9k bandında Laptop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MuyuX ProductioN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ben bu sene Ktü yazılım mühendisliği kazandım ona gideceğim laptop almam gerek sizce nasıl laptop alayım bütcem 9k bandı 10k yı geçmesin önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yazılım işleri için genelde tek çekirdek performansı güçlü işlemciye sahip 8GB RAM yeterli olur zaten kolay yükseltilebilen bir şey kendisi ve M.2 yada SATA diski olan makineler kullanılabilir. INTEL yada AMD fark etmez işlemci olarak sadece çekirdek performansı iyi olsun yeterlidir. GPU genelde GPU odaklı yazılım kullanılacaksa gereklidir. Laptop gibi bir sistem alındığı için GPU eklemesi sadece dışarıdan yapılabildiğinden dolayı cihaz içinde ileriye dönük ne olacağı belli olmadığından düşükte olsa harici bir GPU birimi olması iyi olacaktır.

NOT : Aslında Apple MacBook Air M1 13" ürününü önerirdim bu fiyata ama tam olarak 100% bu işlerde verim alacağınızın garantisini sunamıyorum. M1 yongası daha o kadar çok yazılımı ve emülasyonu desteklemiyor.

ASUS TUF Dash F15 FX516PC-HN558 - i5-11300H CPU + 8GB RAM + 512GB SSD + RTX 3050 GPU + 15.6" FHD 144Hz IPS Ekran + 76Wh Pil + WiFi 6 Ağ + 2Kg Ağırlık - 9.199 TL - Bu cihazı önerebilirim size. Oldukça güçlü bir cihazdır. Eğer Daha hafif olsun derseniz harici GPU birimi olmayan işlemci içindeki GPU birimi olan ürünler önerebilirim size.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerdiğim cihaz kasa kalitesinde daha iyi bir ürün. Öneri yaparken piyasada en az 5-6 site gezerim yani o ürünü görmedim değil. Piyasada 10K bütçeye kadar alınabilecek en iyi cihazı önermeye çalıştım size hem performans hem kasa hem de pil kapasitesi olarak.

KS

MuyuX ProductioN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler tavsiye için bir sorum daha olcaktı laptop da amd işlemci naıl olur amd ryzen 5 5600h felan nasıldır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5600H işlemcisi genel olarak 11300H ile tek çekirdek işlerinde denk ama çok çekirdek gücünde önde bir işlemcidir. Yazılım işlerinde genelde tek çekirdek gücü ve işlemcinin yapabildikleri önemlidir. O yüzden 11300H yerine 5600H almayın demiyorum alınabilir.

Terenas1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar hocam, alacağınız notebook perfromans olarak ne kadar iyi ise o kadar uzun süre ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayabileceğinden yola çıkarak gaming bir notebook almanızı tavsiye ederim Monster tarafında aşağıda linkini paylaştığım cihaza bir bakmanızı tavsiye ederim.

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v17-2/      9499 TL 15.6" - Aynısının 17.3" ini tercih ederseniz oda 9999TL olarak karşımıza çıkıyor.

Seravdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

capoonnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Terenas1' Alıntı:
Selamlar hocam, alacağınız notebook perfromans olarak ne kadar iyi ise o kadar uzun süre ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılayabileceğinden yola çıkarak gaming bir notebook almanızı tavsiye ederim Monster tarafında aşağıda linkini paylaştığım cihaza bir bakmanızı tavsiye ederim.

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v17-2/      9499 TL 15.6" - Aynısının 17.3" ini tercih ederseniz oda 9999TL olarak karşımıza çıkıyor.

sağlam cihaz dostum, 17.3" olan modeli daha iyi tercih olacaktır.

bogota

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O fiyatlara çıkıyorsak ben de gaming alma taraftarıyım. Her türlü ihtiyacı fazlasıyla karşılayacaktır. En nihayetinde yeri gelir yazılımdan sıkılıp oyun oynamak isteyebilirsin. Tercihini Lenovo cihazdan yana yapabilirsin. Bahsi geçen konfigürasyon işini fazlasıyla görecektir.

yerlisiyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Terenas1' Alıntı:

hocam selamlar, bende bu önerilen cihazı tavsiye ederim, işlerinizin sağlıklı ilerlemesi ve performanslı bir cihaz açısından bu model gayet mantıklı, şimdiden başarılı bir gelecek dilerim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri