahil maksimum 400 lira olacak şekilde bakıyorum bütçeyi 3-5 derken biraz aşıyorum çünkü buda benim için bir sorun. Bu ikisinden hangisi daha iyi veya siz bu fiyata kadar ne önerirsiniz guardian çok güzel ama 510 lira falan oluyor kargo ile maalesef onu alamam birde bu kasalarda rgb ler kapatılabiliyor mu? Kapatılması için kontrolcülü mü olması gerekiyor? Fanların hızının anakart üzerinden kontrol edilmesi için ne gereklidir? Son olarak gigabyte b450m h ile s2h arasında ne gibi bir fark var, internette biraz araştırdım mofset soğutucusu ve bios yazılımı güncellemesi dışında bir fark göremedim. Tekrar teşekkürler hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
H modelini tercih edin Revize bir modeldir BIOS direkt Ryzen 3000 için hazır bir anakart.

Kasa için normal RGB ve ARGB destekliyse anakart RGB kontrolü ve kapatma vs. gibi durumları var. Dark Guardian Mini - 387,11 TL veya Dark Diamond PRO Mesh - 374,76 TL önereceğim ama Fixed RGB bu fanlar yani direk fan gücü ile tek kablodan çalışıyor RGB kapatılamıyor ve kontrol edilemiyor. Aerocool Aero Engine RGB - 354,17 TL en mantıklı ürün bu olacak sizin için. Öndeki fan kısmındaki LED kasa üzerindeki tuştan bir sürü efekt ve renk arasında değişim ve kapatma imkanı sunuyor. Genel olarak son attığım kasa en mantıklı ürün olacaktır size.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam tekrardan merhabalar
https://www.sinerji.gen.tr/ranker-virgo-rgb-tempered-glass-usb-30-atx-mid-tower-kasa-p-36328

https://www.sinerji.gen.tr/gameboos...d-glass-rgb-usb-30-atx-mid-tower-kasa-p-32037

https://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-masterbox-mb400l-usb-32-matx-mini-tower-kasa-p-36333

Bu üçü hakkında ne düşünüyorsunuz birde rgb kapatılmasada olur kasayı masanın üstüne koymaktan vazgeçtim bu akşam alıcam artık kasayı son bir kez bakarken bunlara denk geldim. Sizin önerdikleriniz içinde dark guardian mini'yi baya beğendim başka öneriniz olmazsa onu alacağım inşallah.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizin seçenek sunduğunuz kasalarda 1-2 numara alınabilir arka tarafta ve üst tarafta fan yuvası olması sizin için hep + olur ayrıca ileride sıvı soğutma düşünürseniz kullanabileceğiniz bir yerdir.Onun dışında dark mini tercihinide yapabilirsiniz.

Bence gamebooster-dark mini-ranker virgo başlıklarıyla sıralayalım siz hangisini isterseniz alabilirsiniz birbirine yakın kasalar hepside.sıcaklık akışını neredeyse aynı ve güzel kasalar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gamebooster kasasındaki fanlar pek iyi değil bende onu önerirdim ama önerdiğim kişiler genelde fanlardan hiç memnun olmuyor fiyatı neticesinde böyle bir sorunu var ki Rander modelde benzer sayılır. Dark Guardian Mini sadece MiniITX ve M ATX destekli kasa aynı şekilde Cooler Master MB400L ürünüde öyle. Eğer anakart seçiminiz ufaksa bu 2 kasa çok iyi görünüyor ama Cooler master model 1 fan ile geliyor o ekstra masraf gerektiriyor fan olarak. Guadian Mini modelde iyi ama ben azıcık daha çıkıp Aerocool Aero One Frost - 420 TL verip bunu alın derim.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
hocam aerocool aero one frosty aldım bu fanlarda hem molex girişi var hemde üç pin girişi var 3 pin olarak anakarta bağlarsak fanların hızları kontrol edilebiliyor mu acaba?

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam tekrardan merhaba kasa işi tamamen bitti. Sistemi kurdum her şey on numara oldu sayenizde ,şuan sadece monitör kaldı. Siz AOC 24G2U 24" i önermiştiniz bende beğendim bu monitörü fakat fiyatına hemen hemen 300 lira gibi bir zam gelmiş. 1600-1700 bandında bu monitör alınır mı veya yeni bir öneriniz olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
IPS en iyi görüntüyü alacağınız panel türüdür. Işık sızması vs. yoktur panelde ve panelin kalitesine göre hızlı IPS paneller vardır AOC 24G2U ürünü gibi o panel 4ms Input Lag değerine sahip ki bu TN paneller kadar hızlı demek oluyor. TN paneller en hızlı ürünlerdir ama görsel olarak renk ve görüş açıları yoktur. Birde VA paneller var TN kadar hızlı ama IPS görüntüsünü verebilen ürünlerdir ama ışık sızması vs. sorunları çok oluyor o panellerde. O yüzden ya kaliteli VA yada IPS alacaksınız. Bunları sadece bilgi için söyledim.

Ben size önereyim siz alın dediğiniz gibi.

1. MSI Optix G241 23.8" 1920x1080 144Hz 1ms IPS Panel - 1.682 TL - 5ms Input Lag + IPS panel + Renk Gamutu (sRGB 128% + DCI P3 95%) + 250 nit parlaklık
  2. AOC 23.8" 24G2U 1920x1080 144Hz 1ms IPS Panel - 1.727 TL - 4ms Input Lag + IPS panel + Renk Gamutu (sRGB 126% + Adobe RGB 108%) + 250 nit parlaklık

Bunlar bulabildiğim en iyi ürünler. 2 üründe çok iyidir 1ms fark ile AOC Input Lag süresinde önde ama rekabetçi oyunlarda CSGO, Apex vs. gibi oyunlarda çok çok iyi oyuncuysanız o 1ms farkı anlarsınız yoksa anlaşılabilir bir değer değildir. Kararı siz verin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri