8000TL Sistem Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer Emirhan Erdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-mk3-144hz-monitorlu-oyuncu-bilgisayari.html
Mk3 üzerinden alacağım çünkü 1000TL ucuza geliyor yani 9000TL sistem alabilirim.Bu sisteme uyguladığım yükseltmeler
Monitör istemiyorum
CPU-AMD Ryzen5 3600
Anakart-Asrock B450M Pro4 Socket AM4 mATX (display port için seçtim)
GPU-Galax RTX2060 Super EX White 8GB (ilk başta rtx 2060 alacaktım ama rtx 2060la rtx kullanmak sıkıntı olabilir demişlerdi)
HDD-Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB
SSD-Kingston A2000 500GB 2200MB/2000MBs
PSU- High Power 600W 80+ Bronze (biryerde rtx super için en az 600w alın gibi bir şey görmüştüm)
Böyle yapınca 8017 TL oluyor ama montaj ve win 10 deneme kurumunu alabilirim çünkü kendime güvenemiyorum.
Bu ilk sistemim dolayısıyla pek bilgili değilim.CPU veya GPU çok ısınır mı ayrıca soğutma falan almalı mıyım?Orijinal mk3te aşağıdaki özellikler kısmında görüntü çıkışlarında display port yazıyor ama orijinal anakartta display port göremedim beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Monitör olarak ise bunu almak istiyorum.Monitör 8000TL ye dahil değil.Monitör bütçem 3300 civarı.

https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg27wq.html
Ama birisi bu monitörde sıkıntı var demişti ve ekran kartımla uyumlu olur değil mi görüntü yırtılması falan olur mu?

Mönitör önerecekseniz aradığım özellikler şunlar
-Kavis
-En az 27 inç
-Sağa sola dönme
-Display port
-En az 300 cd parlaklık
-VA veya IPS ekran
-Bu fiyat aralığında hz zaten 144 üstü oluyor ve ben çok fps oynamıyorum o yüzen sırf hz için önermeyin lütfen.
-Hoparlörü olursa iyi olur olmasa da olur.

Şimdiden teşekkür ederim.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-x15-oyuncu-bilgisayari.html

İşlemciyi Ryzen 3600X olarak yükseltin
Anakart Asrock X570 Phantom olarak yükseltin
Psu HighPower 600W 80+ Gold olarak değiştirin

Bu sistem size 2070 super ve 3600x uyumu ile güncel oyunlarda üst düzey performansı yaşatacak Fps sıkıntısı yaşatmayacaktır 3600mhz Ramlar ise ekstra FPS olarak yansıyacaktır

Monitör için ise ;
https://www.itopya.com/msi-optix-238-g241-144hz-1ms-2xhdmi-dp-fhd-ips-freesync-gaming-monitor/

https://www.itopya.com/msi-optix-27-g271-144hz-1ms-2xhdmi-dp-fhd-ips-freesync-gaming-monitor/

İkisi arasında fark tamamen inc farkıdır ilk linkteki monitör 23.8 iken diğeri 27 inc ve özellikleri aynı hangisini isterseniz seçebilirsiniz 2.monitör bütçenizi biraz aşmış olacak ama büyüklüğe değer derseniz almanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor

KS

Ömer Emirhan Erdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öneri için teşekkürler ama bana en az 1 TB HDD lazım onu da ekleyince en iyi ihtimalle bütçemi 700  tl aşıyor ki büyük ihtimalle 27inç olan monitörü alırdım başka bir şey önerebilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemiz iyi ama 3600 MHz bellek seçmelisiniz Ryzen 3000 serisi bir işlemci ile ki FPS doğrundan ortalama 10-15 kadar artsın. Ama seçeneklerde 3600 MHz RAM yok. 

Monitör önerisi olarak o ürün yerine bunu alın isteklerinizi karşılıyor ve bu üründeki panel hızlı bir paneldir bunda sorun yok. ViewSonic 32 VX3258-2KPC-MHD 2K 144Hz 1ms VA Curved - 2.599,00 TL Bu ürün ile 8700 TL bütçeniz oluyor ona göre sistem önereceğim size ama şunu sormak istiyorum. Bileşenleri kendiniz birleştirebilir misiniz? Bu sayede sanırım 2070 Super koyabilirim sisteme. Yada aynı FPS Değeri alabileceğiniz AMD RX 5700 XT seçilebilir bunları söylerseniz sistem konusunda yardımcı olacağım.

KS

Ömer Emirhan Erdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birleştirmekten korkuyorum ama öğrenebilirim sanırım. RTX ekran kartı istiyorum. Monitörü beğendim indirimi bitmeden almaya çalışacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Ömer Emirhan Erdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok güzel olmuş yalnız anakartta display port isterdim ve bu sistemin parçalarını tek tek mi almalı yoksa itopya teknobiyotik gibi sitelerden toplu mu almalıyım gerçi itopyada kurulum gönderiliyor sanırım.Çok teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartta DP çıkışını ne yapacaksınız? Ryzen işlemcilerde G takılı olan modeller hariç hiçbir işlemci ile anakart üzerinden görüntü alamazsınız zaten bu yüzden ekran kartı var.

2. olarak ayrı ayrı alacaksınız doğrudur. Sebebi ayrı ayrı almanız daha ucuza geliyor. Sebebi ise parçaların çoğu önerdiğim sitelerde en ucuz. Örnek olarak ekran kartı piyasada en ucuz sinerjide. İşlemci en ucuz inventus mağazasında. SSD en ucuz sinerjide gibi gibi.

KS

Ömer Emirhan Erdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa ve pcu kısmına biraz takıldım da kasa için hava akışı ve psu için wattı yeter mi diye düşünüyorum.Onun dışında her şey mükemmel.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerdiğim kasaların hava akışları sorunusuz mesh yapıdalar zaten onda sıfır sorun.

PSU olarak ise bu sistem tam tük altında OC olmadan 400W güç tüketir. Eğer OC yaparsanız ekran kartı ve işlemciye 480W güç tüketir ki size önerdiğim PSU modellerinin verdikleri güçler şöyle. Cooller Master kasasının içindeki PSU 600W Elite V3 modeli ki bu PSU 552W güç verebiliyor yani sorunsuz yeterli. Aerocool 600W ürünü 600W gücünün tamamını verebiliyor oda sorunsuz yeterli. Zalman 600W ürünü 540W verebiliyor oda sorunsuz yeterli. Aerocool 700W ürünü ise 636W verebiliyor ve aslında çok iyi değil değer olarak onu listeden çıkartabilirsiniz Aerocool 600W ürünü daha başarılı.

KS

Ömer Emirhan Erdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman kasa olarak 2. önerdiğiniz psu olarak 1. önerdiğinizi alacağım. Her şey için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri