A8 / İphone 7

Talha Tokoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Şu zamanda bu iki telefondan birini yani A8 2018 veya İphone 7 almayı düşünüyorum. Sizce şu anda hangisini almak daha mantıklı. Bir telefondan istediklerim beni ortalama 3 belki 4 yıl götürmeli. İlerde telefonda kasma donma ıvır zıvır olmasını pek istemiyorum. Aklımda bu iki model var. Lütfen fiyata değil özelliklere bakarak fikirlenizi belirtin. Şuanda hangi telefonu almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şimdi burada önce IOS yada Android tercihini yapman gerek her halukarda IOS 'un uygulamalarda veridiği hata yasısı yok denecek kadar az ama bu yeni IOS sürümlerinde durumlar ne derece değişti bilemem. Özellik bakımından düşünürsek işlemci yapısı A8 'de daha çok uzun kullanıma yönelik performans yine gayet iyi A8 için ama bir A10 değil. Kamera bakımından A8 kesinlikle İphone 7 'den daha iyi. İki telefonda da arkada tek kamera var ve doğal olarak bokeh vs. yok arka kamera için ama ön kamerada A8 çift kamera kullanıyor ve bokeh onda var ve ayrıca 2K video çekebiliyor ön kamera ile kamera onusunda İphone 7 'den daha iyi. Tasarım konusu görecelidir ama kesinlikle daha yeni bir telefon gibi gözüküyor A8. Ekran kalitesi A8 'de çok çok iyi 2220 x 1080 (FHD+) AMOLED İphone 7 ise 1334 x 750 IPS bir ekrana sahip. AMOLED ekranlar zaten ekran konusunda hep bir numaradır parlaklık ve canlılık konusunda gayet iyi. RAM konusu iki telefon içinde fazlasıyla yeterli. Hafıza konusu ise İphone 7 'de 32 GB olanı A8 'in fiyatında ama A8 64 GB olanı aynı paraya veriyor. Son olarak çıkış yılları ve güncellik. A8 daha yeni bir telefon 2 sene güncelleme alır ANDROID 9 yani P sürümü sıradaki güncellemeyi alacak ama ilerideki güncellemeleri bilemem 2 yıllık döngüye eğer bir sonraki ANDROID sürümüde girerse bu telefona oda gelebilir tabi firmaya kalmış. Minimum iki telefonda 3 sene götürür seni. Ben olsam A8 alırdım paran varsa PLUS modelini al daha çok batarya süren olsun. Batarya demişken 2 telefonda bir günü rahatlıkla bitirir.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Talha Tokoğlu' Alıntı:
Merhabalar. Şu zamanda bu iki telefondan birini yani A8 2018 veya İphone 7 almayı düşünüyorum. Sizce şu anda hangisini almak daha mantıklı. Bir telefondan istediklerim beni ortalama 3 belki 4 yıl götürmeli. İlerde telefonda kasma donma ıvır zıvır olmasını pek istemiyorum. Aklımda bu iki model var. Lütfen fiyata değil özelliklere bakarak fikirlenizi belirtin. Şuanda hangi telefonu almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

a8 alırdım ancak plus modeline çıkabilirsen ip7

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Telefon kamerası o kadar ağım şahım gelmedi bana açıkçası o kadar para vericek isem kesinlikle alacağım telefon One plus 5 olurdu

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Enes Değirmenci' Alıntı:
Telefon kamerası o kadar ağım şahım gelmedi bana açıkçası o kadar para vericek isem kesinlikle alacağım telefon One plus 5 olurdu

Evet o bütçeye one plus 5t ya da xiomi mi 6 alınabilir beklenirse mi 7 ya da mi mix 3

KS

Talha Tokoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizin önerdiğiniz seçeneklerin çoğu ithal telefon ve hepsiburada, n11 vb. gibi sitelerden almam şuan mümkün değil maalesef.

KS

Talha Tokoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Demek istediğim şu: Şu anda ve ileride (2-3) yıl beni götürecek, ileride kasma donma olmayacak bir telefon istiyorum. Ama telefon tavsiyesi istemiyorum. Benim sorum sizce A8 2018 mi yoksa İphone 7 mi? Bu iki seçenekten hangisini önerirsiniz? (İlk cümleyi dikkate alalım)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Talha Tokoğlu' Alıntı:
Demek istediğim şu: Şu anda ve ileride (2-3) yıl beni götürecek, ileride kasma donma olmayacak bir telefon istiyorum. Ama telefon tavsiyesi istemiyorum. Benim sorum sizce A8 2018 mi yoksa İphone 7 mi? Bu iki seçenekten hangisini önerirsiniz? (İlk cümleyi dikkate alalım)

Hiç kasma istemiyosan ip7 ama arada nadirende olsa arayüz donması olabilir a8 de ama diğer özellikleri gayet iyi iki telefonda rahatça götürür

KS

Talha Tokoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Talha Tokoğlu' Alıntı:

Hiç kasma istemiyosan ip7 ama arada nadirende olsa arayüz donması olabilir a8 de ama diğer özellikleri gayet iyi iki telefonda rahatça götürür

Bu herhalde son sorum olacak. A8 ileride beni üzer mi? Eğer 2-3 yıl rahat götürürse sıkıntı yok. Bir de bir yerden duymuştum A8 in görüntü formatı 18 e 9.5 gibi bir şey diye duymuştum. Normalde neredeyse tüm videoların 16:9 olması bu telefonda izlerken kenarlarda boşluk olmasına neden olur mu?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Talha Tokoğlu' Alıntı:

Tam da arkadaşın dediği gibi.....

daimy2017

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
mesele kasma donma vs ise i7 almalısın bence, ama genel olarak bir karşılaştırma yapsan daha iyi olur, ve başka seçeneklere de bakmakta fayda var.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum samsung telefonlar zaman geçtikçe yavaşlıyor ios ta durum öyle değil ancak sen uzun vadeli telefon alıyorsan o zaman ı phone almalısın.....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri