Acer Monitör Güç Koruma Modu Sorunu

ChocolateMuffin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,

Haziranda Acer nitro RG271p 27 inç 165 hz monitör aldım. 14 günlük iade sürecim olduğundan başta ışık sızması ölü piksel ghosting gibi testlere yöneldim. Yalnız sonra şunu fark ettim. PC yeniden başladığında yada kapattığımda bu monitör turuncu ışığa geçmekte laptop açıldığında sinyal kendisi gelmiyor.

Arkasındaki joistiğe dokunmam gerekiyor her defasında. Evdeki başka bir hdmi kablosu ile denedim fark etmedi. Tüm ekrana verme ayarlarını denedim. Güç ayarlarında uyku moduna dair yada tasarrufa geçecek bir şey de açık değil laptopta. Monitörün ayarlarında yada kitapçığında da yok bunu kapatma ayarı. ASUS TUF Gaming F15 FX506HCB-HN208 İntel Core i7 11800H 16GB 512GB RTX3050 4GB Freedos 15.6" Taşınabilir Bilgisayar - Siyah şu laptopa sahibim daha tazecik :) Tüm driverler sağlam en güncel şekilde. Az önce eski i7 3.nesil yedek laptopuma bağladım. Hiç bir ayar yapmadan monitöre verdi sinyali otomatik monitörü açtı enteresan şekilde. O makineyi de daha dün formatladım yani hiç bir ayar yapılmadı hayatında hiç monitöre bağlanmadı. Bilen eden varsa önerilerinize açığım. Acerla görüştüm pek bilmiyoruz dediler

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör ayarlarınızda giriş modunu hangi kablo kullanıyorsanız o soket ayarına alıp denediniz mi? Çünkü standartta AUTO seçeneğinde olur.

KS

ChocolateMuffin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ayarlarını komple sıfırladınız mı monitörün? Buda işe yaramazsa servise verin, destek ekibini boş verin.
Onu da denedik acer ile ilk görüşmemizde. Lakin eski laptop'umda görüntüyü direk veriyor. Bu makinede vermiyor servise göndermemin bir faydası olur mu?

Az önce Asus ile görüştüm mail ile yöntemleri yazacağız dediler. Komik şekilde ekran kartı driverlerini güncelle bios sıfırla diyor başka bir şey yok. Zaten bunları yaptığımı aktarmıştım :(

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kabloda bir sinyal aktarım sıkıntısı yoksa cihaza göre farklılık gösteren başka bir şey ile çözüleceğini düşünmüyorum ama belki bilmediğim yada aklıma gelmeyen bir şey söyler ASUS bakalım.

KS

ChocolateMuffin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kabloda bir sinyal aktarım sıkıntısı yoksa cihaza göre farklılık gösteren başka bir şey ile çözüleceğini düşünmüyorum ama belki bilmediğim yada aklıma gelmeyen bir şey söyler ASUS bakalım.
Son olarak bir formatlayın öyle deneyin diyor ama bunun çözüm olacağını düşünmüyorum. Mecburen ya böyle kullanacağız ya servise göndereceğiz laptopu. Bios güç getirmiyor olabilir ihtimalini sundu bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Laptop 'u neden servise veriyorsunuz ki? Sorun sadece Laptop cihazına özel mi? Ben monitörü verin demiştim ama.

KS

ChocolateMuffin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Laptop 'u neden servise veriyorsunuz ki? Sorun sadece Laptop cihazına özel mi? Ben monitörü verin demiştim ama.
Monitör diğer laptopta calışıyor hocam. Yoksa niyetim monitörü göndermekti ama o laptopta calışıyorsa bunda calışmıyorsa bu laptopta bir sorun mevcut. Asus'un verdiği önerdiği her şeyi zaten yaptım format atmak dışında onla da çözülmeyecek gibi. Daha aralık ayında alındı tek ben kullanıyorum ne bir kasma ne bir drop hiç bir şey yok cihazda. Aldığım gün sitesinden tüm driverleri güncelledim bios'u bile güncellemiştim.

Ek güncelleme: Tüm driverleri kaldırıp chipset dahil tekrar kurdum güncelleri ile. Bios sıfırlamasından ziyade eski bios sürümüne düşürdüm yine farketmedi son günceli kurdum tekrar yine aynı. Maalesef sorunum çözülmedi.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri