Acer Laptop Bios Şifre Resetleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vtnzng

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 
Benim ACER Aspire A114-31 modelli bir laptopum var.
Bios şifresini unuttum ve şuan biosa giremiyorum ve windows da tuhaf şekilde bozuldu ve mavi ekranda ....efi eksik diye boot etmiyor.
Bilgisayarda satadan bağlantı yok emmc var
Bios pilini çıkardım
Bios pilinin oradaki telleri kısa devre yaptım
Bilgisayarın uzun süre pilini çıkardım 
Bios password generator kullandım
Ama hiçbirisi işe yaramadı
bunun yanında anakartta da rtc reset yerini bulamadım
Yardım Edebilirseniz çok mutlu olurum

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Çok sıkıntı bir durum ne yazıkki çözüm yolunu bilmiyorum forumdaki diğer arkadaşlarım sana yardımcı olacaklardır.Bios'a neden şifre koydun ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bi başka ,windows yüklü, herhangi bi HDD yi bağla.Artık ne şekil bağlayabileceksen. Arkadaşının laptopundan falan bulursan, zaten mesele yok.
Bİ ihtimal ile, açılabilir.

Açılırsa,cmos de animatör programı ,sorunu çözer.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 'u açabilirsen başka bir HDD ile sorunun çözümü aşağıda. 

https://www.7-zip.org/download.html önce bu yazılımı indir ve kur varsa sorun yok sistemde. Sonra https://www.acer.com/ac/en/GB/content/support-product/7206?b=1&pn=NX.SHXAA.005 bu sayfadan son sürüm BIOS 'u indir ve RAR 'dan çıkart sonra içerisinden Z8P_127 bu isimde bir dosya var buna sağ tıkla ve 7-Zip ile Arşivi aç de ve arşiv içinde platform.ini var bunu masaüstüne sürükle ve Notepad++ ile yada Not Defteri ile aç içinden [ForceFlash] bölümünü bul belgenin orta kısımlarında aşağılarda aşağıdaki kodlar ile devam eden bir satır,

ALL=0 BB_PEI=0
CPU_Microcode=0
Variable=0
DXE=0
EC=0
Password=0
OEM_NVS=0
Logo=0
Type#09=0
Type#08=0
UseBvdtRomMap=0

Bu kısımda Password=0 yazan yerdeki 01 yap ve Notepad++ yada Not Defteri neyle açtıysan Kaydet ve çık sonra açık olan 7z Arşivine geri sürükle ve soruya Evet de hepsi bu kadar kapat 7z Arşivini ve şimdi Z8P_127 bu dosyaya çift tıkla o BIOS 'unu güncelleyecek ve Password olmadan yapacak bu işlemi. BIOS güncellenince sorun ortadan kalkacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri