Acer Nitro 5 Advanced BIOS'a Nasıl Girilir

cengaver_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Tek kanal RAM kaynaklı oyunlarda çok çok düşük performans alıyorum. Bunun için Intel dahili GPU'yu (UHD 630) tamamen devre dışı bırakmak istiyorum. Ancak BIOS ayarları kısıtlı. Bu konuda ne yapabilirim ? Monitör vs. ile kullanınca almam gereken peformansı alabiliyorum. BIOS ile olma ihtimali yoksa sahte HDMI, monitör gibi yöntemler var mıdır ? 2 aydır bu konuda mağdurum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/NH.Q7PEY.002[/font][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,] Özellikler ise bu şekilde. En güncel BIOS kurulu.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Insydeh20 Setup Utility Rev 5.0. bu sürüm numaralı BIOS mevcut.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi Entegre GPU birimini kullanmıyorsanız RAM miktarı sizin için bir sorun teşkil etmez. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem bu konumda kullanılabilir RAM miktarınızı kontrol edin eğer 8GB 'ın 7.98 kadarı veya buna benzer bir rakamı kullanılabilir ise Entergre GPU birimini ile işiniz yok.

KS

cengaver_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi Entegre GPU birimini kullanmıyorsanız RAM miktarı sizin için bir sorun teşkil etmez. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem bu konumda kullanılabilir RAM miktarınızı kontrol edin eğer 8GB 'ın 7.98 kadarı veya buna benzer bir rakamı kullanılabilir ise Entergre GPU birimini ile işiniz yok.

Yanlış anladınız o tür sorunum yok. RAM 16 GB zaten. Çok çok düşük performans alıyorum olması gerekenden. Sebebi de tek kanal RAM olması. 

Tek isteğim Intel dahili GPU masaüstü de dahil olacak bir şekilde devre dışı bırakmak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İyide bellek yeterli ise enterger GPU birimi bir engel değil. Performans dahil hiçbir şeye etkisi olmaz. Aygıt yöneticisinden devde dışı bırakabilirsiniz ama bazı hatalara sebep olabilir ayrıca BIOS üzerinden bir ayar vs. yapmanız gerek yok ki genelde zaten tamamen devre dışı bırakılamaz Laptop gibi cihazlarda.

KS

cengaver_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İyide bellek yeterli ise enterger GPU birimi bir engel değil. Performans dahil hiçbir şeye etkisi olmaz. Aygıt yöneticisinden devde dışı bırakabilirsiniz ama bazı hatalara sebep olabilir ayrıca BIOS üzerinden bir ayar vs. yapmanız gerek yok ki genelde zaten tamamen devre dışı bırakılamaz Laptop gibi cihazlarda.
Bazı oyunlarda çok büyük fark var. Ben CS GO'da 90-120 FPS alıyorum birebir aynı laptop sadece RAM dual channel 200-300 FPS alıyor. Laptoplarda zor olsa da herhangi bir ihtimal dahi olsa değerlendirmek istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Durum şöyle ki fark DUAL Channel üzerinde çalışmasından kaynaklı. Sadece 1 adet RAM varsa FPS olarak yarı yarıya fark olabilir bu normal bir durum bunun entergre grafik birimi ile alakası yok durum tamamen DUAL Channel bellek mimarisi ile Single Channel bellek mimarisi ile alakalı.

BIOS üzerinden kapatma seçeneği varsa kapatabilirsiniz ama genelde bu tarz bir işlemde görüntü alamama gibi bir hata alabilirsiniz. BIOS ayarlarında Advanced adı altında integrated graphics adına sahip bir ayar. Ayrıca [font="Open Sans", sans-serif]Aygıt [/font][font="Open Sans", sans-serif]yöneticisinden de devde dışı bırakabilirsiniz ama dediğim gibi bu bir işe yaramayacaktır olay tamamen bellek mimarisi ile alakalı.[/font]

KS

cengaver_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Durum şöyle ki fark DUAL Channel üzerinde çalışmasından kaynaklı. Sadece 1 adet RAM varsa FPS olarak yarı yarıya fark olabilir bu normal bir durum bunun entergre grafik birimi ile alakası yok durum tamamen DUAL Channel bellek mimarisi ile Single Channel bellek mimarisi ile alakalı.

BIOS üzerinden kapatma seçeneği varsa kapatabilirsiniz ama genelde bu tarz bir işlemde görüntü alamama gibi bir hata alabilirsiniz. BIOS ayarlarında Advanced adı altında integrated graphics adına sahip bir ayar. Ayrıca Aygıt yöneticisinden de devde dışı bırakabilirsiniz ama dediğim gibi bu bir işe yaramayacaktır olay tamamen bellek mimarisi ile alakalı.
Haklısnız RAM ana sebep. Ama monitöre bağlayınca almam gereken performansı alıyorum. Durum böyle olunca da sahte HDMI ya da monitör gibi bir şey yapamaz mıyım ? 

BIOS da gelişmiş seçenekler kilitli, ne kadar uğraştıysam da doğru kombinasyonu bulamadım. 

https://youtu.be/Q3tPd5anIxg   Bu videoyu ben hazırladım. İsterseniz daha ayrıntılı başka video da çekebilirim. Tek isteğim RAM alana kadar bu performansı laptop ekranından almak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi Laptop BIOS ekranında bu ayarlar kapalıysa dediğim gibi görüntü kaybı sorunu yaşamamanız için ayarlar kapatılmıştır. Yani öyle sahte HDMI vs. ki ne olduğunu bilmiyorum çözüm bulamazsınız benim görüşüme göre.

Videoyu izledim online hızlı bir oyunda sabit bir FPS değeri zaten alamazsınız FPS olarak CSGO, Apex vs. bu tarz oyunlar size belli bir FPS değeri sunmazlar. Sahneye göre internet alt yapınıza göre ve oyundaki grafiksel değişimlerin hızına göre FPS değerini sisteme göre değişin belli 2 uç arasında gidip gelecektir ki sizin videoda FPS durumunuz 150 FSP üzerinde 250 FSP maksimum sınırında ortalama 200 FPS civarında bir değer veriyor bu gayet normal.

Birde ekranda yırtılma oluyor demişsiniz onun FPS ile bir alakası yok. Ekran kartınız 1660 Ti ve ekranınız net olarak göremedim özelliklerini ama yani G-Sync uyumludur yada FreeSync yani NVIDIA ayarlarınızı bir kontrol edin G-Sync aktif edebiliyor musunuz bakın yırtılma sorununuz onun ile alakalı bir durum.

KS

cengaver_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi Laptop BIOS ekranında bu ayarlar kapalıysa dediğim gibi görüntü kaybı sorunu yaşamamanız için ayarlar kapatılmıştır. Yani öyle sahte HDMI vs. ki ne olduğunu bilmiyorum çözüm bulamazsınız benim görüşüme göre.

Videoyu izledim online hızlı bir oyunda sabit bir FPS değeri zaten alamazsınız FPS olarak CSGO, Apex vs. bu tarz oyunlar size belli bir FPS değeri sunmazlar. Sahneye göre internet alt yapınıza göre ve oyundaki grafiksel değişimlerin hızına göre FPS değerini sisteme göre değişin belli 2 uç arasında gidip gelecektir ki sizin videoda FPS durumunuz 150 FSP üzerinde 250 FSP maksimum sınırında ortalama 200 FPS civarında bir değer veriyor bu gayet normal.

Birde ekranda yırtılma oluyor demişsiniz onun FPS ile bir alakası yok. Ekran kartınız 1660 Ti ve ekranınız net olarak göremedim özelliklerini ama yani G-Sync uyumludur yada FreeSync yani NVIDIA ayarlarınızı bir kontrol edin G-Sync aktif edebiliyor musunuz bakın yırtılma sorununuz onun ile alakalı bir durum.
Anladım ama fark çok büyük değil mi sizce de ? Başka oyunlarda da bu şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Online oyunlarda pek çok etken olduğu için bu aralık normal sayılır ki zaten ortalamanız 200 FPS civarı. Single bir oyunda deneyin eğer aynı derecede bir fark o tarz bir oyunda da oluyorsa o zaman sıcaklı , frekans ve güç bazlı bir sorun olabilir cihazda ama dediğim gibi Online oyunlarda bu tarz bir aralık pek çok etken olduğundan normal sayılır. Zaten sürekli çok düşük değerler almıyorsunuz ortalama 190-220 FPS bandında geziyorsunuz yani sorun yok.

KS

cengaver_06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Online oyunlarda pek çok etken olduğu için bu aralık normal sayılır ki zaten ortalamanız 200 FPS civarı. Single bir oyunda deneyin eğer aynı derecede bir fark o tarz bir oyunda da oluyorsa o zaman sıcaklı , frekans ve güç bazlı bir sorun olabilir cihazda ama dediğim gibi Online oyunlarda bu tarz bir aralık pek çok etken olduğundan normal sayılır. Zaten sürekli çok düşük değerler almıyorsunuz ortalama 190-220 FPS bandında geziyorsunuz yani sorun yok.

190-220 aralığında almıyorum laptop ile. Sıcaklıklarda da sorun yok. Tek çözüm RAM anlaşılan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin videodaki FPS değerlerinizi kastediyorum genelde 190-220 FPS ortalamasında seyrediyor geneli diyorum. RAM olarak DUAL Channel seviyesine çıkmanız FPS değerinizi yükseltir ama dalgalanmayı çözmez online oyunlarda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri