9k ya sistem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öneri yaptığım tüm siteler bilindik ve güvenilir firmalardır.

1080p monitör önerilerim aşağıda.
  1. Acer XV240YPBMIIPRX Nitro 23.8” 165Hz 1ms IPS - 1.855 TL
  2. ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms IPS - 1.959 TL
  3. Acer Nitro VG272P 27" 144 Hz 1ms IPS - 2.070 TL
  4. Gigabyte 27" G27F 144Hz 1ms IPS - 2.527 TL
Hepsi kaliteli ürünlerdir. Buradaki en iyi panel özelliklerine sahip ürünler 3 ve 4 numaralı ürünlerdir. Diğer 2 ürün eş değer sayılırlar ancak 1 numara bir tık daha iyidir panel olarak.

2K için bakıp geri dönüş yapacağım.

2K monitör önerilerim.

1. Samsung Odyssey G5 27" QHD 2K 1ms 144Hz VA Curved Panel - 2.999 TL
  2. Aoc 27" Q27G2U 1ms 144hz VA Panel - 3.323 TL
  3. Gigabyte G27QC 27'' 1ms 165Hz VA Curved Panel - 3.479 TL
  4. MSI OPTIX MAG322CQR 31.5" 1ms 165Hz IPS Curved Panel - 3.496 TL
Bu ürünler bulabildiğim en iyi ürünler. En iyiden başlayarak sıralarsak 4 > 3 > 1/2 diye sıralarız. İlk ürün denk ürünler son 2 ürün ise IPS vs VA panel farkı neticesinde MSI 1 sonra Gigabyte 2 olarak listelenir.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizi tekrar yoruyorum ama son olarak bir de modem önerisi alabilir miyim? 

2 hatta 3 seneyi geçti galiba türk telekomun kendi verdiği modemi kullanıyordum hiç sıkıntı yoktu ama son birkaç aydır ışık vs yanıyo sıkıntı yok ama 2. bir kişi girdiği an oyunda pingim 200-300 lere çıkıyor. 

Türktelekomu aradım kaç kere hız , bağlantı normal diyo. Modemden dolayı diye düşünüyorum artık. Yada başka neden kaynaklanıyo olabilir? Fişi çekip resetliyorum bi kendine geliyo sonra yeniden sıkıntı çıkarıyo.

Sizi çok uğraştırdım hakkınızı helal edin çok teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ping ağ kullanımına bağlı yükselir. Eğer sadece siz yoksanız ağda ping kalitenizi diğer cihazlar etkiler. Yani tek siz bağlı durumdayken yine ping sorununuz varsa sistemsel yada modemsel olabilir. Eğer hattınızda sorun yok dedilerse bu 2 şeyden kaynaklıdır sorun.

Aşağıdaki ağ sıfırlama yöntemini deneyin işe yaramaz ise modem kaynaklıdır büyük ihtimalle.

[font="Open Sans", sans-serif]%windir%\Prefetch[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]%windir%\Temp[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]%temp%[/font]

[font="Open Sans", sans-serif]Bu yukarıdaki koyu renkte olan her satır bir konum. Bu konumlara gidip tüm klasör içeriğini seçip temizlik yapın silinmeyenleri geçebilirsiniz. NOT : Bu konumları başlat çubuğuna yazabilir yada Windows gezgini arama yada adres çubuğuna yazabilirsiniz.[/font]

[font="Open Sans", sans-serif]@[/font][font="Open Sans", sans-serif]echo [/font][font="Open Sans", sans-serif]off[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]netsh [/font][font="Open Sans", sans-serif]winsock reset[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]netsh [/font][font="Open Sans", sans-serif]winhttp reset proxy[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]netsh [/font][font="Open Sans", sans-serif]int ip reset a.txt[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]netsh [/font][font="Open Sans", sans-serif]int ip [/font][font="Open Sans", sans-serif]set [/font][font="Open Sans", sans-serif]dns[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]ipconfig [/font][font="Open Sans", sans-serif]/release[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]ipconfig [/font][font="Open Sans", sans-serif]/renew[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]ipconfig [/font][font="Open Sans", sans-serif]/[/font][font="Open Sans", sans-serif]flushdns[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]ipconfig [/font][font="Open Sans", sans-serif]/registerdns[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]netsh [/font][font="Open Sans", sans-serif]advfirewall reset[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]exit[/font]

[font="Open Sans", sans-serif]Bu yukarıdaki [/font][font="Open Sans", sans-serif]echo off[/font][font="Open Sans", sans-serif] ve [/font][font="Open Sans", sans-serif]exit [/font][font="Open Sans", sans-serif]dahil kod bloğunun tamamını bir [/font][font="Open Sans", sans-serif]notepad [/font][font="Open Sans", sans-serif]açıp [/font][font="Open Sans", sans-serif]yapıştırın[/font][font="Open Sans", sans-serif] ve [/font][font="Open Sans", sans-serif]kaydet[/font][font="Open Sans", sans-serif] deyin. Açılan pencerede [/font][font="Open Sans", sans-serif]Dosya adını[/font][font="Open Sans", sans-serif] [/font][font="Open Sans", sans-serif]NetReset.bat[/font][font="Open Sans", sans-serif] olarak değiştirin ( isim değişebilir sonu [/font][font="Open Sans", sans-serif].bat[/font][font="Open Sans", sans-serif] olsun yeterli ve türkçe karakter olmasın adında yeterli ) , [/font][font="Open Sans", sans-serif]Kayıt türünü Tüm Dosyalar[/font][font="Open Sans", sans-serif] yapın ve [/font][font="Open Sans", sans-serif]masaüstüne[/font][font="Open Sans", sans-serif] kaydedin. Sonra kaydettiğiniz [/font][font="Open Sans", sans-serif]dosyaya sağ tıklayın[/font][font="Open Sans", sans-serif] ve [/font][font="Open Sans", sans-serif]Yönetici olarak çalıştırın[/font][font="Open Sans", sans-serif] bu işlem sizin tüm ağ yapınızı sıfırlayacak. İşlem sonrası 2-3 dk. bekleyin ağ yeniden gelmeli eğer ağ gelmez ise sistemi yeninden başlatın.[/font]

Eğer işe yaramaz ise bütçe verin modem için yardımcı olalım.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba sizin önerilerinizden acer 27 inç monitörü beğendim ,bir arkadaşım da bu attığım monitörün 240 hz olanını kullanıyo o da bunu önerdi de size de sormak istedim. Bu ürünü tavsiye eder misiniz? Ağırlıklı pubg oynuyorum onu göz önünde bulundurursak hangisi daha iyi olur? 

Bir de 2k ya gerek var mı , full hd bence yeterli ama yine fikrinizi alıyım.

https://www.hepsiburada.com/benq-zo...ull-hd-tn-espor-oyun-monitoru-p-HBV00000GKST1

Modemi de o ağ sıfırlamayı yapmadım ,bugün evde tekken iyi şu an. Ama diğer türlü de sadece 1 telefon ekleniyo ondan o kadar ping çıkması normal mi bilemiyorum da

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben sizi rahatsız edip duruyorum ama , monitörü de Acer aldım o da yarın gelicek inş.

Şimdiki sorularım ,kasayı xpg invader aldım güzel kasaymış tavsiye için tekrar teşekkürler. Önde 1 arkada 1 fanı var şu an , onlar yeterli olur mu? Ekstra almam gerekirse kaç tane ve hangi fanı önerirsiniz? RGB istiyorum, anakart x570 aldım Asus. 

Şu anlık stok fan kullanıcam r5 3600x için silverstone pf120 alıcam alırsam ama gerek yok herhalde şimdi di mi?

Cooler master master gel pro termal macun aldım iyi diye araştırdığım kadarıyla. 

Bir de son olarak wifi değil anakartım plus, ekstra wifi için de aparat almak istiyorum ona da öneri yapar mısınız? 

Bütçe olarak hepsine net bir bütçe veremiyorum ama 1-2 tane öneri yaparsanız kaliteli ve performanslı çok sevinirim. Wifi aparatı ve fan önerisi. 

Tekrardan çok çoook teşekkürler bütün parçalar gelince yarın topluyorum kasamı sonunda

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fan ve Wifi adaptör için bütçe belirtin lütfen.Ayrıca ben size internete bağlanma yolunu PC için Ethernet olarak öneririm hem sinyal kaybı yaşamaz hemde delay olayını yaşamanızda bir nebze azaltma yapmış olursunuz ki Ethernet kablosu daha uyguna gelecektir.Kabloyu istediğiniz uzunlukta alabilirsiniz.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Genel olarak baktım da Corsair 200 TL civarı ,aerocool 100 TL civarı modeller var , Max 200-250 diyeyim o zaman bütçeye.

Öncelikle kasadaki fanlar yeter mi? Xpg invader önde 1 arkada 1 fan var. Kaç fan almam gerekir? önerilerinizi bekliyorum.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
XPG kasanın hava sirkülasyonu gayet yeterli ve iyi bir kasadır.Bir bakıma almanıza gerek yok şuan için eğer ısınmaya çok takıntınız var ise ve oynadığınız oyunlar gereği yüksek ısı değerlerine ulaşıyor mu gözlemleyin eğer ulaşıyorsa kasa yapınıza Corsair SP120 modeli altında Fan alımı yapabilrsiniz çok kaliteli be desibel olarak ses seviyesi yüksek olmayan bir FAN modelidir.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır çok teşekkürler. O zaman ölçüm yapıp sonrasında o modeli aklımda bulundurayım.

Bir de modem kaynaklı sıkıntım var , modem alıcam  ama hangi ürüne baksam yorumlarda menzil yetersiz , çekmiyor yorumları yapılmış. 400 TL civarına alabileceğim ne var? 

Evde 2 kişiyiz , max 2 telefon 1 PC bağlanıyo zaten ama telefondan girince birden pubg de 200-300 pinge çıkıyor. VDSL modem olacak öneri yapar mısınız?

Tamamdır çok teşekkürler. O zaman ölçüm yapıp sonrasında o modeli aklımda bulundurayım.

Bir de modem kaynaklı sıkıntım var , modem alıcam  ama hangi ürüne baksam yorumlarda menzil yetersiz , çekmiyor yorumları yapılmış. 400 TL civarına alabileceğim ne var? 

Evde 2 kişiyiz , max 2 telefon 1 PC bağlanıyo zaten ama telefondan girince birden pubg de 200-300 pinge çıkıyor. VDSL modem olacak öneri yapar mısınız?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Enes size gereken her şeyi açıklamış ama kasa için bence 1 adet fan alın şimdiden. ARGB veya RGB neyse artık arka egzoz olarak ki gelen 2 fanı kasa önünde kullanırsınız sorun kalmaz.

Modem için Enes 'in önerdiği ürün iyidir kendisi de kullanıyor zaten belirttiği üzere.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemim çok güzel oldu çok saolun yardımlarınız için. Son olarak (bu konuyu kapatmaya niyetim yok sürekli sorucam) :) kasa içi aydınlatma için öneri verebilir misiniz? rami yanlışlıkla rgb olmayan almışım bide xpg invader in kendi fanlarının ledi vardı galiba ama kasayı toparlayan abi onu yapamadı herhalde.  Şu an sadece kasanın altında ve ekran kartında var rgb. Asusun gördüm led şerit ama 220 tl bide 50-100 tl ye var bazı parçalar kumandalı falan diyo ama onlara da güvenemedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
XPG Invader kasasında fanlarda RGB yok ama kasa önünde aşağıda ARGB şerit LED var.

Anakart markanızı söyleyin ona göre bir RGB led şerit önerisi yapalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 üründe aynı sayılır marka farkı LED şerit gibi bir şeyde önemsiz bir şeydir. Ancak ASUS ürünü 60cm boy ile daha uzun bir şerit. Benim önerdiğim ürünü 35cm uzunluğunda. ASUS daha F/P oluyor burada.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka marka modellerde genelde yorumlarda hep bantı yapışmıyo , kumandası çalışmıyo, ledi bozuluyo yanmıyo vs diye yorumlar gördüm de ondan asusa baktım , en azından onlardan daha kalitelidir diye.

Ekstra soğutucu da almadım kasanın içi biraz renksiz geliyo gözüme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri