9000TL OYUN VE RENDER SİSTEM ÖNERİSİNİ

nExt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://prnt.sc/s0lu9m

Beyler böyle bir sistem topladım render ve orta seviye oyun oynamak için oyunlarda ultra gibi fantezim yok ( render işlerinde işimi görsün düşüncesindeyim )
bütçem 8-9 arası daha iyi bir sistem toplanabilir mi veya bu sistem işimi çok rahatlıkla görürmü ? değişiklik yapılması gereken birşey var mı?

KS

nExt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam sistemi nereden topladınız ? Bana biraz pahalı gibi geldi

Sinerjiden hocam başka sitelerden yaptıgımda da 8700 gibi birşey oluyor önereceğiniz bir yer varmı ?

KS

nExt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam sinerji iyidir güvenilir. Diğer yerlerde sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Sistem iyi mi peki hocam ? işimi görür mü ? değiştirilecek bir parça var mı fikir verirseniz sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size alternatif bir öneri sunacağım biraz bekleteceğim.

Sistem 1 : 3700X + B450 + 32 GB(2x16) 3200 MHz RAM + 500 GB M.2 SSD + 1 TB HDD + 600W 80+ GOLD PSU + Kasa - 6.784,56 TL

Sistem 2 : 3700X + B450 + 16 GB(2x8) 3200 MHz RAM + 500 GB M.2 SSD + 1 TB HDD + 600W 80+ GOLD PSU + Kasa - 6.091,19 TL

1. Sisteme GPU önerisi : Sapphire Pulsa AMD RX 5600 XT 6GB - 2.452,81 TL bu GPU 'yu koyarsanız 9.238 TL yapıyor. Bu GPU şuan indirimde RTX 2060 gücü ile aynı güce sahip hatta çoğu zaman bir tık önünde.

2. Sisteme GPU önerisi : XFX AMD Radeon RX 5700 DD Ultra 8GB GDDR6 - 2.981,55 TL bu GPU ile 9.074 TL yapıyor sistem. RTX 2060 Super ile aynı performansı veren bir karttır. Marka amerikan malıdır. Kaliteli ve performanslı bir model. Aklınızda soru işareti olmasın.

NOT 1 : Yayın ve Oyun yapacağınız için RAM önemli 2x16 32 GB 3200 MHz seçtim bu yüzden. Yok bana 16 GB yeter derseniz 2. seçeneği alabilirsiniz.

NOT 2 : Seçtiğiniz anakart yani Tomahawk Max ile bu önerdiğim A-PRO MAX modeli arasında performans VRM soğutması vs. hiçbir fark yok birebir aynı güçteler. Size farkı söyleyeyim. 1 adet Type-C portu + birde anakart üzerinde RGB şerit var o kadar başka bir şey yok. Fazladan +250 TL daha iyi bir bileşen için kullanıldı. Gereksiz masraf anakart modelini sırf görsel RGB bir şerit ve Typs-C USB çıkışı için harcamak.

NOT 3 : Sizin seçtiğiniz M.2 disk ile arasında neredeyse hiç fark yok diyebilirim koyduğum Kingston A2000 500 GB M.2 diskin ama 100 TL küsür daha ucuza yani mantıklı bir seçim.

NOT 4 : 600W 80+ GOLD PSU faturaya olumlu katkıda bulunur ve 600W 80+ bir PSU her sisteme yeter sorun yok.

NOT 5 : Kasa olarak size MSI markasının kaliteli F/P bir modelini önerdim bence buradan kısmayın zaten kasa 460 TL fiyata satılıyor 150 TL kısarsanız GameBooster GB-L06B RGB - 311,80 TL bunu alabilirsiniz ama buda şöyle olur teneke içinde super sistem. :D

NOT 6 : Ekstra soğutucuya gerek yok. Kasa zaten ferah bir model sizi idare eder stok soğutucu ileride kaliteli bir hava soğutma alırsınız.

Her şeyi anlattım gerisi size kalmış.

KS

nExt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
ugur.gozaydin' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Size alternatif bir öneri sunacağım biraz bekleteceğim.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Sistem 1 : 3700X + B450 + 32 GB(2x16) 3200 MHz RAM + 500 GB M.2 SSD + 1 TB HDD + 600W 80+ GOLD PSU + Kasa - 6.784,56 TL[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Sistem 2 : 3700X + B450 + 16 GB(2x8) 3200 MHz RAM + 500 GB M.2 SSD + 1 TB HDD + 600W 80+ GOLD PSU + Kasa - 6.091,19 TL[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]1. Sisteme GPU önerisi : Sapphire Pulsa AMD RX 5600 XT 6GB - 2.452,81 TL bu GPU 'yu koyarsanız 9.238 TL yapıyor. Bu GPU şuan indirimde RTX 2060 gücü ile aynı güce sahip hatta çoğu zaman bir tık önünde.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]2. Sisteme GPU önerisi : XFX AMD Radeon RX 5700 DD Ultra 8GB GDDR6 - 2.981,55 TL bu GPU ile 9.074 TL yapıyor sistem. RTX 2060 Super ile aynı performansı veren bir karttır. Marka amerikan malıdır. Kaliteli ve performanslı bir model. Aklınızda soru işareti olmasın.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 1 : Yayın ve Oyun yapacağınız için RAM önemli 2x16 32 GB 3200 MHz seçtim bu yüzden. Yok bana 16 GB yeter derseniz 2. seçeneği alabilirsiniz.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 2 : Seçtiğiniz anakart yani Tomahawk Max ile bu önerdiğim A-PRO MAX modeli arasında performans VRM soğutması vs. hiçbir fark yok birebir aynı güçteler. Size farkı söyleyeyim. 1 adet Type-C portu + birde anakart üzerinde RGB şerit var o kadar başka bir şey yok. Fazladan +250 TL daha iyi bir bileşen için kullanıldı. Gereksiz masraf anakart modelini sırf görsel RGB bir şerit ve Typs-C USB çıkışı için harcamak.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 3 : Sizin seçtiğiniz M.2 disk ile arasında neredeyse hiç fark yok diyebilirim koyduğum Kingston A2000 500 GB M.2 diskin ama 100 TL küsür daha ucuza yani mantıklı bir seçim.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 4 : 600W 80+ GOLD PSU faturaya olumlu katkıda bulunur ve 600W 80+ bir PSU her sisteme yeter sorun yok.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 5 : Kasa olarak size MSI markasının kaliteli F/P bir modelini önerdim bence buradan kısmayın zaten kasa 460 TL fiyata satılıyor 150 TL kısarsanız GameBooster GB-L06B RGB - 311,80 TL bunu alabilirsiniz ama buda şöyle olur teneke içinde super sistem. :D[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]NOT 6 : Ekstra soğutucuya gerek yok. Kasa zaten ferah bir model sizi idare eder stok soğutucu ileride kaliteli bir hava soğutma alırsınız.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Her şeyi anlattım gerisi size kalmış.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]

[/font]

https://prnt.sc/s0r3ub

Hocam öncelikle tek tek inceledim  nacizane fikirleriniz okudum teşşekür ederim.

1-yayın açmıcam ama render yapacağım, oyunlarda orta düzeyde oynuyorum.
2-amd' tabanlı ekran kartı geleceğe yönelik sıkıntı yaşıcağımı düşündüğüm için 1660 seçmek istedim açıkcası çünkü bu pc benim için ömürlük olacak sonradan kolay kolay değişiklik yapamam.
3-siz normal işlemci seçmişsiniz ben tray aradaki fark nedir ?
4-MSI GeForce GTX1660Ti Gaming X  ---- MSI GeForce GTX1660Ti Gaming  ( aradaki X ibaresi  110tl gibi bir fark sebebi nedir acaba ? )
5- render işlerim 2k-4k olmucak orta seviyede montaj ve vlog editi vs.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı için ileriye dönük bir kart istiyorsanız RTX seçseydiniz ekran kartını AMD 'den bir farkı olmamış ki bu şekilde. Ayrıca 1660 Ti Gaming X ile Gaming model arasında sadece frekans farkı var ciddi bir fark değil kesinlikle 110 TL cebinizde kalsın yada ekran kartını yükseltmek için kulllanın.

İşlemcilerde TRAY demek şu oluyor birebir aynı sıfır işlemci ve soğutucu ama işlemci kutuda değil firmaya toplu halde tepsi ile geliyor. AMD toplu satışları bu şekilde yapıyor fark bu sadece dış kutu yok.

Seçtiğiniz sistemde hiçbir sorun yok. Bu arada anakartı şimdi gördüm de sitede 20-30 TL bir fark ile Giabyte B450 Aorus Elite modeli seçin. ARGB portu var onda ekstra olarak işinize yarar olmaması olmaz bu tarz bir sistemde.

KS

nExt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı için ileriye dönük bir kart istiyorsanız RTX seçseydiniz ekran kartını AMD 'den bir farkı olmamış ki bu şekilde. Ayrıca 1660 Ti Gaming X ile Gaming model arasında sadece frekans farkı var ciddi bir fark değil kesinlikle 110 TL cebinizde kalsın yada ekran kartını yükseltmek için kulllanın.

İşlemcilerde TRAY demek şu oluyor birebir aynı sıfır işlemci ve soğutucu ama işlemci kutuda değil firmaya toplu halde tepsi ile geliyor. AMD toplu satışları bu şekilde yapıyor fark bu sadece dış kutu yok.

Seçtiğiniz sistemde hiçbir sorun yok. Bu arada anakartı şimdi gördüm de sitede 20-30 TL bir fark ile  Giabyte B450 Aorus Elite modeli seçin. ARGB portu var onda ekstra olarak işinize yarar olmaması olmaz bu tarz bir sistemde.

Hocam amd tabanlı ekran kartı seçmek istemiyorum açıkcası bi ön yargım var ekran kartlarına karşı.

vatan bilgisayarda daha uyguna farklı model gördüm tekrar kafam karıştı  :D

https://prnt.sc/s15mke

[font=Roboto, Arial, sans-serif]MSI GeForce GTX1660Ti GAMING 6GB[/font]

modelinimi seçsem bilemiyorum cidden bu iş kafamı çok karıştırıyor.
 + olarak vatan bilgisayarda ortalama 700tl'Ye daha uyguna topluyorum aynı sistemi  :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Vatan Bilgisayardan 700 TL daha uyguna toplamakta değişikmiş. :D ASUS attığınız kart gerçekten iyi tercihiniz maden AMD istimoyrsunu bu ASUS olsun bence. Ama bu ASUS model MSI modelden aşırı pahallıysa o zaman gerek yok MSI Gaming modeli alın.

KS

nExt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Vatan Bilgisayardan 700 TL daha uyguna toplamakta değişikmiş. :D ASUS attığınız kart gerçekten iyi tercihiniz maden AMD istimoyrsunu bu ASUS olsun bence. Ama bu ASUS model MSI modelden aşırı pahallıysa o zaman gerek yok MSI Gaming modeli alın.

Bende şok içerisindeyim daha pahalı ürünler seçmeme rağmen 
https://prnt.sc/s160mc

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasayı önü mesh bir model seçin derim. Ayrıca PSU modelini ayrı alın o kasa içinde o markanın bir PSU modeli çıkıyor ve iyi bir marka değil PSU olarak.

Ayrıca o RAM 'in çok azıcık fiyat farkına 3600 MHz CL18 bir bellek alın FPS doğrudan artar o fiyat o frekans için çok sayılır.

Kasa ve PSU modellerine baktım iyi ürünler yok kasa ve PSU modelinizi başka yerden alın. Ayrıca akşam 19 gibi itopya ve incehesap indirimleri var. İtopya 19 gibi yada biraz daha erkenden başlayabilir ama incehesap 19 itibairyle listeler 20 de satışa açar bakın ucuza iyi bir bileşen olur büyük ihtimalle öyle değerlendirin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Neredeyse 400 TL fark var kesinlikle değmez. Bu arada kasa ve PSU modelini ayrı ayrı alın demiştim. Rampage marka çin malı bir PSU alıyorsunuz o kasa içindeki PSU olarak. Sitede Thermaltake TR2 S modelleri var çok çok çok kaliteli bir PSU modelidir bileşen bazlı ve ömür bazlı çok daha iyidir. Kasa seçiminide önden hava akışı iyi bir kasa seçin ya 3 cm kadar genişlikte boydan boya yan kanalları olsun yada önü mesh olsun sıcaklık sorununuz olur uzun vadede aksi halde sistemde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri